TABLE MANNERS

TABLE MANNERS

4.0

Opatrne zober tú jahodu a vlož mi ju do úst

Recenzia na PC verziu

Ďalší deň v práci, dnes je štvrtok, skapal tu pes, len puberťáci tu hodinu sedia pri jednej kofole a polovičných hranolkách. Ale aha, prichádza solídny párik. Aj keď ten chlapík si tie červené nechty, satanistický prsteň a tetovanie mačacích labiek na ruke mohol odpustiť. Objednali si víno a dva veľké burgre. Hmm, kočka vyzerá dobre, aj keď trochu znudene, chlapík sa bude musieť obracať, aby mu s výhovorkou ,,odskočím si, chichi" neušla. Hen, romantik, zapaľuje sviečku. Ak minie ešte jednu krabičku zápaliek, donesiem mu tam horák a tie zápalky mu pripíšem k účtu... Už ich sledujem hodinu, pridal sa kuchár aj vedúci. Ježíš, čo ten chlap robí? Objednal víno, už tretie. Ale opitý nie sú, pretože všetko víno skončilo rozliate po stole. A všimla si tá slečna, že jej z vlasov trčí špargľa?

Takto nejako vyzerá rande v podaní Table Manners. Pri hraní tohoto simulátora ,,takto sa to na rande nerobí" som presne myslel na to, aké by asi mali myšlienkové pochody čašníci v podniku, kam som sa so svojou vyvolenou vybral na romantickú večeru. Pretože to, čo rozpútate pri ohurovaní svojho objektu záujmu v tejto hre, sa nedá nazvať inak ako pre vás totálna katastrofa a pre okolitých pozorovateľov fakt zábavné divadlo. A možno uvidíte aj chobotničky lietať.

V prvom rade si ale nejaký ten objekt musíte nájsť. Nekoná sa však žiadne hanblivé oslovovanie na ulici a ani obyčajné oblbovanie a postupné dobýjanie cez SMSky. Stačí si vo svojej izbe na mobile v zoznamovacej aplikácii vybrať svoju vyvolenú (vyvoleného pre dámy, alebo oboje pre ľudí, ktorí to tak cítia) a automaticky pôjde s vami na rande. S ľuďmi cez aplikáciu môžete pomocou niekoľkých predvolených odpovedí aj chatovať, ale nemá to na váš priebeh vzťahu takmer žiadny vplyv. Maximálne vás niekto blokuje, ak budete hneď otravovať s baklažánom a broskyňami. Všetko sa rieši cez jedlo, láska prechádza cez žalúdok viac ako kedykoľvek predtým.

Table Manners
Table Manners Zrejme som to na ňu vybalil príliš zhurta.
Zrejme som to na ňu vybalil príliš zhurta.


Table Manners Dosť často býva na stole naozaj veľký chaos.
Dosť často býva na stole naozaj veľký chaos.


Table Manners Toto rande vyšlo, asi som fakt zapôsobil.
Toto rande vyšlo, asi som fakt zapôsobil.





Je to tu, sadáte si k stolu a slečna vás poprosí, aby ste na stole zapálili sviečku. Pohybom myši sa teda prisuniete rukou, čo je to jediné čo z vašej postavy vidíte, smerom ku krabičke zápaliek a kliknutím uchopíte zápalku. Zázračnú zápalku, ktorá hneď začne automaticky horieť - ďakujete za to bohu, lebo pri tomto ovládaní škrtať zápalkou o krabičku, asi rozbijete počítač aj u susedov. Hra sa totiž úmyselne ovláda nie práve najlepšie a priebeh servírovania a iných úkonov je veľmi podobný ako priebeh operácie napríklad v takom Surgeon Simulatore. Presúvate sa teda k sviečke, opatrne sa snažíte na zúfalo preplnenom stole nič nerozbiť a nerozliať, čo sa vám takmer určite nepodarí a hurá, sviečka horí, ale v momente sa prevráti. Avšak úlohu ste splnili, slečna vás hneď má rada o niečo viac.

,,Dala by som si pohárik vína." Fajn, pomyslíte si, asi nechceš to víno, čo sa pri zapaľovaní sviečky rozlialo na koberec, však?. Podľa požiadavok vašej budúcej bývalej si viete z menu objednať, po čom jej srdce a žalúdok piští. Víno, pivo, burger, hranolky, neskôr sushi, steaky aj morské potvory. Na stole sú potom už pripravené napríklad poháriky, dezerty, soľnička a korenie či kečup (keď ma slečna prvýkrát poprosila, aby som jej pokečupoval steak, bol som to ja, kto mal chuť vstať od stola). Je fajn, že ak zo stola zhodíte niečo, čo tam bolo od začiatku, automaticky sa to na stole obnoví. Občas to prispeje k chaosu, ale niekedy vám to aj zachráni nádejný vzťah.

Aby ale s vami nebola nuda, postupne so svojím novým objavom vystriedate viacero barov a reštaurácií, kde budete zakaždým čeliť novým výzvam. Začínate v tradičnej reštaurácii, kam vezmete partnerku na pizzu a hranolky. Druhou destináciou je japonský sushi bar, kde je jedlo podávané na dopravníkoch, ktoré sú stále v pohybe. V reštaurácii na lodi sa s palubou hýbe aj váš stôl. Položka, ktorú tak práve chcete slečne naliať či vložiť do úst, môže byť pokojne na druhej strane stola, preto treba čakať, kým sa nakloní aj loď. V ľadovom bare zas budete miešať rôzne nápoje a všetko, čo si objednáte, sa šmýka po stole. Môže to z neho eventuálne aj spadnúť na zem, čo znamená, že musíte objednávať znova.

Na splnenie všetkých týchto výziev máte určitý časový limit, ktorý nebýva, chvalabohu, nejaký prísny. Ale ak úlohy plníte dostatočne rýchlo, rýchlejšie sa aj naplní ukazovateľ spokojnosti partnerky a to chcete. Spokojnú partnerku. Pretože ak to pokašlete, ten pohľad, ktorý vám venuje, je často ... bolestivý. Keď splníte všetky výzvy, rande končí, a čím viac úloh splníte, o to lepšie hodnotenie v podobe jedného, dvoch alebo až troch srdiečok na konci stretka dostanete. Postupne si takto odomykáte nové lokality a aj rôzne ozdoby na ruku, ktorú si tak môžete prispôsobiť na obraz svojej ruky. Môžete mať dokonca napríklad modrú pokožku ako Dr. Manhattan, na každom prste iný prsteň, niekoľko druhov tetovaní, nalakované nechty a retiazku na zápästí.

Hra sa ale, bohužiaľ, nevyhla mnohým chybám. Väčšinu z nich má na svedomí fyzika a kolízia objektov na stole, jedlo sa prepadne cez textúru stola, niekoľkokrát sa mi ruka prilepila o fľašu alebo mi v nej zostala soľnička. Inokedy sa mi zas stalo, že ruka ostala pri manipulácii otočená do veľmi neprirodzeného uhla a nemohol som s ňou nič uchopiť. Do inej kategórie spadá, že občas celkom presne neviete, čo od vás slečna vlastne chce, pretože všetky požiadavky sú ukázané len formou ikoniek, ktoré vedia byť mätúce a idete spôsobom pokus-omyl.

Table Manners je vtipná hra. Aspoň prvé dve hodiny, keď objavujete, akým spôsobom sa dá na stole vyvolať absolútny chaos, koľko toho vaša trpezlivá polovička znesie a koľko druhov pohľadov a emócií z nej viete podľa vašich výkonov vydolovať. Potom prídete na to, že aj keď sa vám podarí dievčinu úplne opantať, vašou jedinou úlohou je vziať ju na rande a nakŕmiť. Nedostanete ani bozk, dokonca ani cez správu. Osviežením sú rôzne lokality a s nimi spojené zmeny vo fyzikálnych prekážkach, ktoré treba pri servírovaní prekonať. Ako celok ale skrátka celá hra pôsobí vlažne, ako jednorázový titul (za mierne prehnanú cenu), ktorý zapnete, keď sa chcete napríklad s vašou reálnou polovičkou vyblázniť pri PC, pretože obaja ležíte doma s koronou.

Table Manners
Table Manners Táto chobotnica sa ešte hýbala.
Táto chobotnica sa ešte hýbala.


Table Manners Pohľad, ktorý sa zavŕta až do duše.
Pohľad, ktorý sa zavŕta až do duše.


Table Manners Stôl jej horí pod rukami, ale zachováva chladnú hlavu.
Stôl jej horí pod rukami, ale zachováva chladnú hlavu.





Tak a je to tu. Spustil sa požiarny alarm, stôl horí a steaky sú viac než super well done. Hostia poutekali, v kuchyni sa už nevarí, všetci totiž stoja pri pulte a sledujú, čo sa ešte stane. Tmavovláske ale očividne praskli nervy, už sa ani nesnaží hľadať si výhovorku, trieska po stole, so slzami v očiach uteká zo zadymenej reštaurácie a my pri pulte nevieme, či máme padať zo stoličiek od smiechu, alebo hasiť požiar. A ten smutný mladík, ktorý to skazil na plnej čiare, ešte netuší, že najväčší dôvod pre plač nie je to, že mu ušla frajerka, ale to číslo, ktoré zasvieti na účte.


napísal DeCain 5.3.2020
Páči sa mi! (+1)
VIDEÁ Z HRY
4.0
Vo svete
5.3
Ohodnotiť
TABLE MANNERS
+ predstava toho, čo si asi pomyslia ľudia pri sledovaní vášho výkonu
+ rôzne fyzikálne okolnosti, ktoré spestrujú hrateľnosť
+ úpravy hlavného protagonistu (ruky)
- všetko sa točí prakticky len okolo servírovania jedla
- úplne hlúpe ovládanie, či už ako bug, alebo vlastnosť hry
- celkovo je bugov aj tak priveľa
- neprimeraná cena
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU: Intel i5-760 GPU: GeForce GTX 460 RAM: 4 GB HDD: 2GB
Doporučená konfigurácia: CPU: Intel i7-6700 GPU: GeForce GTX 1060 RAM: 8 GB HDD: 2GB


RECENZIE HRÁČOV
PC

Vývoj: Curve Digital / Echo Chamber Games
Štýl: Simulácia
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18423)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk