PATAPON 2

PATAPON 2

Naskytla sa nám jedinečná príležitosť vyspovedať dizajnéra pripravovaného pokračovania rytmickej akcie Patapon 2.

Interview

Naskytla sa nám jedinečná príležitosť vyspovedať dizajnéra pripravovaného pokračovania rytmickej akcie Patapon 2. Hiroyuki Kotani je prekvapený, aký kult sa okolo pôvodnej hry rýchlo vybudoval a práve preto chce rozšíriť obzory a posunúť hranice, ktoré nekončia pri platforme PSP.

Príjemne vystupujúci chlapík v pletenej čiapke rázne zodpovedal na každú otázku a keby nebolo limitujúceho času, tak by sa s ním bolo určite možné porozprávať o všeličom len nie o hrách. Úvodné napätie opadlo po dvoch otázkach a keď sme sa takto oťukali, tak prišlo na výbuchy smiechu, komické situácie s balením audio vybavenia, či komentovanie položeného mikrofónu zasadeného do malého stojančeka, ktorý maximálne siahal do výšky členkov.

Patapon 2 Don Chaka (japonský názov) sa odohráva na neznámom ostrove krátko po udalostiach v pôvodnej hre. Tu narazia Pataponi na Karmen, klan v maskách, ktorý im bráni, aby našli cestu do vytúženého raja. Vy im pochopiteľne budete pomáhať, ale nebudete na to sami. Hneď na začiatku bude vodcom pochodujúcich potvoriek hrdinský Patapon, ktorý vedie ostatných do boja ako v single, tak aj v multiplayeri, kde si ho môžete upraviť podľa vlastných predstáv.

Z noviniek bude v pokračovaní kompletne prekopaný Fever mód. Ak vyťukávate sekvencie tlačítok správne, tj. do rytmu, tak uvediete potvorky do tranzu a obrazovku napríklad zasype dážď meteorov. V Patapon 2 bude jednoduchšie udržiavať Pataponov v tranze kvôli easy obtiažnosti a faktu, že strata rytmu je signalizovaná a máte krátky priestor na opravu. Ak to nestihnete, máte smolu, v opačnom prípade je Fever mód zachránený.

Na čo asi každý čaká, je podpora multiplayeru pre štyroch hráčov. Spoločne sa budete snažiť preniesť vajce na druhú stranu mapy a tam previesť rituál, ktorým vajce rozbijete a získate cennú masku (použiteľnú aj v singleplayeri). Rozbíjanie prebieha podobne ako v jednotke privolávanie dažďa či vetra. Spustí sa minihra a všetci zúčastnení musia do rytmu bubnovať.

Pokračovanie je veľmi podobné originálu, no je oveľa prístupnejšie a povedali by sme, že sa aj ľahšie hrá. Môžete sa tešiť na nové jednotky, nové classy, viac levelov, predmetov, 2x viac obrovských monštier s novými útokmi, nové minihry a gamesharring.

Dosť bolo ale kecov, tu je avizovaný kompletný prepis rozhovoru s Kotani-sanom.

V hernom katalógu PSP je Patapon zatlačená do úzadia inými, známejšími hrami. Ako sa darí tejto hre v Japonsku, bola úspešná?

Dokonca ani v Japonsku nebola Patapon obrovským hitom, o ktorý sa snažíme. Základom celej popularity hry boli vnímaví ľudia, ktorí mali šťastnú ruku pri výbere dobrých hier a začali o nej hovoriť. Snažíme sa rozširovať tento okruh hráčov a posúvať hranice ďalej.

Je ťažké vyvíjať tak originálny titul pre PSP?

(smiech) Áno. Bez ohľadu na PSP, je veľmi ťažké vytvoriť niečo originálne alebo nevidené. Vyžaduje to veľmi veľa úsilia a energie.

Ako ste prišli na nápad skombinovať rytmickú akciu s RPG a strategickými elementami?

Keď som prvýkrát narazil na postavu Patapona, pri pohľade naň ma okamžite napadlo pochodovanie a bubnovanie. Patapon by však ako sám nebol príliš atraktívny, tak som začal vymýšľať hru, kde môžete dynamicky komandovať Pataponov, veľa Pataponov. A to je v kocke asi tak všetko.



Povedzte nám niečo o novinkách v Patapon 2.

Najväčšou featúrov v Patapon 2 je multiplayer, ktorý môžu hrať naraz maximálne 4 hráči cez lokálne Wi-Fi. V tomto móde budú hráči zgrupovať takzvaných hrdinských Pataponov, vytvorených podľa ich predstáv a snažiť sa získať masku schovanú vo vajci. Bojujete naprieč celou úrovňou, aby ste sa k nemu prepracovali a keď ho získate, zúčastníte sa rituálu, aby ste nakoniec získali trofej vo vnútri – masku. Myslím, že je to originálny mód, ktorý kombinuje bojové a hudobné scény.

Môžu dvaja hráči naraz kooperatovať v singleplayer kampani?

Singleplayer nie je oddelený od zvyšku hry, ale vystupuje skôr ako jeden level veľkého príbehu. V singleplayeri budete hrať sami a komandovať Pataponov, v multiplayeri sa zhromaždí viacero bohov, tí budú hrať spolu.

Budú môcť hráči medzi sebou vymieňať predmety a materiály, na ktoré narazia?

Pataponi nevymieňajú medzi sebou nájdené predmety. Hlavným cieľom multiplayeru je získať mysteriózny predmet schovaný vo vajciach. Tento predmet získa a bude vlastnený Pataponom, ktorý ho nájde ako prvý. Pataponi ale medzi sebou kooperujú, aby nakoniec získali vytúžený objekt a naprieč celým levelom si v zbieraní iných predmetov.

Dizajnovanie vlastnej armády je jedna vec, ale čo také dizajnovanie zbraní pomocou materiálov nájdených v hre?

V podstate si zbrane vyberáte zo zoznamu. Sú tu dva druhy zbraní, ktoré si môžu hráči vyrobiť. Jednu sme mali v Patapon 1 a teraz sme pridali ďalšiu.


Myslíte, že by Patapon fungovala aj na iných platformách? Povedzme PS3 alebo v Japonsku mimoriadne populárnom DS?

(smiech otriasa celou miestnosťou) Patapon je exkluzívnym titulom Sony Computer Entertainment. Čo sa týka PS3, je to možné a veľmi rád by som spravil hru pre túto platformu.

Odkiaľ ste čerpali inšpiráciu pre osobitý výtvarný štýl?

V prvom rade, postavička bola navrhnutá umelcom Rolito, ktorý žije vo Francúzsku. Pôvodne Patapon nemal ani meno. Keď som prvý krát uvidel postavičku, bol som tak zaskočený a dumal nad tým, ako môže byť jednoduchý kruh tak príťažlivý. Možno neexistuje žiadna iná postavička na svete, ktorá by mohla byť Pataponom. Čím komplikovanejšie sa ju snažíte urobiť, tým sa vzďaľujete od jednoduchosti Pataponov. Aj preto, že je hra tak jednoduchá nielen pre postavy, tak je rovnako aj atraktívna.

Ďakujeme za interview.


napísal spacejunker 14.10.2008
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
PATAPON 2


PSP

Vývoj: SCEE / Pyramid / SCEJ
Štýl: Akcia
Dátum vydania:  2009
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19595)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk