Týždenník - Quantum Fantasy

Prvý apríl a Quantum Break nám obohatil minulý týždeň. Doplnila to PS4.5 a aj demo na Final Fantasy XV.

pridal saver 3.4.2016 o 21:59 pod hry
Týždenník - Quantum Fantasy

HRY > NOVINKY >

Prvý apríl a Quantum Break nám obohatil minulý týždeň. Doplnila to PS4.5 a aj demo na Final Fantasy XV. To neprišlo samo, ale Square vo svojej veľkej press konferencii odhalilo viac ako zo samotnej hry, tak predstavila animovaný Final Fantasy XV seriál, animovaný Final Fantasy XV film, mobilnú hru a veľa ďalšieho. Fanúšikovia Final Fantasy budú mať v septembri prvé tohtoročné Vianoce. Square síce ešte neohlásil PC verziu, ale hovorí, že ak príde, tak bude s vylepšeniami a rovno DX12.

     

Okrem toho vyšli recenzie na Quantum Break, ktorému sme dali 9.0, ale nie každému hra rovnako sadla, a tak sa hodnotenia pohybovali od 4/10 až po 10/10. Priemer skončil na 7.8, čo odpovedá rozmanitosti názorov, v každom prípade, hra ponúka kvalitný príbeh, kombináciu skúmania prostredia a akcie doplnenej o časové sily a uzatvárajú to možnosti voľby pokračovania príbehu. Celé to zachytáva vizuál, aký ste v iných hrách ešte nevideli a obohacuje to live TV seriál. Je to ďalšie kvalitné a znovu kontroverzne prijaté dielo od Remedy. Teraz dúfajme, že sa autori pustia do Alan Wake 2.

   

Z iných noviniek sa už výrazne šíria informácie o novej PS4.5 konzole, ktorá by mala mať dvakrát rýchlejšiu grafiku a mala by pomôcť konzole utiahnuť hlavne PS VR tituly. Podľa informácií vyjde tento rok. Sony to nedementovalo, oproti tomu Microsoft napriek tomu, že spomínal upgrady Xbox One, hovorí, že niečo ako Xbox One 1.5 nechcú, chcú rovno Xbox Two, presnejšie chcú priniesť veľký upgrade výkonu. Nintendo vydáva svoju konzolu tento rok a uvidíme, aký výkon ponúkne.

Aprílové žarty neboli tento rok nič extra, aj keď niektoré zabavili, Blizzard znovu zabavil každou svojou hrou, CD Projekt bližšie ukázal koňa, Nvidia ukázala energetický nápoj, ARMA III dostala parfém. Keďže minulý týždeň bol aj veľkonočný pondelok, zhrnuli sme si niekoľko zaujímavých Easter eggov.

   

Uplynulý týždeň mal svoju vývojársku Build konferenciu Microsoft, kde načrtol plány na vývoj na Windows 10, ako aj prepojenie Windows a Xbox Store, Cortanu pre Xbox, odomkol Xboxu developer mód a ohlásil veľký Anniversary update pre Windows 10, ktorý to všetko zastreší. Vylepšené budú hry pod Windows Store, ktoré budú doplnené o hráčmi žiadané prvky ako vsync, gsync a iné, a to už v máji. K tomu Microsoft začal práve distribuovať Hololens developer verziu, ukázal na nej viac možností a sprístupnil tam aj Skype.

  

Popritom Microsoft vydal Killer instinct Season 3 na Xbox One a aj Windows 10, ukázal viac z Forza Motorsport 6 Apex, ktorá vyjde na PC na jar. Pred ňou ešte tento týždeň uvidíme na Store Quantum Break.

Z iných zaujímavostí Doom začal nový beta test na všetkých platformách a priniesol aj nový trailer, Far Cry Primal predstavil free Survivor update, ktorý do hry pridá hardcore obtiažnosť a aj hru s jedným životom. Homefront ukázal viac zo svojho sveta.

Zaujímavé leaky sme tu mali z EA, z ktorého sme tu mali ako rozpis prezentáciíi na EA Play, kde sa spomína napríklad Mercenaries III a k tomu tu bol aj leak plánovaných dlc do Battlefieldu 5, ktorý by podľa toho bol postavený do mierne futuristickej vojny, možno 2042. Stále to však nie je potvrdené. Podobne sme tu mali aj úniky a informácie o Mass Effect: Andromeda, ktorý bude o kolonizácii Andromeda galaxie. K tomu sme tu mali aj krátku ukážku zo starej verzie hry.

Z hardvéru nám vyšiel Oculus Rift, ktorý dostal pozitívne recenzie, pohybovali sa okolo osmičky, hlavne pre zatiaľ nedostatok softvéru, ako aj absentujúce motion ovládanie, ktoré príde až neskôr. V každom prípade kvalita sa virtuálke nedá uprieť. Tento týždeň vychádza aj HTC Vive, ktoré ponúkne zase iný štýl virtuálnej reality. Pozreli sme sa aj na niekoľko jeho titulov.

Nakoniec z recenzií sme sa pozreli na českú adventúru Samorost 3, pirátsku adventúru Nelly Cootalot, farmársky Story of Seasons, 3DS titul Return to Popolocrois a aj akčnú zábavku Reagan Gorbachev. Samozrejme, nechýbal už spomínaný Quantum Break.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Prezeranie fotiek na xbox seri... (5)
Chcem sa opýtať. Mám HDD 4TB s fotkami. Keďže je t...
|Humble bundle (a iné) trade (1)
Kto kupuje rôzne herné bundle tak vie, že nie všet...
|Xbox hľadám hračov (5)
Zdravim od včera som hráč Xboxu prešiel som s ps5 ...
|Stropné reproduktory pre dolby... (6)
Zdravím. Je tu niekto, kto sa vyzná do audio techn...
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (7)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20460)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk