SOUND BLASTER KATANA V2 - SOUNDBAR PRE HRÁČOV

SOUND BLASTER KATANA V2 - SOUNDBAR PRE HRÁČOV

9.0

Herný soundbar s parádnym zvukom

Test

Creative je vo zvuku doma a práve priniesol druhú verziu svojho herného Sound Blaster Katana soundbaru. Prichádza vylepšený po každej stránke a  je síce primárne určený k PC, ale môžete ho bez problémov použiť aj k TV.  Oproti štandardným TV soundbarom prichádza aj s nastaviteľným podsvietením pre oživenie okolia. 

Katana 2 ešte pridáva displej, vylepšenia do zvuku a aj funkcii. Fanúšikovia kvalitného ozvučenia sa skutočne môžu tešiť. Viac už naznačia aj špecifikácie:

Špecifikácie:

  • Konfigurácia: 2.1
  • Výkon: 126W RMS (252W Peak)
  • Rozsah: 50 - 20,000 Hz
  • Pripojenia:  Bluetooth 5.0, HDMI ARC, Optical-in, AUX-in, USB-C, SXFI-out
  • Funkcie: Sound Blaster Acoustic Engine, Super X-Fi, SXFI BATTLE Mode
  • Doplnky: Ovládač, úchyty na stenu
  • Rozmer soundbaru: 600 x 95 x 62 mm 
  • Rozmer subwooferu: 150 x 367 x 367 mm 

Creative oproti prvej verzii pekne vylepšil zvuk a výkon stúpol zo 75W na 126W a v peaku 252W, zároveň z pripojení pribudli HDMI ARC, USB-C a SXFI-out porty. Rovnako sa mierne zväčšili rozmery zariadení, bol zmenený diaľkový ovládač a nechýba ani vylepšené RGB podsvietenie. RGB pásik je teraz oveľa väčší, prechádza prednou stranou a na bokoch sa ešte zahýba.

Sound Blaster Katana v2 - soundbar pre hráčov
Sound Blaster Katana v2 - soundbar pre hráčov Ku kvalitnému obrazu potrebujete aj parádny zvuk.
Ku kvalitnému obrazu potrebujete aj parádny zvuk.


Sound Blaster Katana v2 - soundbar pre hráčov Katanu môžete použiť ako k TV, tak k PC.
Katanu môžete použiť ako k TV, tak k PC.


Sound Blaster Katana v2 - soundbar pre hráčov Katana v2 prichádza so subwooferom a ovládačom.
Katana v2 prichádza so subwooferom a ovládačom.





Katana 2 vám v značne veľkom balení prinesie ako podlhovastý soundbar, tak veľký subwoofer. Samotný soundbar má presne 60 centimetrov na šírku a pri použití s PC sa dobre zmestí pod monitor, ale vynikne aj pod TV. Subwoofer je relatívne veľký 36x36 cm kváder s hrúbkou 15cm a ak ho budete mať pod PC stolom, určite si nájde svoje využitie na vykladanie nôh. 

Samotný subwoofer ponúka dva hlavné reproduktory na vrchnej časti. Tie sú  stredové a 63mm veľké. V prednej ploche má ešte dva 19mm reproduktory pre výšky. Subwoofer v sebe má 165 mm basový reproduktor.  Spolu to vydáva plný a veľmi pôsobivý a realistický zvuk, ktorý zachytáva ako výšky, tak aj veľmi dobré basy. Hry a filmy znejú parádne. Samozrejme, nechýba 5.1 surround podpora, ktorá je prekvapivo dobrá a zvuku vie dodať hĺbku. 

Čo sa týka prepojení, rátajte s tým, že zariadenie nemá wifi podporu a wireless prepojenia. Subwoofer sa tak pripája rovno káblom k soundbaru. Čo nie je veľký problém hlavne pri PC, ale ani pri TV pripojení.  Samotný soundbar má USB-C pripojenie na PC, nechýba mu optický vstup a pre TV pripojenie má aj HDMI Arc, ktorý vyššie televízory podporujú. Je tam aj Aux In port a SXFI out cez USB. Do tohto portu môžete napríklad zapojiť USB stick pre wireless headset s SXFI podporou.  Možno môže niekomu chýbať HDMI In a HDMI Out len na prestup pripojenia konzoly, ale ak TV nemá HDMI ARC, tak optiku by mal mať každý aj v nižšej kategórii.

Dôležitým vylepšením je umiestnenie 3,5 mm jacku na slúchadla, ktorý je teraz vpredu. Je to veľká zmena oproti prvej Katane, kde dali tento jack dozadu a bolo dosť problematické zapájať tam slúchadlá, ak ste potrebovali. Teraz je to jednoducho prístupné a rýchlo zapojiteľné, hlavne ak budete mať soundbar priamo pod monitorom.

Sound Blaster Katana v2 - soundbar pre hráčov
Sound Blaster Katana v2 - soundbar pre hráčov Soundbar ponúka ovládanie na vrchnej strane.
Soundbar ponúka ovládanie na vrchnej strane.


Sound Blaster Katana v2 - soundbar pre hráčov Ponuka portov je dostatočná.
Ponuka portov je dostatočná.


Sound Blaster Katana v2 - soundbar pre hráčov Stredy a výšky sú priamo v soundbare veľmi dobré. Basmi to doplní subwoofer.
Stredy a výšky sú priamo v soundbare veľmi dobré. Basmi to doplní subwoofer.





Dizajn soundbaru je dobre dotiahnutý, kvalitné povrchové materiály sa zmiešavajú s kovovými mriežkami a sklom na displej. Displej vám ukazuje zdroj zvuku, rovnako aj režim zvuku, ktorý je je herný, filmový alebo hudba, samozrejme, hlasitosť a ďalšie nastavenia.  Pridáva sa aj 6 tlačidiel na vrchnej strane. Cez ne zapínate soundbar, aktivujete Bluetooth prepojenie, pridávate zvuk, meníte vstupy a režimy. To sú však len úplne základné nastavenia. Lepšie je používať diaľkový ovládač, ktorý má viac funkcií a pohodlnejšie ovládanie. 

Cez ovládač viete upravovať aj zapnutie displeja, podsvietenie soundbaru s preddefinovanými základnými funkciami. RGB viete nastaviť buď na klasické dúhové prechody, jednu farbu, ale aj  na intenzitu podľa zvuku pre zaujímavé efekty. Už bude na vás čo obľubujete, ale dá sa to tiež jednoducho vypnúť, ak sa vám nebude páčiť. Nechýbajú možnosti výberu skladieb, ak idete cez Bluetooth. Ale aj tak na kompletné ovládanie a nastavenie už musíte použiť aplikáciu.

Celé si to viete doladiť cez Creative App aplikáciu, či už na mobiloch, alebo PC, ktorá umožní ešte hlbšie nastavenia. Viete detailnejšie nastaviť podsvietenie na každý zo siedmich režimov, ako aj doladiť jednotlivé profily zvuku a viete na ovládaní aj zadefinovať šesť konfigurovateľných tlačidiel.  Aplikácia má nastavenia na jednotlivé vstupy, viete si zadefinovať nastavenia pre samotné hry, ale je tu aj zaujímavosť, a to aj nastavenie Smart Volume, ktoré umožní automatické nastavovanie hlasitosti podľa hluku okolia (soundbar má aj mikrofón). Plus je tam veľa ďalších detailných nastavení.  Tu je trochu škoda, že aj pre pripojenia mobilu cez Bluetooth musíte ísť tiež cez aplikáciu a nejde to priamo. 

Sound Blaster Katana v2 - soundbar pre hráčov
Sound Blaster Katana v2 - soundbar pre hráčov Veľkosťou sa dobre zmestí pod monitor, ale aj pod TV. Viete ho úchytmi prichytiť aj na stenu.
Veľkosťou sa dobre zmestí pod monitor, ale aj pod TV. Viete ho úchytmi prichytiť aj na stenu.


Sound Blaster Katana v2 - soundbar pre hráčov Podsvietenie si môžete zvoliť, štandardom je dúhové.
Podsvietenie si môžete zvoliť, štandardom je dúhové.


Sound Blaster Katana v2 - soundbar pre hráčov Predný displej ukazuje ako pripojený port, tak aj typ zvuku. Hneď pri ňom je výstup na 3.5 mm jack.
Predný displej ukazuje ako pripojený port, tak aj typ zvuku. Hneď pri ňom je výstup na 3.5 mm jack.





Celkovo vidieť, že Creative je vo zvuku doma a v Sound Blaster Katana v2 to aj ukazuje. Oproti prvej verzii ho vylepšuje v každej oblasti. Zároveň ponúka parádny zvuk vo svojej cenovej kategórii a celkovo je veľmi dobrou ponukou ako k PC, tak aj k TV.  To celé je vo veľmi príjemnom dizajne doplnené RGB podsvietením pre tých, ktorí si na to potrpia. Ale ak ho nepotrebujete, viete ho jednoducho vypnúť. Zároveň má soundbar množstvo nastavení, síce väčšinu len cez aplikáciu, ale dá sa s tým pekne pohrať a prispôsobiť si svojim potrebám. Nakoniec je to niečo naviac, čo väčšina soundbarov v tejto kategórii nemá.

V každom prípade, ak hľadáte kvalitný soundbar v cene okolo 300 eur, ďalej už ani hľadať nemusíte.

Cena je 329 eur


napísal saver 20.5.2022
Páči sa mi! (+3)
9.0
SOUND BLASTER KATANA V2 - SOUNDBAR PRE HRÁČOV
+ parádny a bohatý zvuk
+ skutočne herný soundbar
+ viete použiť ako k PC, tak aj k TV
+ všetky potrebné prepojenia
+ množstvo možností hlbokých nastavení cez aplikáciu
- pre plné možnosti nastavení soundbaru musíte ísť cez aplikáciu


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19492)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk