TOP PC HRY ROKA 2005

TOP PC HRY ROKA 2005

Rok 2005 už máme konečne za nami a trochu sme zosumarizovali, aké najlepšie hry nám priniesol.

Článok

Rok nám ubehol ako voda a pozrime sa, čo po ňom zostalo. Začneme, ako zvyčajne platformou PC, ktorá mala tento rok relatívne bohatý a objavilo sa niekoľko zaujímavých a úspešných titulov. Znovu si zadelíme najlepšie hry do kategórií, vyberieme víťazov a nakoniec aj globálneho víťaza hry roka. Takže poďme na to:


Najlepšia FPS akcia:

 

TOP PC hry roka 2005
Call of Duty 2  93%

V oblasti FPS akcií máme na PC každý rok bohatú nádielku a aj tentoraz sme sa museli rozhodovať medzi niekoľkými veľmi kvalitnými titulmi. Nakoniec to vyhral Call of Duty 2, ktorý svojim jedinečným stvárnením vojnovej atmosféry o milimeter prekonalo takmer rovnako atmosferický F.E.A.R. Call of Duty 2 tentoraz dotiahlo svoj štýl takmer k dokonalosti, na bojiskách sa niekoľkonásobne rozšíril počet vojakov, pribudla voľnosť pohybu, DX9efekty a aj celkové grafické spracovanie bolo rovnako mimoriadne kvalitné.

[karta] [recenzia]

Nominanti : F.E.A.R., Brothers in Arms: Earned in Blood

Najlepšia taktická-stealth akcia:

 

TOP PC hry roka 2005
Splinter Cell: Chaos Theory  95%

Splinter Cell nabral po druhej časti na obrátkach a Ubisoft znovu obhájil svoje prvé miesto v tejto kategórii. Tentoraz hru vytvoril Ubisoft Montreal, tvorca prvej časti a vidieť, že hru znovu posunul dobrým smerom vpred. Stále to však je málo oproti tomu, čo prinesie nové pokračovanie Double Agent. Okrem toho, to, čo po graficej stránke, hlavne efektovej, predviedli autori ešte na začiatku roka, sa nikomu po celý rok nepodarilo dobehnúť.

[karta] [recenzia]

Nominanti : Chameleon, SWAT 4

Najlepšia akčná adventúra:

 

TOP PC hry roka 2005
GTA: San Andreas  92%

Táto kategória bola takmer jasná, GTA: SA tento rok prišlo na PC a zažiarilo, síce stratilo body za neaktuálnu grafiku, ale čo sa týka hrateľnosti, príbehu a možností, tam jej nebolo čo vytknúť. Desiatky hodín hry a dobrá akcia prilákali znovu k monitorom množstvo fanúšikov série a nových si určite našlo. Hra tento rok ešte výraznú pozornosť upútala módom Hot Coffee, ktorý vyvolal veľa rozruchu aj na politickej scéne v US. Pre PC sú plusom samozrejme aj multiplayerové módy, ktorých vzniklo hneď niekoľko.

[karta] [recenzia]

Nominanti : Psychonauts, Total Overdose

Najlepšia adventúra:

 

TOP PC hry roka 2005
Fahrenheit  92%

Tento rok bol pre PC adventúry poslabší a jediná bomba, ktorá vyšla, bol Fahrenheit, prakticky interaktívny kriminálny triler. Škoda trochu nevyváženého ovládania a niektorých minihier pre štandardné PC ovládanie (myš a klávesnica), ale inak veľmi dobrá hra so strhujúcim dejom, ktorý vás nepustil, pokým ste ho neprešli. Navyše, keď ho prejdete, budete ho chcieť prejsť znovu inou cestou s inými rozhodnutiami.

[karta] [recenzia]

Nominanti : Myst V, Sill Life, And Then There Were None

Najlepšia stratégia:

 

TOP PC hry roka 2005
Civilization 90%

Na stratégie bol tento rok naopak bohatý, objavili sa pokračovania známych hier a vznikli aj nové značky. Ako jednotku sme vybrali Civilization IV, pokračovanie známej civilizačnej série, ktorá prišla tentoraz v 3D kabáte a so sériou nových možností medzi, ktorými výrazne vyniká multiplayer s množstvom hracích módov. Dobývanie planéty nikdy nebolo dokonalejšie.

[karta] [recenzia]

Nominanti : Age of Empires III, Act of War direct Action

Najlepšia MMORPG hra:

 

TOP PC hry roka 2005
World of Warcraft  95%

MMORPG hry sú na vzostupe a tento rok konečne určil kráľa tohto štýlu, ktorým sa stal World of Warcraft, dlho očakávaná a odkladaná hra od Blizzardu, ktorý znovu ukázal, že vie robiť hry. WoW síce neprináša prepracované RPG prvky, ale zaujala hráčov hlavne užívateľskou prítulnosťou a akčnosťou. Hlavným mínusom v našich končinách sú mesačné poplatky za hru.

[karta] [recenzia]

Nominanti: Guild Wars, EverQuest 2

Najlepšia športová hra:

 

TOP PC hry roka 2005
Pro Evolution Soccer 5

Športová kategória by sa dala vyhlásiť za najnudnejšiu kategóriu v dejinách kategórii. Každý rok tu máme tie isté tituly len so zmenenými číslami. Tentoraz, sme sa rovnako, ako minulý rok rozhodli pre Pro Evolution Soccer 5, síce už aj tento futbal stráca svoje čaro a mení sa podľa štýlu EA na každoročný rerelease s minimom inovácií, ale stále je lepšie ako konkurencia.

[karta]

Nominanti : NHL 06, FIFA 06, NBA 06

Najlepšia manažmentová hra:

 

TOP PC hry roka 2005
The Movies  88%

Dlho očakávaná manažmentovka filmového štúdia konečne prišla a zaujala viac ako sa očakávalo. Síce výroba filmov je obmedzená, ale aj tak sa hra dokázala presadiť a vznikajú na jej engine zaujímavé krátke filmy. Nezaostávala ani manažmentová časť, kde ste si stavali a expandovali svoje štúdio, najímali ľudí, hercov a starali sa o nich. V tejto oblasti nechýbal hre ani nádych Simsov.

[karta] [recenzia]

Nominanti : Black and White 2

Najlepšia RPG akcia:

 
TOP PC hry roka 2005
Fable Lost Chapters
88%

Xboxovú konverziu minuloročného úspešného RPG Fable sme pre rok 2005 vybrali ako RPG roka. Hra nás zaujala kvalitnou grafikou, možnosťami postavy, ktorá sa vyvíja, rástla, starla a prikláňala sa buď k dobru, alebo zlu, podľa vašich skutkov. Fable nechýba rozsiahly svet a priam rozprávkový nádych prostredí. Jediným výraznejším mínusom bola krátkosť a ukladanie pozícií.

[karta] [recenzia]

Nominanti : Dungeon Siege 2, SW: KOTOR 2 - Sith Lords

Najlepší racing:

 
TOP PC hry roka 2005
NFS Most Wanted 
85%

Nové NFS síce pre mnohých nebolo to pravé, ale vzhľadom na nedostatok konkurencie, je stále kráľom. Hra priniesla zábavu, akciu, nechýbal príbeh, dobrá grafika, rozsiahla ponuka áut a hlavne tunning, ktorý v duchu Undergroundov nesmel chýbať. Pozitívom hry bola aj hardvérová nenáročnosť, ale negatívom, ako zvyčajne pri posledných NFS sériách, stereotypnosť závodov, ktoré nedokázalo eliminovať ani rozsiahle mesto.

[karta] [recenzia]

Nominanti : World Racing 2, Juiced

Najlepší multiplayer:

 

TOP PC hry roka 2005
Battlefield 2  90%

V tejto oblasti sme mali tento rok slušný, no jednoznačne ovládol trh len Battlefield 2, ktorý napriek svojim  chybám dostal v tomto roku aj prvý datadisk a takmer siahol na vedenie Half-Life 2 v multiplayerových rebríčkoch GameSpy. Hra priniesla modernú vojnu, kde proti sebe bojujú Číňania, Američania a teroristi v rôznych lokáciách blízkeho východu.

[karta] [recenzia]

Nominanti : Battlefront 2, Civilization IV


Ďalšie kategórie sú už menej významné aj keď rovnako zaujímavé a prebehneme si ich v krátkosti:

 Najlepšia expanzia: Rome: Total War - Barbarian Invasion
 Najlepšia domáca hra: Chameleon
 Najlepšia hra, ktorú nikto nehral: Psychonauts
 Najväčšie prekvapenie: Chameleon
 Najväčšie sklamanie:  Boiling Point: Road to Hell
 Najlepšia grafika:  Splinter Cell: Chaos Theory
 Najhumornejšia hra:  Stubbs the Zombie
 Najlepšia AI:  F.E.A.R. 
 Najlepší zvuk:   F.E.A.R.
 Najlepší príbeh:  Fahrenheit
 Najinovatívnejšia hra:  The Movies 
 Najlepšie pokračovanie:  Civilization IV
 Najväčšie sklamanie z odloženia:  Elder Scrolls IV: Oblivion
 Najhorší framerate:  Vietcong 2

Najlepšia PC hra roka 2005:

 

TOP PC hry roka 2005
Splinter Cell Chaos Theory  95%

Naše rozmýšľanie bolo dlhé tento rok, no nakoniec sme sa rozhodli pre Splinter Cell: Chaos Theory. Hra na PC predviedla absolútne maximum, čo sa dalo v roku 2005 dosiahnuť po grafickej stránke a nezaostávala ani po hernej stránke, kde svoj vlastný taktický stealth štýl znovu rozšírila o nové možnosti. Herne nezaostával ani inovatívny multiplayer, v ktorom sa znovu stretli akční mercenaries so stealth agentmi.

[karta] [recenzia]

Nominanti : Call of Duty 2, Civilization IV, World of Warcraft, F.E.A.R.


Takže to bol náš výber hier, ak máte iný názor, máme tu pre vás užívateľskú anketu, do ktorej sa môžete zapojiť a pomôcť zostaviť čitateľský rebríček hier. Hlasujete v jednotlivých kategóriách a aj o hru roka. Ak ste hry z niektorej kategórie nehrali, nemusíte vyznačiť žiadnu hru.

Čitateľská anketa o hry roka 2005     >>> kliknite sem <<<





napísal saver 14.1.2006
Páči sa mi!
TOP PC HRY ROKA 2005

Zaradené pod: najlepsie hry roka


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18411)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk