WORMS WORLD PARTY

WORMS WORLD PARTY

8.4

Zatiaľ čo na PC a konzoly sa pripravuje 3D pokračovanie Wormsov, na N-Gage si môžeme zahrať zábavnejšiu 2D klasiku.

Recenzia na Mobil verziu

Zatiaľ čo na PC a konzoly sa pripravuje 3D pokračovanie Wormsov, na N-Gage si môžeme zahrať remake starej dobrej 2D klasiky Worms World Party. Hra na N-Gage prakticky ponúka to, čo jej starší PC predchodca. Teda neľútostnú vojnu červíkov v rôznych misiách s úlohami, náhodne generované scenáriá a zahráte si aj multiplayer cez  Bluetooth alebo v hot seat móde pre dvoch až štyroch hráčov.

Militantných červíkov určite všetci poznáte. Objavili sa v polovici 90-tych rokov a vyniesli Team 17 do herného neba. Hra bola založená na klasickej hre Tanks, kde sa obstreľovali dva tančíky v jednoduchom (generovanom) prostredí. Mali len jednu zbraň, možnosť natáčať kanón a určovať silu strely. Museli ste čo najrýchlejšie presne zamerať a zničiť nepriateľa. V ďalších verziách pribudol vietor a ďalšie zbrane. Team 17 to celé od základu prekopal, tanky zmenil na ozbrojených červíkov, pridal tímy, rozmanité zbrane, nevšedné prostredia a hlavne jedinečný humor. Hra sa hneď dočkala dvoch pokračovaní a aj logickej verzie Worms Blast. Do druhej éry nastúpila hra pred pár rokmi kedy vznikli Worms 3D (recenzia). Hra mala svoj štýl, ale pridaním tretieho rozmeru sa skomplikovala a už nezaujala toľko hráčov. Sériu naposledy dorazil Worms: V Obležení (recenzia) a teraz čaká na oživenie v podobe Worms 4.

Worms World Party
Worms World Party
Worms World Party

Vráťme sa, ale k 2D červíkom. 2D je klasika a dokonca aj na malom displeji vyzerajú červíci rovnako nevinne a škodoradostne, ako vo veľkej verzii. Nie sú orezaní o animácie a rovnako ani o deštrukciu terénu, výbuchy a ostali aj všetky zbrane (napríklad bazooka, granáty, mortar, letecký útok, vybuchujúca ovečka, lano, kamikadze, teleport, rôzne projektilové zbrane...). Užijete si rovnaké dizajny terénov, možnosti náhodného generovania terénu, editovanie tímov a dokonca aj 14 jazykov červíkov. Hudba v pozadí rovnako nechýba.

Misie boli do série pridané až vo Worms World, predtým boli len generované scenáriá bez žiadneho kampaňového vyžitia a súťaženia. Teraz tu dostanete rozsiahlu sériu stále komplikovanejších úloh. Budete musieť napríklad v určitom čase zabiť nepriateľov, zlikvidovať ich jednou strelou, za určitý počet kôl, prekopať sa atď. Dosť ťažké úlohy a neustále obtiažnosť prituhuje. Často však ide hlavne o čas, ktorý bude vašim najväčším nepriateľom a teda sa budete musieť naučiť presne mieriť. Na ovládanie si zvyknete rýchlo. D-padom sa rýchlo a presne zameriava, číslam na klávesnici sú priradené rôzne funkcie, ako výber zbraní, skákanie, posun kamery po mape, prepínanie červíkov a samozrejme streľba.

Worms World Party
Worms World Party
Worms World Party

Grafika je pekná, prakticky rovnaká s PC verziou, len zmenšená a optimalizovaná na malý displej. Prakticky Team 17 už predtým spravil túto hru pre Pocket PC a teraz ju ešte raz zmenšil. Vertikálny displej N-Gage trochu obmedzuje prehľad na bojisku do strán. Výhľad nie je veľký a častokrát budete aj naslepo zameriavať, ak je nepriateľský červík od vás ďalej. Keďže je grafika 2D, nemá problém s rýchlosťou. Jedine pri zložitejších výbuchoch alebo pri rozmýšlaní počítačom ovládaných červíkov, som si všimol slabšie zatrhanie. Keď sme už pri AI ovládaných červíkoch, je to klasický štandard, niekedy sú ich ťahy veľmi taktické, inokedy sa nevedia z určitej situácie vysomáriť a za celý čas ťahania nespravia nič. Najzaujímavejšie však je, keď hodia granát sami na seba.

Hra Worms World Party je vhodná na vyplnenie každého voľného času, na krátku rýchlu zábavu v quick misiách, multiplayer s priateľmi, a aj hodinu trvajúce vojny proti AI. Ja som si ju pribalil na dovolenku a práve ju hrám niekde na plážach Rodosu :). Rovnako sa hodí aj do autobusu, prípadne aj na nudné hodiny do školy. Keď sa to tak vezme, remaky starších úspešných hier na mobilné platformy sú veľmi dobrou vecou a už sa teším na Civlizáciu.



napísal saver 13.7.2005
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
8.4
Ohodnotiť
WORMS WORLD PARTY
+ 2D grafika
+ multiplayer
+ zábava
+ malá záťaž na baterku
- AI
- slabý prehľad nad bojiskom


RECENZIE HRÁČOV
Worms World Party
8.8
KUBIK52    11.7.2006
Výrobcovia Team 17 a Titus Interactive vymysleli ďalšiu hru - pokračovanie Wormsov. Worms poznáte ak...prečítať celé
Worms World Party
8.7
SKULLY    11.9.2005
Worms - nesmrteľná klasika, ktorej sa predalo po svete niekoľko miliónov kusov, obliekla už nové 3D ...prečítať celé
Mobil

Vývoj: Thq wireless / Paragon 5
Štýl: Akcia
Dátum vydania:  2004
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk