YACHT MECHANIC SIMULATOR

YACHT MECHANIC SIMULATOR

2.5

Okadená paluba potápajúcej sa lode

Recenzia na PC verziu

Niet lepšieho obdobia na patlanie sa s jachtami ako letný čas dovoleniek. Pri pohľade do vlastných peňaženiek a katalóg plavidiel by nám nestačilo ani niekoľkonásobné nabitie od Pavlínky. Jediná možnosť ako sa k jachtám dostať je prostredníctvom našich obrazoviek. V prípade Yacht Mechanic Simulator sa vám jachty však skôr zhnusia.

Snaha simulovať opravy a údržbu akýchkoľvek mechanizmov prerástla do bizarne obrovských rozmerov. Nie je v možnostiach bežného hráča udržať kontakt so všetkými projektmi, ktoré simulujú reálne činnosti. Značne zjednodušeným spôsobom. Ale poznáte to: človek leňoší na pláži a kútikom oka sleduje krásne plavidlá v maríne a nedá mu to. Čo ak to tentoraz skutočne bude mať správnu atmosféru a pri hraní si budeme môcť nasadiť kapitánsku čiapku? Nie nadarmo sme my muži nepoučiteľné tvory, ktoré sa popália znovu a znovu. A ešte raz.

Za Yacht Mechanic Simulator stojí Punch Punk Games a ak vám tento tím nič nehovorí, nemusíte neznalosť zvaľovať na sklerózu. Apocalipsis bola ledva mierne nadpriemerná blbosť a potom nás vývojári potešili hľadaním bordelu v stodolách a ešte k tomu vo VR. Nič prečo by ste mali roniť slzy. Pod patronátom Image Power S.A. (patriaci pod Playway) vznikla ďalšia zbytočná hra, ktorej všetky hrateľné prvky odhalíte po 10 minútach v nudnom a nepreskočiteľnom tutoriáli. Ďalej môžete v očakávaní ďalšie hodiny a hodiny opakovať stereotypné postupy na desiatkach zadaní, ale jediné čo dosiahnete, je zbytočné predlžovanie masochistickej agónie.

Yacht Mechanic Simulator
Yacht Mechanic Simulator Nadšenie z opravy a údržby rýchlo opadne, ak zistíte, že robíte dookola to isté.
Nadšenie z opravy a údržby rýchlo opadne, ak zistíte, že robíte dookola to isté.


Yacht Mechanic Simulator Nesmie chýbať skrutkovanie.
Nesmie chýbať skrutkovanie.


Yacht Mechanic Simulator Naštartujte vapku, tu nás čaká hromada práce.
Naštartujte vapku, tu nás čaká hromada práce.





V notebooku vezmete zákazku a môžete vymeniť poškodené súčiastky, dokúpiť chýbajúce súčiastky, vybrúsiť a nalakovať podlahu, umyť loď. A občas zaplátate dieru, prípadne pre vlastné potešenie prefarbíte loď. To je tak všetko, pričom typov lodí je len zopár, úlohy sa opakujú, takže otrocky vykonávate tie isté činnosti dokola. Alebo simulátor robota v pásovej výrobe. Všetky procesy sú maximálne zjednodušené, motor opravíte tak, že ho skrátka celý vymeníte. Súčiastok je zanedbateľné množstvo, vyzerá to otrasne a ovláda sa to nemotorne.

Už klasicky nás čaká kruhové menu, takže ak je niečo priskrutkované krížovou šraubou, musíte použiť skrutkovač. Takže kruhové menu, zvoliť správny nástroj a v rámci stupídnej minihry ťaháte kurzorom sem a tam (ak musíte pozametať špinku) alebo opakujete vzor. Ak chcete niečo odmontovať, najprv musíte predmet aktivovať, potom vybrať voľbu demontáže, následne vhodný nástroj. Po úspešnej demontáži vyberiete ponuku „back“, aby ste vrátili do defaultného pohľadu s plávajúcou kamerou a ide sa ďalej.

Je tu možnosť opravovania poškodených častí člnov: na pár sekúnd sa vám objaví šesť obrazcov a musíte ich správne zopakovať. Zábava vrcholí, tak snáď neveriaco skáčete od nadšenia, pretože niečo také ohromujúce sme tu už dávno nemali. Ak čln úspešne opravíte, máte možnosť ho spustiť na hladinu a vyskúšať ho, čítaj otestovať ho. Nerobte to. Vlastne nehrajte ani túto napodobeninu hry, ak však napriek tomu zavítate na more, dá vám osud ďalšiu facku.

Čln sa správa absurdne alebo programátor simuloval plavbu kačičky vo vani. Takto sa čln v realite nespráva a nemení smer doslova na päťcentovke, voda má viskozitu medu a neviete kľučkovať vo vymedzenom (a bizarne obmedzenom) priestore. Kochanie sa člnmi (neskôr jachtami) v žiadnom prípade nehrozí, pretože ak plavidlom párkrát drcnete o bójky, zničia sa a vy po oprave dostanete tak pac a pusu. Pretože ste nesplnili úlohu a neotestovali čln. Potlesk a fanfáry.

Aby sme rýchlo ukončili negatívne bilancovanie, pripomenieme, že v nekonečnom kruhu sa opakujúca melódia môže slúžiť pre budúcich masových vrahov ako fajn muzička pred prácičkou. Dokáže vyhecovať, len nie k oprave lodí. Inak je ozvučenie minimalistické a občas tam niečo buchne, šplechne a podobne. Grafika líže dno dnešných štandardov vizuálneho spracovania a hoci tie člny nevyzerajú až tak zle, ale pre kochanie sa stačí otvoriť akýkoľvek katalóg s vizuálnymi prezentáciami. Interaktivita s člnmi je inak nulová.

Čo môžeme ohodnotiť kladne, je prepnutie sa do módu úprav. Na rozdiel od konkurentov nemáte telo mechanika, ale priestorom plávate ako duch, takže odpadajú problémy s napchaním sa na konkrétne miesto, poskakovaním pred objektom či chodením hore a dolu po rebríkoch, presúvaním sa pri hľadaní problematickej súčiastky. Za to si hra zaslúži prvý bod. Druhý za to, že v menu funguje tlačidlo Exit Game. A tu skončíme a zo súcitu k sebe samému pridám ešte pol bodu, pretože s týmto paškvilom musel niekto stráviť osem hodín.

Yacht Mechanic Simulator
Yacht Mechanic Simulator Variabilita lodí je minimálna.
Variabilita lodí je minimálna.


Yacht Mechanic Simulator Rybársky čln bol viac zašpinený zvnútra než zvonku. Detaily nechcite vedieť.
Rybársky čln bol viac zašpinený zvnútra než zvonku. Detaily nechcite vedieť.


Yacht Mechanic Simulator Opakujúce sa činnosti úplne zabili zábavu a hrateľnosť.
Opakujúce sa činnosti úplne zabili zábavu a hrateľnosť.





Na záver len pripomenieme, že sa hra nachádza v žalostnom technickom stave, takže napriek tomu, že je zákazka splnená a všetky súčiastky vymenené, musíte párkrát opustiť mód opráv, znovu doň vstúpiť, vziať do rúk karbobrúsku a prejsť ňou po lodi. Fakt to funguje. Inokedy zas hra považuje misiu za úspešne splnenú, hoci držíte v ruke demontované súčiastky. Občas sú finančné odmeny nezmyselne podhodnotené, neexistuje tu žiadna encyklopédia ani RPG prvky, takže jediný progres dostanete, ak si kúpite nové možnosti a lode... v banke. Prečo v banke, netušíme, ale nemusíme všetkému rozumieť.

Takže otázku či hru kúpiť máme úspešne zodpovedanú. Pre menej zdatných je to rázne nie. Ani v akcii, ani ak vám ju budú ponúkať zdarma k výhodnému baleniu toaletného papiera. Yacht Mechanic Simulator je ukážkovým prípadom herného odpadu, ktorého je lepšie sa nedotýkať. Ani palicou. Tá za to navyše nemôže a nerobte jej zle. Na Yacht Mechanic Simulatore nenájdete nič, prečo by ste mu mali venovať čo i len niekoľko minút.


napísal kordi 14.9.2022
Páči sa mi!
2.5
Ohodnotiť
YACHT MECHANIC SIMULATOR
+ pohyb postavy ako ducha
+ opravená jachta vyzerá z diaľky pekne
- nulová variabilita úloh
- málo jácht a člnov
- otravné ovládanie
- zjednodušená hrateľnosť
- rýchlo sa dostavujúca nuda, stereotyp
- otrasná plavba
- žiadna encyklopédia
- minimálna motivácia pri absencii RPG prvkov
- technické problémy
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU Intel Core i3 3.0 GHz, 4 GB RAM, 2 GB VRAM GeForce GTX 660, 8 GB HDD


RECENZIE HRÁČOV
PC

Vývoj: Image Power / PlayWay / Punch Punk Games
Štýl: Simulácia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 28. júl 2022
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19597)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk