AQUANOX 2: REVELATION

AQUANOX 2: REVELATION

7.1

Recenzia na PC verziu

Pol roka po nemeckej verzií konečne vychádza aj anglická verzia nového pokračovania Aquanox série s podtitulom Revelation. Tentoraz graficky ešte dokonalejšia a s ešte prepracovanejším príbehom. Podmorský svet na vás znovu čaká...

Asi už viete z predošlých častúi viete, že v roku 2666 je svet plne zatopený a celá civilizácia žije pod vodou. V tomto svete ste minule prežívali dobrodružstvá Emeralda Flina, tentoraz sa však postavy zmenia a vy dostanete úlohu Williama Drakeho posledného z rodiny Drakeov, vlastníkov gigantickej továrne Drake Industries na veľké transportné ponorky. Zo všetkým začal vlastne váš prastarý otec, ktorý bol veľkým mozgom a práve množstvo jeho patentov umožnilo ľudstvu prežiť pod vodou. Váš otec a matka pokračovali v budovaní jeho impéria pod vodou až do prvého prepadu továrne kedy zabili vašu matku a všetko odvtedy išlo dolu vodou. Váš otec odišiel na bezcieľnu cestu a na továreň si začali robiť nárok banky a keď zomrela aj vaša stará matka rozhodli ste sa odísť a splniť si sny o dobrodružstvách v temných hlbokých moriach... No hneď prvá misia vás vytrhne zo sna, zachytíte SOS s jedného z mnohých podmorských priesmykov, loď sa im plní vodou a potrebujú pomoc. Vtedy ešte netušíte, že je to pasca a po vylákaní z lode vám piráti obsadia bez boja loď a vy len z diaľky počúvate ako sa vám smejú. Jediné šťastie máte, že piráti nie sú nepriateľskí a keďže vás hneď nezabili, ako ste sa vrátili naspäť, máte postupne šancu získať si ich sympatie a naspäť svoje kapitánske kreslo v lodi. A okrem toho aspoň máte na ceste nejakú spoločnosť. Cesta za pokladmi, za získaním vlastného mena a znovuobjavením dávno zabudnutého tajomstva, práve začína.

Aquanox 2: Revelation
Aquanox 2: Revelation
Aquanox 2: Revelation

Takto vás hra uvíta pekným introm, potom ako si zvolíte single playerovú časť. Ak nie máte tu ešte aj samostatné misie v ktorých sa môžete potrénovať vo všetkých typoch misií a znovu prechádzať misie odblokované v príbehovej časti. Multiplayer však hre chýba, čo je dosť škoda, pretože to mohlo byť zaujímavé.

V kampani sa prevážate hlbinami morí na veľkej ponorke. S ňou brázdite moria od mesta k mestu, plníte rôzne misie, od akčných, cez stealth až po racingové. Samotné misie však už spĺňate niektorou z malých rýchlych a ozbrojených ponoriek. Napríklad budete musieť ničiť útoky na vás, zachraňovať dôležitých ľudí prenasledovaných nepriateľmi, raz za čas prepadnete aj konvoje, budete eliminovať nepriateľov bez ich zničenia, aby ste získali nové zbrane prípadne, novú bojovú ponorku, a nakoniec si aj zazávodíte cez mestá, alebo cez kaňony.  Škoda len, že postupne sú misie stále jednotvárnejšie a začína to nudiť. A keď to si k tomu pripočítate ešte nekonečné rozhovory na materskej ponorke budete mať miestami čo robiť aby ste sa pri tom udržali. Totiž medzi každou misiou, či už budete v meste, alebo na ponorke sa musíte preklikať aspoň 10 rozhovormi s vašou posádkou, aby ste zistili čo a ako ďalej. Toto je všetko spracované 2D, síce v celkom peknej grafike, ale je to veľmi pomalé a otravné to dokonca aj vtedy ak sa všetky rozhovory snažíte preskakovať. Možno keby to spravili aspoň plne v 3D ako v Star Trek Elite Force možno by to bolo zaujímavejšie. 

Trochu sa mi v hre nezadalo AI, a to hlavne tým že nepriatelia sa kedy-tedy otočili smerom k nejakej skale a snažili sa ju nosom prebúrať. Našťastie keď to nerobili pekne strieľali po vás alebo po niekom z vášho teamu. Typov nepriateľov bude celkom dostatok od slabo pancierových pirátov až po elitné vojenské jednotky, transportéry , kanóny a užijete si aj rôzne pasce pri hľadaní ukrytého pokladu. Vaše zbrane sa budú postupne rozrastať od slabých projektilových cez laserové, sniperku, EM puzné na skratovanie elektroniky nepriateľov, až po silné torpéda. Nebudete si však môcť na misie zobrať všetky a budete si musieť vyberať podľa cieľov misie.

Aquanox 2: Revelation
Aquanox 2: Revelation
Aquanox 2: Revelation

Hra beží na kvalitnom Krass engine, ktorý zvláda veľmi členité podmorské lokácie, detaily vody, slnka, rozsiahle mestá a to všetko v slušnej rýchlosti. Teda osobne ani neviem prečo má grafika toľko možných nastavení keď na mojej šunke 1.3ghz a ATI8500 to išlo úplne v pohode v 1024x768 v maximálnych detailoch. Objekty ponoriek sú pekne prepracované, podobne na morskom dne uvidíte rozmanité tvary stromy a výbežky a to nehovorím o prepracovaní obrovských podmorských miest, tovární a opustených zhrdzavených základniach. Škoda, že sa autori viac nepohrali s animovanými sekvenciami a neporobili ich viac, sú v hre len dve a to titulná a koncová a sú celkom kvalitné.

Ovládanie hry je veľmi jednoduché a v podstae rovnaké ako vo všetkých 3D akciách, tu síce pribúda pohyb hore a dole ale nepôsobí nejako chaoticky a vždy viete kde je zem. Rovnako aj zbrane sú podobné ako v 3D akciách, prepínate ich číslami a ľavým tlačidlom strieľate primárnu paľby pravým sekundárnu. Napríklad pri sniperke, pravým tlačidlom zameriavate. A nezabúdajte vždy je najmenej chránené predné sklo ponoriek.  Ak nemáte radi arkádové ovládanie z 3Déčiek, môžete si prepnúť na simulačné ovládanie a pohyb ponorky sa trochu skomplikuje.

Celkovo hra nie je zlá, pekná grafika, dobrá hrateľnosť, ale na druhej strane ma hra začala dosť nudiť. Je tam veľa zbytočných rozhovorov, ktoré som po pár misiách začal preskakovať. Horšie bolo že už aj samotné misie boli stále nudnejšie a síce sa menili ciele a typy misií ale ani to nepomohlo. Myslím že skôr by som bral jednoduchší príbeh a menej misií ako toto.  Trochu mi ešte v hre vadila nemožnosť ukladania pozície počas misie, jediné miesto kde sa dá uložiť bolo v materskej ponorke, alebo mestách. Pri dlhších a obtiažnejších misiách máte totižto dosť chuť rozbiť klávesicu, keď vás tesne pred návratom do lode zabijú.

Aquanox 2: Revelation
Aquanox 2: Revelation
Aquanox 2: Revelation

Plusy:
- grafika
- dynamika hry
- príbeh (ak sa vám bude chcieť všetko čítať a ak ste hrali predošlé časti)

Mínusy
- žiadne savegame cez misie
- nudné rozhovory
- absencia multiplayeru
- časom znudia aj misie

   

 


napísal saver 31.7.2003
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
7.1
Ohodnotiť
AQUANOX 2: REVELATION

Zaradené pod: ati


RECENZIE HRÁČOV
Aquanox 2: Revelation

+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
| Aquanox 2 shoty 27.6.2003
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Monitor-strata signalu (6)
Zdravim, vcera som kupil novy monitor (MSI MAG 341...
|Stalker shadow of chernobyl - ... (0)
Čaute, dostal som chuť si prejsť znova trilógiu St...
|Driver updater (4)
Ako najlepšie aktualizovať ovládače vo Windowse ? ...
|Fc24 pc - nejde spustiť, antic... (2)
Dobrý deň, zakúpil som FC 24 na PC, hru mi nejde s...
|Wargame - european assault (3)
zdravím vás. ked to nainštalujem zo steamu,mám pln...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20801)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk