HITMAN CODENAME 47

HITMAN CODENAME 47

9.1

Recenzia na PC verziu

Videli ste Nikitu ? a chcete si to zopakovať? Je tu pre vás Hitman....

Vy ste Hitman, vyrastali ste v ústave pre duševne chorých, konkrétne v jeho podzemí, podzemí kde majú šialení profesori svoje výskumné genetické laboratórium....Neviete prečo tu ste ani čo vlastne robíte, len tu trénujete zo všetkými možnými zbraňami, účíte sa zabíjať a ste najlepší, nikto nie je lepší ako vy. Z ústavu sa dostávanete zabitím pár strážnikov a prelezením múru... ste voľný.  Jediné čo však viete robiť je zabíjať, preto získate kontakt na organizáciu, ktorá vám prideluje špeciálne úlohy cez notebook. Príde vám popis misie, mapa, a samozrejme aj suma ktorú dostanete za splnenie úlohy. Pod splnením úlohy sa myslí samozrejme to, že sa dostanete na miesto,  zabijete ešte všetky ciele a prípadne sa z misie aj vrátie. Na misiu si zo začiatku beriete svoj kufrík, kde máte schovanú svoju skladaciu sniperku a prípadne ďalšie zbrane ktoré si musíte pred misiou vybrať a kúpiť. K zbraniam treba kúpiť aj náboje síce sa ich nedá kúpiť veľa, ale zase niekedy vám stačí len jeden. Zo zbraní si vyberáte z niekoľkých typov revolverov, z pár typov samopalov a máte ešte jednu zbraň, asi najdôležitejšiu sniperku. Misiu si treba vždy dopredu preštudovať, pozrieť si mapu, rozostavanie budov, zistiť kde sú rebríky, alebo výťahy ktorými sa môžete dostať na strechy a odtiaľ odstrelovať, tieto miesta si musíte dobre vyberať a možno kôli tomu budete musieť opakovať misiu aj zo 5-6 krát, lebo máte málo času na zaujatie pozície a už vôbec nemáte čas popozerať si prostredie, akurát sa môžete orientovať podľa toho ako ste si predým naštudovali mapu. Potom je to už všetko na vás, rýchly útok a rýchly ústup, lebo nieje dobré byť sám uprostred čínskej štvrte a už vôbec nie keď ste im akurát zabili šéfa.

Hitman Codename 47
Hitman Codename 47
Hitman Codename 47

Ako som už spomínal si na začiatku pred každou misiou, musíte nakúpiť zbrane, náboje a prípadne nejaké hračky, ako škrtiace lanko, nôž, nepriestrelnú vestu atď... ale nevadí keď sa vám náboje minú po väčšine vašich obetí ostane nejaká tá zbraň. Prípadne v niektorých misiách nájdete aj záhadne pripravené odstrelovačky, alebo iné zbrane ako keby ich tam niekto podstrčil. Ďalej keďže sa jedná o taktickú hru môžete a niekedy aj musíte telá nepriateľov odniesť a schovať a prípadne si vyziať ich šaty čo niekedy dosť pomôže najmä ak vás už nepriatelia hľadajú. Ale tu sa dá zabíjať aj takticky, zneškodníte jedného utečiete, keďže vás nikto nevidel nebude vás môcť identifikovať a vy sa kľudne budete môcť prechádzať po meste. Síce budú hľadať podozrivo vyzerajúcu osobu, ale ak budete mať zasunutú zbraň nemali by si vás všimnúť. V misiách môžete vchádzať aj do budov, tam komunikovať z dôležitými ľudmi, ktorí vám niečo majú dať, alebo sa tam schovať a čakať kým príde váš cieľ. Takisto, môzete vyliezať von oknom, vkrádať sa oknami, skrývať sa v kanáloch, alebo tam odkladať mŕtvoly.....niektoré dvere môžu strážiť nepriatelia a nepustia, v takýchto prípadoch si môžete obliecť oblečenie mŕtveho nepriateľa a už vás nebudú obťažovať (no môžete stráž aj zabiť, ale nech to radšej nikto nevidí). Misie majú takú dosť veľku rozlohu, v meste sa síce pohybujete len po pár blokoch, ale v ďalších misiach v džungli budete mať pocit ako keby ste prebehli celý prales.V mestách, vždy pred príchodom vaše primárneho cieľu príde jeho ochranka a začne sa potĺkať po uliciach, týchto môžete zabiť ale nemusíte záleží ako máte napísané v popise misie, v džungli zase je nejaký tábor okolo ktoréhu sú rozostavné hliadky. Ináč tpopisy misií treba dodržiavať, lebo s vami môže agentúra rozviazať pomer, čiže ak povedia čo najmenej krvi tak musíte poslúchnuť lebo 13000  až 130000 dolárov za misiu je celkom dosť.

Hitman Codename 47
Hitman Codename 47
Hitman Codename 47

Postupne ako hráte hru, a plníte misie pre organizáciu zisťujete, že nie je všetko tak ako sa zdá, niekto si na úlohy objednáva práve vás, neviete kto neviete prečo... to zistíte až vtedy keď vás vlákajú do pasce. Bol to tým vedcov ktorí sa snažia zahladiť stopy po ich nezdarenom genetickom experimente. Tým experimentom ste totiž vy, až teraz vám dôjde že ste nepoznali vašich rodičov, a celý život ste žili zavretý v ústave... Musia vás teraz zabiť, ste klon, ste geneticky vyklonovaný zabiják, vaše gény sú pozbierané od zabijákov, vojakov, no je s vami problém vymkli ste sa kontrole. Preto vás musia eliminovať... a nepôjde po vás nikto slabší ako vaši vyklonovaný bratia...

Takže je tu ďalšia geniálna hra od eidosu, je to jedna z najlepších taktických akcií aké som zatial hra, máte reálne ceny za zbrane, reálne prostredia a celkom pekný 3d engine. Síce textúry nie su nejako extrémne kvalitné ale engine je celkom rýchly takže pohoda, to poteší hlavne keď musíte dobre zameriavať a rýchlo sa hýbať, lebo keby vám to vtedy zatrhalo a nerafili by ste, boli by ste už dopredu mŕtvy.  Pohľad v hre máte niečo na štýl Tomb Raider čiže zozadu z hora, ale kameru si ešte môžete aj prepínať na druhý typ, ktorý nieje už fixovaný na pohyb vašej postavy, ale pohybujete len zameriavanie zbraní.

Čo sa týka animácii a medzi levelových animácii v hre sú pekné a dosť výstižné... . Medzilevelové animačky sú všetko renderované enginom... zvyčajne sa jedná len o pár sekúnd predtým ako dostanete misiu, prípadne dovysvetlovanie príbehu. V hre sa dosanete od ústavu kde ste vyrastali, cez Hong Kong, džunglu, Budapešť zase do ústavu kde už na vás čakajú. Misií je celkovo dosť málo, len 13, ale zaberú vám čas aj na týždeň... dúfam že hra bude mať aj nejaký expansion pack, alebo multiplayer addon. Ináč multiplayer by sa dosť hodil pretože momentálne v hre nieje, a ak by ho spravili na štýl Action Quake bolo by to cool .

Hitman Codename 47
Hitman Codename 47
Hitman Codename 47

napísal saver 3.12.2000
Páči sa mi!
9.1
Používatelia
6.8
HITMAN CODENAME 47

Zaradené pod: cod


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18382)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk