WII HRY ROKA 2007

WII HRY ROKA 2007

Wii je všeobecne vnímaná ako párty konzola, ale aj tu sa urodilo niekoľko exemplárov, ktoré nemôžu zostať nepovšimnuté!

Článok

Môžeme zodpovedne prehlásiť, že Wii, ako jedna z mála platforiem, sa potýkala s nedostatkom hier oslovujúcich práve tú skupinu hráčov, ku ktorým z prevažnej väčšiny patríte aj vy. A nebol to len nedostatok hard core titulov, ale aj tých, ktoré by pomohli budovať silnejšiu komunitu ne-hráčov, ako si to praje Nintendo. Kompilácie a rôzne puzzle/párty hry zostali v tieni jesenných velikánov.

Wii je všeobecne vnímaná ako párty konzola a preto aj ponuka titulov sa obmedzuje na tento typ zábavy. Dôraz na hru viacerých hráčov a jednoduché, až opovážlivo chudobné tituly po obsahovej stránke boli prevalcované hrami od Nintenda, čo sa určite nepáči mnohým vydavateľom pri pohľade do predajných rebríčkov. V hernom katalógu narazíte aj na skryté skvosty, musíte si však zobrať poriadnu lupu.

Ako najmladšia platforma z novej generácie konzol sa stala po raketovom nástupe najpredávanejším systémom, počas pár mesiacov prekonala predaje GameCube (počas rovnakého obdobia na trhu), ale aj Xbox360 s ročným náskokom. Nintendo stále zápasí s nedostatkom konzol, čo je dôkaz, že o tento systém je stále enormný záujem. Nová forma interakcie chytí za srdce každého, aj toho, kto má predsudky voči infantilnej zábave.

Nintendo Wii za uplynulých 12 mesiacov dokázala strhnúť davy a indície ukazujú, že to bude tak naďalej. Uvedenie fitness podložky Wii Fit je rovnako očakávané, ako informácie o tom, s akou ďalšou periférou Nintendo vyrukuje. Tento rok to bude hlavne sústredenie síl na posilnenie online konektivity, spustenie nového kanála Everybody's Channel a prepojenie s handheldom DS.

Nechajme sa prekvapiť, čo všetko má pre nás továreň na sny pripravené. Budúcnosť nechajme budúcnosťou a pozrime sa na najlepšie hry roka 2007. Pozornému oku isto neušla skutočnosť, že víťazi pochádzajú priamo zo štúdií Nintenda (až na Metroid 3, ten má na svedomí texaské Retro). Darmo, Big N rozumie svojej konzole a filozofii najlepšie. Súperiť s maskotmi firmy nemožno, na ich fronte ide o dopredu prehraný boj. Poprosím fanfáry, prichádzajú najlepší:

Najlepšia akcia
 Metroid Prime 3: Corruption
8,5 [recenzia]

Wii hry roka 2007
Finish the fight!
Kruh sa uzavrel, lovkyňa Samus Aran sa posledný krát postaví svojej temnej nemesis Dark Samus. Metroid Prime 3: Corruption, fanúšikmi netrpelizvo očakávané zavŕšenie Prime trilógie, do bodky plní predpoklady najlepšej FPS akcie. K dokonalosti chýba akákoľvek forma multiplayeru, ale jeho absencia je vyvážená obsahom. Nesmierne dlhá kampaň, skvele navrhnutá a rýchlo reagujúca ovládacia schéma, unikátna kombinácia akcie a adventúry a v neposlednom rade aj tona bonusov. Ak sa ich rozhodnete všetky pozbierať, bude vám to trvať večnosť.

Nominanti: Resident Evil 4, Resident Evil: Umrella Chronicles

Najlepšia akčná adventúra/plošinovka
 Super Mario Galaxy 9,5 [recenzia]

Wii hry roka 2007
Neprekonateľný vizuál, galaktická hrateľnosť.
Princezná je unesená a inštalatér je odhodlaný znovu skočiť na hlavu Bowserovi za jeho trúfalosť siahnuť na milovanú Peach. A je to tu zase! Záchrana krehkej osôbky vedie naprieč nekonečným vesmírom, cez galaxie a planéty plné nástrah. Guľovitý dizajn levelov stavia všetko, čo poznáte v plošinovkách na hlavu. Plejáda pascí, rafinovaných mechanizmov a puzzlov, poskrývaných bonusov srší od začiatku až do konca originalitou.

Mario sa naučil nové finty, druhý hráč v roli pozorovateľa môže vstúpiť aktívne do hry, mince nahradili úlomky hviezd, po prvý krát je počuť skladby nahrané skutočným orchestrom a vysoko kvalitnú farebnú grafiku. Super Mario Galaxy je najlepšia plošinovka a najlepšia hra tohto roka s galaktickou hrateľnosťou.

Nominanti: LEGO Star Wars: Complete Saga, Trauma Center: Second Opinion

Najlepšia šport/racing
 Mario Strikers Charged Football 8,5 [recenzia]

Wii hry roka 2007
Futbal ako ho nepoznáte.
Jediná hra, ktorá sa mala dodávať s druhým Wiimotom a Nunchukom v balení, je Mario fucik. Zápolenia štvorčlenných družstiev s najznámejšími postavičkami Nintendo univerza sa stanú rozhodujúcimi okamihmi v hádkach o to, kto vysype smetný kôš a kto zbehne vyvenčiť štvornohého miláčika. Svojou rýchlosťou a dynamikou pripomína hokej na steroidoch. Neexistuje tu dopredu vyhraný alebo prehraný zápas, ničím neobvyklým nie je dvojsekundová akcia z jednej strany ihriska na druhé zakončená gólom. V tejto hre neplatia žiadne pravidlá, rozhoduje len vaša šikovnosť a rýchle reakcie.

Nominanti: Excite Truck, Mario & Sonic at Olympic Games

Najlepšia RPG
 Super Paper Mario 7,5 [recenzia]

Wii hry roka 2007
2D? 3D? 5D?
I keď by mohol názov Super Paper Mario evokovať pokračovanie vo výbornej papierovej sérii, nie je to celkom tak. RPG prvky sú tentoraz utlačené do úzadia a dávajú hlavne priestor tradičnej hopsačke s netradičnou multidimenzionálnou manipuláciou. Prepínanie medzi 2D a 3D nechalo zrodiť nový typ hádaniek, ktoré spolu s obľúbenými postavičkami budete prekonávať, aby ste znovu zachránili princeznú Peach. A Mario bude pritom spolupracovať v Bowserom!

Najlepšia párty/puzzle hra
 WarioWare Smooth Moves 9 [recenzia]

Wii hry roka 2007
Najšialenejšia kompilácia mikrohier.
Existuje štandardná kvalita, zábava sa ale nedá odmerať a povedať, že vyčarí úsmev na každej tvári a rozprúdi krv v žilách u každého rovnako, a možno aj preto existuje zaručená kvalita, s ktorou sa stane presne to, čo sa stať má a čo sľubuje. Kompilácia mikrohier WarioWare plní svoj účel na 100 %. Poblázni davy pri imitovaní pohybov ovládačom a je jedno, či práve dychtivo nafukujete loptu, čistíte si zuby alebo len čakáte, aby prišla rada aj na vás a povzbudzujete ostatných k lepším výkonom. Smooth Moves je rovnako bláznivá, ako je šialená náplň mikrohier.

Nominanti: Rayman Raving Rabbids 2, Guitar Hero III: Legends of Rock

Pred najlepšou hrou tohto roka niekoľko minikategórií, ktoré by nemali zostať nepovšimnuté:

 Najlepšie spracovanie: Super Mario Galaxy
 Najlepšia grafika: Super Mario Galaxy
 Najlepší zvuk: Super Mario Galaxy
 Najlepší soundtrack: Guitar Hero III: Legends of Rock
 Najhoršie spracovanie: Wing Island
 Najlepší multiplayer: Mario Strikers Charged Football
 Najlepší príbeh: Metroid Prime 3: Corruption
 Najlepšia hra, ktorú nikto nehral: Trauma Center: Second Opinion
 Najväčšie prekvapenie: konštantný záujem o konzolu a podpora tretích strán
 Najinovatívnejšia hra: Super Mario Galaxy
 Najväčšie sklamanie: 16-miestne kódy kamarátov, žiadna konektivita s DS

Najlepšia hra roka
 Super Mario Galaxy
9,5 [recenzia]

Wii hry roka 2007
Zaslúžené víťazstvo.
S odstupom času sa ukáže, vlastne ono je to známym faktom aj dnes, bolo aj včera a bude aj zajtra. Nintendo pre svoje platformy robí tie najlepšie hry na svete. Charakteristické pre svoj nezameniteľný dizajn a intuitívnu ovládaciu schému, ktorým je podriadené absolútne všetko. Ak si k tomu prihodíte nezabudnuteľné postavičky, ktoré každý miluje, scény, ktoré dlho po dohraní ešte rezonujú v mysli, nemôžete s takouto hrou prehrať. A to doslova. Budete sa cítiť ako na doma, čo upevní pôdu pod nohami, aj keď hráte Maria prvý krát v živote. Dodá vám kuráž a budete sa pritom skvele baviť.

Super Mario Galaxy je celkovo najlepšia hra pre Wii právom. Ide o najlepšiu plošinovku na svete. Redefinovala žáner, ktorému obézny inštalatér pomohol, aby sa zrodil. Čakalo sa dlho, čas vykompenzovaný zbieraním zlatých hviezd na planétach s rôznou gravitáciou a originalitou v takom množstve, že ju môžete v kýbloch vylievať ako z potápajúcej sa bárky, ľutovať nebudete.

Nominanti: Metroid Prime 3: Corruption, Mario Strikers Charged Football


napísal spacejunker 18.1.2008
Páči sa mi!
WII HRY ROKA 2007


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19513)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk