SECTOR EVENT - RESUMÉ

SECTOR EVENT - RESUMÉ

Obzrime sa za nedávnym prvým Sector eventom a pozrime sa ako sa vydaril a čo všetko tam bolo k videniu.

Článok

Ako všetci viete, 27.5.2006 sa konal prvý Sector Event s podtitulom Xbox360 Gameshow. Prvý event, na ktorom mohli čitatelia stretnúť redakciu, prvý organizovaný event na Slovensku, na ktorom sa mohli zahrať najnovšie hry na Xbox360 konzolách, vyskúšať NDS a ošahať aj nové NDS Lite. Nechýbal ani Xbox360 turnaj, kde sa dvanástka odvážnych pustila do boja na život a na virtuálnu smrť.

Ale vráťme sa do minulosti, približne tri mesiace dozadu, kedy sme to celé začali pripravovať. Vtedy Beholder objavil možnosť a aj záujem usporiadať akciu v predaji Tokame v BA (Obchodná 2., obchod s elektronikou) a tým si zavaril na dlhé týždne vybavovačiek. Postupne sme si pozisťovali možnosti, záujem, vybrali platformy a niekoľko krát popresúvali termín hore-dole, aby sme nakoniec rozhodli a začali pripravovať. Pri tom sa vyskytlo aj pár problémov, kde hlavne konzoly prišli len deň pred eventom a Junker, Beholder a spol. takmer nespali, aby to všetko spojazdnili. Nakoniec sa nám (síce pre zlý router) nepodarilo dostať internet do stabilného chodivého stavu a museli sme plánované Live možnosti z eventu vylúčiť. Na druhú stranu ani nechýbali, keďže hier sme mali dostatok, posťahované demá boli rovnako pripravené a už len to samotné by stačio aj na dva dni eventu. 

Mimochodom Tokame vo voľnom preklade znamená "príď a vyskúšaj" a je to zároveň názov predajne, kde nájdete rôzne zaujímavé vecičky digitálnej doby - foťáky, mp3 prehrávače, LCD a plazma obrazovky, konzoly, rôzne hi-tech hračky a všetky možné špecialitky z celého sveta aj na individuálnu objednávku. Tak sa pozrime ako sme to všetko poskúšali.

Sector Event - resumé

Ticho pred búrkou...
Sector Event - resumé

Príprava turnaja...
Sector Event - resumé

A už to začalo..

Nakoniec sme v sobotu krátko po 11:00 otvorili brány Tokamu, trochu s obavami, že príde málo ľudí, keďže pršalo, okolie Tokamu bolo rozkopané a zaliate čerstvým betónom (Ráno, keď sme s Unim prišli z BB, tak sa tam zo traja ľudia prezúvali a čistili od čerstvého betónu, zatiaľ čo ďalší dedko si to napriek kriku stavbárov rozbehol priamo cez budúci chodník (zaujímavé bolo, že ho prešiel úplne celý.)) Našťastie počasie hráčov neodradilo a možno naopak prilákalo a už pol hodinu po otvorení sme dosiahli akurátne zaplneného stavu. Vtedy už ovládače putovali z ruky do ruky a ľudia si skúšali možnosti konzol a hier. Nechýbali mladí (niektorí až príliš), starší a aj najstarší gejmeri, ktorých tam napoučudovanie bolo relatívne dosť, síce väčšina doprevádzala svoje ratolesti, ale aj to sa rátalo, hlavne keď sa spolu s nimi zahrali. 

Hráči si na evente mohli vyskúšať hry ako Burnout: Revenge, Dead or Alive 4, Ghost Recon Advanced Warfighter, zaujali aj Project Gotham Racing 3, Kameo, FIFA 06, Tomb Raider: Legend, väčšina z PCčkárov si porovnávala konzolový Elder Scrolls IV: Oblivion s PC verziou, alebo si vychutnávali pláže vo Far Cry Instincts Predator. Najväčší záujem bol však o demá na očakávané jesenné hry ako Test Drive Unlimited a Lost Planet, ktoré sme púštali na bigscreene s vyboostovaným zvukom.

Popritom, čo sa návštevníci hrali, Fendi a je2ry usilovne registrovali ľudí do turnaja, z ktorých síce nie všetci zaevidovaný prišli, ale dvanástka odvážnych sa predsa len našla a mohli sme s tým krátko po 13.00 začať. Hráčov sme rozdelili na dve skupiny, ktoré si po šiestich zmerali sily v troch hrách  (Burnout, DOA, Ghost Recon). Každý si v prvom kole zahral každú hru a podľa svojho výkonu oproti ostatným súperom získal počet bodov, ktoré sme po ukončení kola vyhodnotili a na základe ktorých buď postúpil do semifinále alebo vypadol. Následne si to prvá šestka celé zopakovala, aby z toho vyšli dvaja najlepší, ktorí sa postavili proti sebe v prekvapení turnaja a to v simulácii boxu Fight Night Round 3, kde sa ukázal pravý skill. Totiž takmer nikto z hráčov tieto hry nikdy na Xbox360 nehral a teda bolo umenie dostať sa do nich za taký krátky čas. Nakoniec spočiatku nudne vyzerajúce, ale po prvom KO postupne spád naberajúce atmosferické finále ukázalo, že sa tam dostali tí najlepší a za burácania publika dokázali niekoľko krát zvrátiť pre nich nepriaznivý výsledok.

Sector Event - resumé

Nechýbala pekná barmanka...
Sector Event - resumé

Ľudia...
Sector Event - resumé

A ani hry...

Po dlhých a bolestých minútach boxovania nakoniec vyšiel z boja víťazne bojovník "zlomená ruka" alias Michalchal (alebo len simuloval, aby sa nad ním ostatní zľutovali? :-) ). Ten si ako výhru odniesol  Nintendo DS, ktoré si hneď nazval "môj milášek".  Ani na druhého a tretieho v poradí sme nezabudli a rozdali im vecné ceny. Pozrime sa teda na prvú trojku:

1. Michachal (hlavná výhra Nintendo DS)
2. Pitchaman  (púzdro na PSP, prípadne iné veci)
3. Sabre (sluchadlá k NDS alebo iným zariadeniam)

Z ďalších odvážnych užívateľov zúčastnených turnaja hrali napríklad: Quit, Dest, HeadHunter47, DHA, Majkyx a ďalší. Všetci zúčastnení turnaja získali čierne Sector tričká, energetický nápoj Speed 8, prvá šestka si mohla vybrať aj niekoľko pozorností od Tokame a Sectoru (púzdra na mobil, klúčeny). Navyše prvá trojka dostane do profilov ikonky ocenenia a zvýšenie ratingu. Ostatní, ktorí boli zaregistrovaní a hrali, dostanú ikonku účasti na turnaji a tiež malé zvýšenie ratingu.

Čo sa týka hardvéru, vybavenie mali v Tokame naozaj pekné a okrem rozmanitej ponuky všemožnej elektroniky v predajni, dolu v pivničných (dungeon) priestoroch to osvetlovali rozmanité LCD televízory zapojené na  Xbox360 Premium konzoly a všetkým kraľovala jedna plazma Samsung s uhlopriečkou 108 cm a s 5.1 zvukovou aparatúrou. Podobne ako návštevníci, aj my so Sectoru sme takú paletu LCD HDTV televízorov zapojených na konzoly videli prvýkrát a mohli sme tak zistiť aj výhody a nevýhody TV, ich kvalitu a obraz. Treba povedať, že malé 60 cm Samsungy mali síce peknú farebnú škálu, ale nemali až tak kvalitný obraz a pixely tam viditelne zrnia. Televízor nemal vnútorný antialiasing a zblízka to nevyzerá veľmi pôsobivo, výrazný rozdiel bolo badať na veľkom Samsungu, ktorý bol zapnutý v 1080i móde a obraz vyzeral jednoducho skvelo (podobne aj 82 cm Samsung, a Hyundai televízory boli kvalitné, aj keď zobrazovali len 720p). Takže je tu aj malá rada do života; ak plánujete kupovať HDTV televízor, naštudujte si najskôr parametre a možnosti, pri takej veľkej investícii treba, aby všetko vyzeralo dobre. 

(Ak by ste sa na to chceli ísť pozrieť alebo zahrať si, Tokame má Xbox360 ešte pozapájané a miestnosť kde bol turnaj prenajímajú, rovnako si tam Xbox360-tky môžete kúpiť)

Sector Event - resumé

Bola tam aj redakcia...
Sector Event - resumé

a hrali aj ženy...
Sector Event - resumé

turnaj bol v plnom prúde...

Celkovo sme my v Sectore s eventom spokojní a dúfajme, že aj vy, ktorí ste sa zúčastnili (kto ste sa nezúčastnili nepremeškajte Fendiho video zostrih). Vyzerá, že ďalšie podobné akcie budú nasledovať a určite môžete čakať PS3 orientovaný event, Wii určite nebude chýbať a pokúsime sa pripraviť aj nejaký zaujímavý PC event (a nie, CS turnaj určite nebude).

Extrémy eventu:

- prvým návštevníkom bol cca 50 ročný gejmer (nakoniec si odniesol aj novú Xbox360tku).
- turnaj vyhral hráč zo zasádrovanou rukou, ktorý sa pôvodne ani nechcel zúčastniť
- prišlo nás pozrieť cca 10 žien
- nakonci si zagejmil aj majiteľ Tokame (ktorý nikdy nehráva (bojí sa, že im absolútne prepadne))
- dala sa kúpiť Xbox360 Premium edícia za 14999 plus jeden ovládač zadarmo
- žiadny z Xboxov sa neprehrial :)
- bol to prvý event
- prvý krát ste mohli vidieť celú redakciu Sectoru pokope

Linky:

 Saverove fotky
 je2ryho fotky
 Fendiho video
 Rišove fotky
 Quitov blog report
 Headhunterov report

Sector Event - resumé

Popritom sme si zacvičovali aj mládež...


Sector Event - resumé

A z turnaja nakoniec vyšli dvaja finalisti...


Sector Event - resumé

Z ktorých "zlomená ruka" vyhrala a dostala NDS (na obrázku prvá trojka)



napísal saver 4.6.2006
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
Sector event - video
| SECTOR EVENT - VIDEO
[4.6.2006]
SECTOR EVENT - RESUMÉ


Sector Event - resumé
Xbox 360

Vývoj: Sector
Štýl: Akcia
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18425)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk