PC HRY V ROKU 2008

PC HRY V ROKU 2008

PC hry nebudú ani v roku 2008 zaostávať a ponuka bude naozaj bohatá a rozmanitá. Tu je malý úvodný výber.

Článok

PC očakáva aj v roku 2008 veľmi slušné tituly, ale uvidíme, či dokážu prekonať bohatú nádielku minulého roka. V každom prípade zaujímavého toho bude dosť a každý štýl si nájde svojho náhradníka, napríklad Crysis nahradí Far Cry 2, Zaklínača nahradí Fallout 3, World in Conflict zase Starcraft II. Môžeme zhodnotiť, že sa na nás potencionálne hity len tak hrnú.

Budeme v očakávaní, ako autori budú hry tento rok optimalizovať a aj to, kto tento rok nastaví latku kvality. Potencionálnych adeptov máme a to napríklad Far Cry 2 alebo Alan Wake. Je tu ale možnosť, že sa tento rok vráti Crysis v novom pokračovaní a znovu oslní grafikou. Z inovatívnej hrateľnosti môžeme čakať na Spore, v FPS akciách budú zaujímavým osviežením taktické možnosti hry Tiberium alebo v akčných advenúrach môže nudu rozptýliť Mafia 2 a inovácie do MMO štýlu pridá Age of Conan.

Pozrime sa teraz na tucet najzaujímavejších titulov:

Age of Conan [vydanie: 20.5.] [karta hry]

PC hry v roku 2008
Celá zem čaká na svojho kŕáľa.
Ak sa niečo dokáže postaviť World of Warcraftu, tak to bude práve Age of Conan, ktorý možno práve Microsoft dokáže presadiť a pretlačiť. Nakoniec vďaka svojim možnostiam dokáže aj sám zaujať, napríklad so svojou guildou môžete postaviť mesto, môžete si zabojovať v opileckých súbojoch, boje budú možné aj na zvieratách a zo zaujímavostí, NPC postavy budú robiť nájazdy na mestá. Samozrejme DX10 grafika prispeje ku kvalite vizuálu.

Far Cry 2 [vydanie: ?] [karta hry]

PC hry v roku 2008
Už len nájsť správnu cestu.
Nasledovník Crysisu? Určite bude zaujímavé sledovať, ako si Ubisoft dokáže poradiť s pokračovaním legendárneho Far Cry. Rozšírenie hry smerom k survival štýlu v pustatine ala Stalker bude zaujímavé a rovnako aj nový Dunia engine možno dokáže vyraziť dych so svojim prepracovaním rozsiahlej lokácie vyprahnutej Afriky.

S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky [vydanie: jar] [karta hry]

PC hry v roku 2008
Akčnejšia a rozsiahlejšia zóna.
Pokračovanie Stalkera na seba nenechalo čakať tak dlho ako pôvodná hra a pripravovaný prequel vás zavedie ešte pred druhý atómový výbuch a ukáže vám čisté nebo. Uvidíte, čo bolo predtým, boje jednotlivých frakcií stalkerov vedúcich ku katastrofe. Autori sľubujú viac akcie a dúfajme aj menej zdĺhavého presúvania. V každom prípade dúfajme, že hra len naberie na kvalite.

Spore [vydanie: leto] [karta hry]

PC hry v roku 2008
Vytvoríte si svoj svet, svoju rasu.
Dlho očakávaná evolučná manažmentovka by už konečne mohla prísť a uzrieť svetlo sveta tento rok a umožnila by vám evolvovať z malého spóru až na vládcu celého vesmíru. Hra ponúkne vývoj, aký tu ešte nebol, rozmanitosť, ktorá by mala zaujať na desiatky hodín a online prepojenie, vďaka ktorému sa vami vytvorená rasa dostane do hry každému ďalšiemu pripojenému hráčovi.

Starcraft II [vydanie: leto] [karta hry]

PC hry v roku 2008
Je čas pokračovať vo vojne.
Ak by Blizzard nespravil ďalší zo svojich povestných odkladov, máme tu stratégiu roka ako vyšitú. Starcraft II zoberie všetko dobré zo svojho predchodcu, pridá 3D grafiku, vylepšenia a hlavne rozsiahly multiplayer, ktorý by mohol znovu dlhé roky vládnuť strategickému multiplayeru.

Fallout 3 [vydanie: 28.11.] [karta hry]

PC hry v roku 2008
Som Chuck Norris a som jediný čo prežil.
Podobne ako Oblivion pred dvomi rokmi, Fallout 3 bude hviezdiť na RPG nebi tento rok a dlhé roky očakávania a strádania konečne skončia. Dúfajme len, že nás Bethesda nesklame a prinesie pokračovanie hodné tejto legendárnej série. Vault už na vás čaká a mutanti tiež.

Mafia 2 [vydanie: ?] [karta hry]

PC hry v roku 2008
Mafia sa vracia a ukazuje novú éru.
Vieme o nej veľmi málo, ale ak vyjde tento rok, v akčných adventúrach na PC by jej mohlo konkurovať jedine GTA. Pôvodná Mafia je u nás stále v kurze a ak dvojka znovu vyjde v češtine a perfektnom prepracovaní, máme sa na čo tešiť. Tentoraz rátame s vylepšenou grafikou, prestrelkami a aj s multiplayerom, ktorý to do jednotky trochu nestihol.

Splinter Cell: Conviction [vydanie: jeseň] [karta hry]

PC hry v roku 2008
Zničený a prenasledovaný.
Agent sa vracia a tentoraz v štýle utečenca s hrateľnými prvkami Assassin's Creed (ktorý rovnako očakávame tento rok na PC). Dúfajme, že ďalšia zmena pohľadu na hlavnú postavu a zmena hrateľnosti hre pomôže neupadnúť do sterotypu, zaujme a zabaví fanúšikov série. Otázkou bude aj ako si Sam Fisher poradí s konkurenciou Jasona Bourna tento rok.

Race Driver: Grid [vydanie: jeseň] [karta hry]

PC hry v roku 2008
Preteky po mestách.
Z racingoviek nám vyjde pokračovanie série Race Driver, ktorá zmení svoj štýl a z nudných okruhov sa presunie do miest, kde sa bude snažiť napodobiť jedinečný Project Gotham Racing. Bude zaujímavé sledovať, ako sa autori s hrou pohrajú a rovnako budeme môcť očakávať odpoveď od tvorcov PGR - Bizzare, ktorí svoju novú racingovú sériu vydajú už multiplatformovo.

Alan Wake [vydanie: jeseň] [karta hry]

PC hry v roku 2008
Zobudí sa konečne Alan Wake?
Dobrodružný triler, na ktorý netrpezlivo čakajú hráči už niekoľko rokov a hra stále nie a nie prísť. Tento rok je nádej, že ho už konečne na jeseň uvidíme, ale aj tu sa už ozvali šumy, že sa to nestihne. Ak by sa to stihlo, môžeme čakať temnú hororovú atmosféru uprostred rozsiahlej oblasti horskej dedinky.

Tiberium [vydanie: jeseň] [karta hry]

PC hry v roku 2008
Cítim Tibérium... tam...
Strategická séria sa už druhý krát snaží vymaniť zo svojho štýlu a koncom roka sa dozvieme, ako sa jej to podarilo. Grafika na to, že beží na Unreal engine, nevyzerá dvakrát lákavo, ale možnosti hry sú lákavé viac ako dosť: možnosť ovládať celú svoju jednotku, objednávať si sprievodné vozidlá ako bojové roboty, alebo ničivé firestormy zo satelitov budú viac ako zaujímavé. Otázne bude len ako to celé nakoniec prepracujú.

Alone in the Dark [vydanie: jar] [karta hry]

PC hry v roku 2008
Na fyzikálnych detailoch si dali záležať.
Survival hry sa na PC postupne vracajú a Alone in the Dark znovu privedie späť klasiku. Tentoraz umiestnenie v Central Parku v New Yorku a štýl voľnosti pohybu mierne zmení celú hru, ale dúfajme, že len k lepšiemu. Posledné video ukázalo zaujímavé herné mechanizmy, fyzikálne reakcie v hre a aj inovatívny inventár, na ktorý sa môžeme tešiť. Príšery ešte nechávajú zatajené, aby na nás vyskočili až pri vydaní hry.

Ako sme už v textoch naznačili, je možné, že sa niektoré hry odložia a nestihnú to tento rok, ale väčšina je už dostatočne odprezentovaná a pripravená na skoré vydanie. Nakoniec, ak by to nestihli, máme tu ďalšiu ponuku zaujímavých titulov ako napríklad:

Secret Files: Tunguska II
Precursors
White Gold: War in Paradise
Stargate Worlds
Warhammer online
Elveon
Battlefield III
Ghostbusters: The Video Game
Tomb Raider Underworld
Operation Flashpoint 2: Dragon Rising
Simon the Sorcerer 4: Chaos Happens
Devil May Cry 4
Left 4 Dead
Empire Total War
Lost: Via Domus
Mercenaries 2: World in Flames
Borderlands
Tom Clancy's Rainbow Six Vegas 2
Assassin's Creed
Stabotage

 Black Shark

Z očakávaných, ale zatiaľ neohlásených hier zrejme na PC uvidíme GTA IV, ktorý by mal prísť na jeseň, určite svoje pokračovanie dostane aj NFS, ak si Valve pohne, uvidíme aj Half Life Episode III a so štastím a ak nám hviezdy budú naklonené, objaví sa aj Duke Nukem Forever. Najnovšie sa začalo šepkať aj o PC verzii Halo Wars, tak uvidíme, či to stihne tento rok. Nakoniec otázka za sto bodov je, či príde aj Crysis 2.


napísal saver 31.1.2008
Páči sa mi!
PC HRY V ROKU 2008


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19766)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk