ZAUJÍMAVOSTI Z CES

ZAUJÍMAVOSTI Z CES

Poďme sa spolu pozrieť, čo si návštevníci CES09 v Las Vegas mohli poobzerať naživo.

Článok

CES 09, teda Consumer Electronics Show, jedna z popredných elektronických svetových výstav, je za nami a treba povedať, že svoju premiéru si na nej odbilo niekoľko veľmi zaujímavých kúskov hardéru. Poďme sa spolu pozrieť, čo si návštevníci v Las Vegas mohli poobzerať naživo.

EEE klávesnica

Zaujímavosti z CES
EEE klávesnica
Ideálne ovládacie skombinované s HTPC – to je nový model klávesnice EEE. Klávesnica prichádza so zabudovaným 5“ displejom a vlastným počítačom s konfiguráciou Atom 1,6 GHz, 1 GB RAM, 16/32 GB SSD, WiFi, Bluetooth. Potešia tiež dva bezdrôtové HDMI výstupy, 2 x USB 2.0, VGA, štadardné HDMI a audio in/out. Trochu divne je zvolený operačný systém, konkrétne Win XP Home, ktorý príliš neoplýva mutlimediálnymi funkciami. Výrobok by mal byť dostupný za 3 - 6 mesiacov za zatiaľ nezistenú cenu.

BD prehrávač so zabudovaným Bit Torrent klientom

Zaujímavosti z CES
BitTorrent a BD
Prehrávač Dune od spoločnosti HDi sa na prvý pohľad nelíši ničím od svojich súkmeňovcov. Ako hovorí výrazné logo v prednej časti prístroja, jeho primárnou úlohou je prehrávanie Blu-ray diskov. Čo z Dune robí nadštandard je prítomnosť Bit Torrent klienta, ktorý dokáže vami zvolené súbory ukladať na zabudovaný disk a priamo ich prehrávať. Zoznam podporovaných videoformátov zahŕňa DivX, Xvid, WMV9, H.264 a čoraz populárnejší MKV. Ďalšie disky sa k 800 dolárovému prehrávaču dajú pripojiť pomocou dvoch eSATA portov.

Samsung BD 4600

Zaujímavosti z CES
Elegantný BD prehrávač od Samsungu
Aj ďalší vybraný výrobok patrí k BD prehrávačom. Samsung BD 4600 zaujme najmä svojim ultratenkým dizajnom a tým, že sa dá jednoducho namontovať na stenu. Výrobok samozrejme prehráva BD filmy a uspcaluje DVD až do 1080p, dokáže prehrávať obrázky vo formáte JPEG a tiež si poradí s DivXami.
Vďaka USB portom, do ktorých je možné pripojiť aj WiFi dongel 802.11b/g/n (prípadne je možné použiť aj klasickú ethernet prípojku), si tiež vychutnáte streamovanie filmov zo služby Netflix a Pandora. Odtiaľ je prístupných cez 12 000 rôznych filmov a seriálov.

LCD televízory s LED podsvietením

Zaujímavosti z CES
LCD s LED podsvietením
Samsung zabodoval nielen prehrávačmi, ale aj televízormi. Najnovšia rada Luxia Series prichádza s LED podsvietením panelov, čo v praxi znamená lepšie farby a až o 40 % nižšiu spotrebu. Televízory sa budú dodávať v uhlopriečkach od 40 cez 46 až po 55 palcov už v prvej polovici roku za zatiaľ neoznámenú cenu. Čo však oznámené bolo, je vykresľovacia frekvencia panelov. 240 Hz znie ako veľmi príjemné číslo.

Rovnako ako v prípade BD 4600 hrala pri dizajnovaní televízora veľkú úlohu šírka. Inžinierom sa podarilo dostať prístroj do obalu so šírkou iba jeden palec, pričom ani v Luxii nemôže chýbať pripojenie na net. Cez ethernet si opäť budete môcť vypožičať filmy cez Netflix, pozrieť počasie vďaka Yahoo Widget Engine alebo sa pred návštevou pochváliť fotkami z Flickr.

Sony Vaio P

Zaujímavosti z CES
Skutočne podarený subnotebook Vaio P
Nesmierne elegantný a štýlový je ultraprenosný notebook od Sony. Zaraďuje sa do rodiny Vaio a jeho konkrétne označenie je P. Hoci sa počítač dodáva s nainštalovaným operačným systémom Vista, jeho neoddeliteľnou súčasťou je XMB menu, ktoré poznáme z PSP alebo PS3. Nové Vaio sa bude dodávať v 4 rôznych verziách. Základom každej ale bude procesor Intel Atom 1,33 GHz s 2 GB RAM a 8“ displej s rozlíšením 1600x768. Potom už záleží len na vašej peňaženke, či si vyberiete model s podporou 3G siete, 60 GB diskom alebo 128 GB SSD a podobne. Cena začína na 900 dolároch a končí na hranici 1500 dolárov, vybrať si budete môcť z piatich farebných kombinácií.

Viac obrázkov krásavca nájdete tu.

James Bond hodinky od LG

Zaujímavosti z CES
Hodinky s množstvom funkcií
Multifunkčné hodinky od LG vzdialene pripomínajú pracovný nástroj špióna jej veličenstva. Veď posúďte samy. Hodinky so zabudovaným telefónom podporujú 3G, HSDPA a Bluetooth. Dokážu rozpoznať hlas a previesť ho na text a opačne, teda „čítať“ zvolený text. Umožňujú videohovory vďaka zabudovanej kamere. A čo je najdôležitejšie, ukazujú čas! Oproti podobným pokusom z minulosti má LG výhodu v použití dotykovej obrazovky, takže ovládanie by malo byť oveľa jednoduchšie. K spríjemneniu práce veľkou mierou prispieva aj rozpoznávanie hlasu, aj keď na to, že hodinky si poradia s našou čečinou, čučoriedkami alebo Štrbským plesom asi môžeme rovno zabudnúť.

Ďalšie zaujímavé a originálne nápady aspoň heslovite:
- video prezentácie podložky schopnej dobíjať elektronické zariadenia
- video prototypu počítača od Toshiby fungujúceho vďaka metanolu
- špeciálna 3D pištoľ, o ktorej sme písali už dávnejšie, sa zrejme dočká sériovej výroby
- ASUS a jeho počítač+nettop+router+mediaserver v jednom
- OLED televízory stále viac menej iba v štádiách prototypov
najtenšia plazma obrazovka na svete
- Saitek a letecké ovládače pre Xbox a PS3
- PS2 do auta
- 10 najhorších gadgetov výstavy
- A ešte niekoľko najzaujímavejších fotiek z výstavy (babenky included).


napísal je2ry 13.1.2009
Páči sa mi!
ZAUJÍMAVOSTI Z CES


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19941)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk