PREČO SA ATARI PUSTILO DO HOTELOV A ČO PLÁNUJE PRINIESŤ?

PREČO SA ATARI PUSTILO DO HOTELOV A ČO PLÁNUJE PRINIESŤ?

Hotely stvorené pre hráčov

Interview

Atari Hotels je pripravovaný projekt série hotelov po Spojených štátoch, ktoré chcú osláviť ikonickú hernú značku a osloviť najmä hráčov svojím úplne unikátnym konceptom. V spolupráci s legendárnou značkou za týmto konceptom stojí spoločnosť GSD Group, v ktorej ako spoločník figuruje aj Napoleon Smith III. Ten už pracoval v Sprint Mobile, spoluzakladal Kono Media či produkoval Teenage Mutant Ninja Turtles film v roku 2014 spolu s Paramountom. Teraz svoje bohaté skúsenosti využíva k tomu, aby priniesol k životu víziu Atari Hotels. No a našiel si aj pár chvíľ na krátky rozhovor s nami.

Atari je jednou z najväčších legiend hernej histórie, no hotely nie sú niečím, čo by sa ľuďom hneď asociovalo s týmto názvom. Prečo ste sa rozhodli túto značku preniesť do hotelového biznisu?

Atari je doslova OG (Original Gamer) a ikona videohier, na ktorú si väčšina ľudí spomenie, keď uvažuje o inováciách v tomto priemysle. V mladších ľuďoch chceme vyvolať nostalgiu, ale tiež ponúknuť úplne moderný zážitok, ktorý každému umožní navštíviť „Stratené mesto Atari“.

Jedným dychom ale musím poznamenať, že tím, ktorý stojí za Atari Hotels, NIE JE Atari. Spolupracujeme s Atari na uvedení Atari Hotels do života, ale spoločnosť GSD Group pracuje oddelene a vlastníme licenčné práva na výstavbu hotelov pod touto značkou.

Ako plánujete Atari Hotels odlíšiť od ostatných hotelových značiek?

Atari Hotel je domovom pre hráčov - zatiaľ nemajú miesto, ktoré by mohli nazvať svojím vlastným. Herné salóniky určite existujú, ale nie na úrovni profesionálneho športu, kde sú okolo tejto mánie postavené celé mega štadióny a podobne. Naším zameraním sú videohry a zábava a na rozdiel od väčšiny hotelov, ktorých prevádzková doba je medzi 5:00 - 18:00, budú najaktívnejšie hodiny Atari Hotels od 18:00 do 5:00, aby vyhovovali hráčom.

Prečo sa Atari pustilo do hotelov a čo plánuje priniesť?

Vaše hotely tiež budú ponúkať rôzne možnosti zábavy. Čo si pod tým máme predstaviť? Nájdeme v nich nejaké klasické Atari konzoly či automaty?

Skvelá otázka! Jednoduchá odpoveď je áno, rozhodne. Zatiaľ sme neprezradili všetko, takže v tomto prípade budete musieť čakať na viac informácií, ale môžem vám povedať, že retro hranie a klasické Atari produkty z minulosti budú v hoteloch žiarivým prvkom.

Pri predstavovaní hotelov ste spomenuli aj AR/VR obsah pre návštevníkov a tiež organizovanie e-športových podujatí. Môžete nám prezradiť viac o týchto plánoch?

Opäť, tieto podrobnosti zatiaľ neprezrádzame, ale povedzme, že chceme byť tým pravým miestom pre e-šport eventy a budeme sa venovať jednotlivcom aj tímom a všetkým typom kompetitívnych hier. Čo sa týka VR/AR obsahu, zatiaľ nemôžeme prezradiť viac, ako sme už prezradili - Atari Hotels budú vybavené najmodernejšími možnosťami zábavy, špičkovým vybavením a technológiou videohier - vrátane pohlcujúcich zážitkov AR / VR. Na viac detailov si musíte počkať.

Vybavíte izby a ďalšie miesta v hoteloch aj novou Atari VCS konzolou?

Čo sa týka vybavenia izieb v Atari Hotels, plánujeme toho oznámiť naozaj veľa. Na to si ale ešte budete musieť počkať.

Čo si sľubujete od spolupráce s Atari Inc.? Ako sa spolupráca s nimi doteraz vyvíja?

S Atari je radosť spolupracovať - na 100% nás podporujú a celý tím je veľmi nadšený z Atari Hotels. Vidia potenciál a uznávajú potrebu vytvorenia priestoru pre hráčov. Kto to môže lepšie reprezentovať ako Atari?

Prečo sa Atari pustilo do hotelov a čo plánuje priniesť?

Ako plánujete v koncepte hotelov zmiešať retro s modernými prvkami?

Skvelá otázka! Je to bezpochyby jemná rovnováha, ale všetko v Atari Hotels je inšpirované retrom, no súčasne vybavené najnovšími a najlepšími prvkami v oblasti herných a zábavných technológií a pohlcujúcich zážitkov. Ak ste videli náš render hotela v Las Vegas, pravdepodobne ste si mysleli, že tento hotel vyzerá akoby priamo z Blade Runnera! Stále však používa klasické logo Atari. To je dojem, ktorý chceme dosiahnuť.

Zatiaľ ste oznámili hotely len v USA. Plánujete expandovať aj inde, napríklad do Európy?

V tejto súvislosti sme zatiaľ nič oficiálne neohlásili, ale pokiaľ ide o Atari Hotels, neexistujú žiadne obmedzenia. Záujem bol obrovský, zatiaľ však nie je čo zverejňovať.

Neuvažovali ste aj nad tým, že návštevníci nebudú chcieť opustiť vaše hotely? (smiech)

To je úplne v poriadku! V skutočnosti to očakávame. Vieme tiež, že naši hostia môžu chcieť prespať celý deň a hrať celú noc, takže aj s tým počítame. Premýšľame o úplne novej úrovni pohostinnosti, takže ak sa ľudia rozhodnú nikdy neopustiť svoju izbu - v Atari Hotels ich stále čaká zábavný a jedinečný zážitok.

V marci minulého roka svet silne zasiahla pandémia nového koronavírusu. Ako to ovplyvnilo vaše plány s Atari Hotels? Vnímate v aktuálnej situácii záujem ľudí cestovať po svete a ubytovávať sa v hoteloch?

Pandémia mala minimálny dopad na vývoj Atari Hotels; v skutočnosti to umožnilo nášmu tímu skutočne sa sústrediť a plánovať, aby bol tento projekt ešte lepší. A keďže ešte nie sme otvorení, obmedzenie cestovania za prácou aj zábavou nie je naším aktuálnym problémom a očakávame, že v čase, keď sa otvoríme, sa veci vrátia do normálu.

Ďakujem za rozhovor.


napísal matus_ace 12.2.2021
Páči sa mi! (+2)
PREČO SA ATARI PUSTILO DO HOTELOV A ČO PLÁNUJE PRINIESŤ?


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19597)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk