BEYOND THE GOOD AND EVIL

BEYOND THE GOOD AND EVIL

9.0

Recenzia na PC verziu

Po kvalitnom Prince of Persia prináša UBI soft ďalšiu zaujímavú záležitosť a to Beyond the Good and Evil. Dostávate sa do fantasy príbehu mladej reportérky Jade, ktorá so strýkom "prasačím ksichtom" Peyjom a ostatnými priateľmi bude musieť zachrániť svoju planétu pred útokom nepriateľov. Obranné zložky Alpha sekcie planéty sa totiž spikli s nepriateľmi a plánujú si podmaniť obyvateľov vášho slobodného sveta.

 

Hra je kombináciou skákačky na štýl nového Princa, a voľného pohybu na vznášadle pripomínajúc GTA a ak by vám to nestačilo  celé je to okorenené adventúrovými a stealth prvkami. Teda okrem bojov a jazdenia,  čakajte  zbieranie predmetov, kupovanie vecí a aj rozprávanie sa s postavami. A keď si do toho ešte pripočítate strhujúci príbeh a máte jeden z najlepších akčno adventúrových titulov tohto roku. 

Beyond the Good and Evil
Beyond the Good and Evil
Beyond the Good and Evil

 

Hra je rozdelená má dve časti a to pohyb na člne po rozsiahlej oblasti okolo ostrovov a samotné misie kde vystúpite a preskáčete si rozsiahle oblasti, pozabíjate nepriateľov, logicky pokombinujete páky, použijete vášho parťáka a pofotíte všetko čo treba a následne sa už len úspešne vrátite späť. Ďalej sú tu ešte čisto akčné misie kde strieľate na vznášadle nepriateľov, bijete všetko okolo alebo utekáte pred návalom nepriateľov so snahou dostať sa do bezpečia.  Ako chuťovka sú tu závody na vznášadlách pripomínajúc preteky v Star Warse, alebo rôzne stolné hry na postreh a šikovnosť, v ktorých môžete prehrať alebo vyhrať množstvo peňazí. Nakoniec čakajte a sériu silných bossov, na ktorých vždy budete musieť vymyslieť nejakú fintu.

 

Keďže preberáte úlohu reportérky, vašou hlavnou úlohou bude fotiť, a za každú fotku útočiacich druhov zvierat dostávate prachy, tie rovnako dostávate aj za splnenie každej misie. Môžete si za ne kupovať upgrady do vznášadla, jedlo na doplnenie energie, opravárske škatuľky na opravu vznášadla  atď. Hlavnou výhrou však budú perly, ktorých je po celom meste okolo 80 a vy ich budete musieť väčšinu získať, aby ste si upgradovali svoje vznášadlo a mohli pokračovať v príbehu ďalej. Napríklad si budete musieť kúpiť zbrane na zničenie určitých nepriateľov, skákacie trysky na preskočenie prekážok a nakoniec aj vesmírny motor, aby ste mohli odletieť do vesmíru a poraziť nepriateľov vo finálnom súboji. Ak však v misiách nezozbierate všetky perly, musíte sa ich pokúsiť získať inde a to buď na spomínaných závodoch, v rôznych skrytých jaskyniach alebo v minihrách. Je tu dostatok možností a určite neodoláte pokušeniu získať ich úplne všetky.

Beyond the Good and Evil
Beyond the Good and Evil
Beyond the Good and Evil

 

Zatiaľ čo sú tieto externé misie väčšinou arkádové a racingové, príbehové sú už viac taktické, kde sa budete musieť pomaly plížiť poza chrbty nepriateľov, alebo ich nenápadne likvidovať. Často to budete mať ľahké, keďže vašimi nepriateľmi sú zmutované nízkointeligentné monštrá z Alpha sekcie a majú len svoje určité cestičky a keď si ich zmapujete ľahko sa prešmyknete okolo nich. Ak vás však uvidia máte po chlebe, hneď po vás strieľajú, posielajú vybuchujúce sondy a nezostáva vám nič iné ako utekať. Majú totižto energetický štít, ktorý veľmi ťažko prebijete a teda vám proti nim ostáva len taktika, našťastie majú aj niekoľko slabých miest a jedným z nich je ich nádrž na chrbte, ktorú keď svojim vrhačom diskov rozbijete začnú bezhlavo pobehovať po okolí a potom je už nepriateľ bezbranný. Okrem Alpha sekcie stretnete aj iné zvieracie formy života, ktorým sa už však neskryjete a jedinou možnosťou ich bude zničiť vašou palicou, alebo vrhačom diskov. Nakoniec budete ešte značne využívať svojich parťákov, ktorí svojimi špeciálnymi kombami budú ochromovať nepriateľov, stláčať tlačidlá v správnom čase, alebo sa postavia na špecifické miesto aby sa vám otvorili dvere a mohli ste sa dostať ďalej.

 

Ovládanie v hre je síce konzolové, ale pekne odladené na PC a oproti konzolám je tu pridané ovládanie pohľadu myšou. Oproti Princovi je ovládanie značne zjednodušené, postava vám totiž všetky prekážky preskočí sama, stačí len držať šípku v správnom smere a dokonca sa nemusíte báť ani spadnutia cez  okraje cestičiek, tam vám postava jednoducho nepôjde a sama sa zastaví. Zabiť vás v hre teda môžu len nepriatelia, takže  pozor si musíte dávať hlavne v bojoch a nepriateľov šikovne zneškodňovať. Ako správna konzolová hra  neobsahuje Beyond quicksave ani save v ľubovoľnom čase a ukladať hru si môžete len v termináloch, ktoré sú väčšinou po jednom (dvoch) na každom ostrove alebo v misii. Nemusíte sa však báť, že by ste po zabití išli až od tohto terminálu, odtiaľ pôjdete vždy len po vypnutí hry a nahratí, ak vás zabijú začínate vždy v miestnosti v ktorej ste zomreli. Takže žiadne stresy a nervy z prechádzania rozsiahlych levelov odznovu.

 

Beyond the Good and Evil
Beyond the Good and Evil
Beyond the Good and Evil

 

Grafika je v hre naozaj úžasná, kvalitný rendering sa mieša s kvalitne navrhnutými levelmi, rozmanitými prostrediami a detailnými animáciami. Kamera je rovnako vynikajúca ako zvyšok hry, no pri jazde na vznášadle máva mále zádrhele, tie sa však dajú prehliadnuť.  K tomu všetkému si pripočítajte jednoduché ovládanie a super zvukovú stránku. Soundtrack k hre je veľmi dobrý s niekoľkými naspievanými trackmi,  veľmi pekne dotvára atmosféru hry. Rýchlosť enginu je samozrejme pomalšia, a slabé počítače pod 1ghz budú mať naozaj čo robiť. Minimum autori uvádzajú CPU 700mhz a Geforce 2 Mx kartu, alebo ATI7200, aj keď s použitím najnižších detailov a rozlíšenia.

 

Celkovo veľmi pekná záležitosť na odreagovanie, ktorá má šancu osloviť ako mladých tak aj odrastenejších hráčov. Hra ponúka dobrú zábavu, rozsiahlu hru na 10-15 hodín a strhujúci príbeh s kvalitným grafickým prevedením. Samozrejme hra nemá multiplayer, je to predsa len trochu iný štýl a vôbec tu ani nechýba. 

 

    


napísal saver 5.1.2004
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
9.0
Ohodnotiť
BEYOND THE GOOD AND EVIL
+ kvalitná grafika
+ strhujúci príbeh
+ dobrá hrateľnosť
+ rozsiahlosť
+ kvalitná hudba
- mohlo byť aj trochu zložitejšie
- hardwarová náročnosť


RECENZIE HRÁČOV
Beyond the Good and Evil
PC

Vývoj: Ubisoft / Ubisoft
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18433)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk