RAYMAN RAVING RABBIDS

RAYMAN RAVING RABBIDS

7.0

Invázia sadomasochistických zajacov nás zastihla práve vo chvíli, keď nám chýbala poriadna párty hra.

Recenzia na Wii verziu

Až do prvého ozajstného zoznámenia sa s novým Raymanom som dúfal, že opäť pôjde o behačku a záchranu farebného sveta vykostenou postavičkou. Ono, pravdu povediac, po odohraní rannej verzie som bol milo prekvapený a okamžite pasoval Rayman Raving Rabbids za najbláznivejšiu hru. Nebudem svoje slová ospravedlňovať, pretože som sa nemýlil. Predsa je tu však jedna vec, ktorá má drastický vplyv na celkový dojem a zábavu. Rayman Raving Rabbids je párty hrou, hrajte ju preto minimálne ešte s jednou živou osobou, inak zistíte, že vaše počiatočné nadšenie sa scvrkáva až prirýchlo.

Letí, letí, všetko letí...

Tentoraz som nemal po ruke svojich osobných testerov z rodiny, ale zaspomínal som na časy, keď som s producentami hry dojil kravy (doslova) a kolegami novinármi pretekal na prerastených štvornohých klonoch svíň a kráv. Pre jedného hráča predstavuje Rayman Raving Rabbids šprint na krátkej trati. Raketový štart nakopne vrtuľu hrateľnosti, lenže vietor z plachiet vám ukradnú výsledky. Nemáte si ich s kým porovnať a v hre neexistuje žiadne odmeňovanie, čím postráda motivačný faktor, ktorý by vás donútil opakovať do odpadnutia jednu minihru, pretože získanie jedinej zlatej medaily vás delí od nového kostýmu.

Úskalím jedného hráča je aj časté opakovanie minihier ku koncu a absencia herného režimu, ktorý volám rýchľa streľba. V ňom ste vystavení rýchlemu sledu minihier za sebou, pričom nejde o počet dosiahnutých bodov, ale o počet zdolaných nástrah. Pokiaľ si chcete zahrať niektorú minihru budete čeliť ďalšiemu problému a tým je jej samotný názov. Celá hra sa točí okolo zajacov a tak v popisoch nájdete, čo všetko ušiaci nemajú radi alebo nevedia robiťi. Bunnies don't like bats. Má to niečo spoločné s netopiermi, ale samotná náplň predstavuje chytanie prasiat do ohrádky. Možno malý obrázok by pomohol rýchlejšej identifikácii.

Rayman Raving Rabbids

Minihra na štýl Virtua Cop by uspela aj ako samotný titul.
Rayman Raving Rabbids

Tancovanie v multiplayeri má tie správne grády. Zdvihne vás zo stoličiek.
Rayman Raving Rabbids

Preteky prasiat ako jediné nevyužívajú potenciál ovládačov naplno.

Prvá a posledná párty hra

Keď sa miestnosť naplní, ozajstná zábava začína. Podáva sa ovládač od jedného k druhému hráčovi a spoločnými silami zdolávate jeden náročný deň Raymana za druhým. Lenže je potrebné vlastniť aj viacero ovládačov a to nielen Wiimotov, ale aj príslušný počet Nunchukov. Teraz sa pýtam na čo? Veď väčšina z minihier sa dá hrať aj bez neho a to nehovorím o ďalšej dobrej polovici, ktorej stačil jemný redizajn a všetci by boli spokojní. Načo je mi Nunchuck pri bludisku, ktoré pohybom Wiimotu nakláňate do strán, načo je potrebný pri racing hrách, kde stačilo Wiimote otočiť horizontálne, pričom by ste vyberali zákruty pohybom a nie analogom na Nunchucku?

Tieto otázky nechám pre autorov a pre vás všetkých prihodím ešte jedno upozornenie. Rayman Raving Rabbids stojí a padá na ovládaní pohybom. Ak ste si kúpili hru na inú platformu, budete sa musieť uspokojiť s mačkaním tlačítok a manipulovaním s analogmi. Celý fun faktor na iných platformách ako Wii trpí vďaka absencii ovládania pohybom. A Ubisoft si na ňom dal záležať, aby sa väčšina minihier ovládala bez nutnosti stláčať tlačítka a ako prvý prichádza so zakomponovaním bubnovania (rytmické pohyby hore/dole s oboma ovládačmi), ako pri legendárnych letných alebo zimných olympijských hrách. A to znamená iba jediné, pri hraní sa zapotíte. Možno aj spálite nejaké kalórie.

Rayman má zajace rád

Minihry sa dajú rozdeliť do niekoľkých kategórií. Nájdete tu imitáciu kompilácie Yeti Sports, ďalej bleskovky, ako nakláňanie bludiska, tancovanie, racing hry a sériu hier postavených na motíve Virtua Cop, ktoré by samotné stačili na vydanie jedného titulu. Z každej oblasti je tu niečo, budete strieľať góly, skákať zo skál, zatvárať dvere na kadibudkách, hádzať kravou, pretekať na divných tvoroch, lietať na chrbtoch prerastených netopierov, vytrhávať červíkov zo zubov, prechádzať bludiskom so svinským detektorom (zvuky vychádzajú cez reproduktor Wiimote), strieľať gumové zvony po zajacoch, zajacoch prezlečených za Sama Fishera, zajacoch kovbojoch, zajacoch indiánoch atď.

Rayman Raving Rabbids

Svojský humor a absurdné situácie vás dostanú.
Rayman Raving Rabbids

Za úspešné zdolanie minihier si odomykáte nové kostýmy a hudbu.
Rayman Raving Rabbids

Niektoré minihry budete milovať, iné nenávidieť a už sa k nim nevrátite.

Zajace sú ústredným motívom Rayman Raving Rabbids a môžu za to, že nášho hrdinu uniesli, uväznili a chcú sa pozerať, ako v arénach prekonáva sériu nástrah v podobe minihier. Pritom im nevadí, že ich budete biť po hlavách, kopať a inými spôsobmi ich masakrovať. Ubisoft odviedol veľmi dobrú prácu pri dizajnovaní minihier, ako aj všetkých postáv (hlavne zajacov) so svojským humorom. Keď sa nebudete baviť pri náplni niektorých minihier, vynahradí vám do absurdita, či práve komické animácie a šialený (nezameniteľný) rev ušiakov.

Rayman Raving Rabbids ako launch titul rozhodne nie je sklamaním, je vítanou zmenou v hernom katalógu a patrí medzi najlepšie hry od Ubisoftu pre Wii. Z dlhodobého hľadiska však hra neprežije a s vedomím, že na Wii prichádzajú tie skutočné párty perly, má Rayman čo doháňať, aby udržal dych na dlhej trati. Nechcem maľovať čerta na stenu, ale Rayman zapadne prachom a vy v budúcnosti siahnete po inom favoritovi, u mňa je to stále Wii Sports.


napísal spacejunker 6.1.2007
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
Rayman Raving Rabbids
| RAYMAN RAVING RABBIDS
[15.9.2006]
7.0
Ohodnotiť
RAYMAN RAVING RABBIDS
+ multiplayer pre štyroch
+ variabilita minihier
+ strelený humor, bláznivá grafika
- nutnosť vlastniť aj nunchuk pri ďalších hráčoch
- slabá motivácia pre jedného hráča
- žiadny systém odmien


RECENZIE HRÁČOV
Rayman Raving Rabbids
8.7
TOMB RAIDER    18.4.2008
Všetko sa začína úplne obyčajným dňom keď sú na pikniku Rayman aj s malými globoxmi.Zrazu sa malí gl...prečítať celé
Wii
PC
PS2
Xbox 360
DS

Vývoj: Ubisoft / LOGUS / Ubisoft Monpellier
Štýl: Párty hra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 8. december 2006
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19557)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk