ČO NÁS ČAKÁ V ROKU 2010?

ČO NÁS ČAKÁ V ROKU 2010?

Rok veľkých hier je tu.

Článok

Uzavreli sme rok 2009 a pozrime sa čo nám prichádza v roku 2010. Roku, ktorý sa nazýva najväčším rokom hernej histórie. Neprichádzajú len veľké tituly, ale aj motion systémy či už mechanické, alebo vizuálne a hranie sa posunie o krok vpred.

Rozložme si to ponuku na platformové exkluzivity a multiplatformy, z každého samozrejme môžeme vytiahnuť len niekoľko najzaujímavejších: 

 

PC 

Starcraft 2 [karta]

Čo nás čaká v roku 2010?
Strategická bomba od Blizzardu sa blíži a ponúkne prvú hry z galaktickej trilógie. Hra, ktorá vo svojej prvej verzii stále baví milióny ľudí postúpi do next-genu a aj keď hrateľnosť ostáva viac menej podobná. Tešiť sa však môžeme na nové vizuálne prepracovanie a hlavne nové príbehy z tohto univerza, kde nám hlavná kampaň predstaví ľudí ale ponúkne aj malý príbeh Protoss rasy. Hra nemá zatiaľ pevný dátum, ale beta testing by mal začať na jar.

Star Trek Online [karta]

Čo nás čaká v roku 2010?
Obrovská voľnosť, autentický Star Trek svet, dokážete odolať? Ak ste fanúšik Star Treku určite nie. Ultimatívna hra vám prichádza a ponúka pekný mix akcie ako vo vesmíre, tak aj na planetach a staniciach, nechýba ponuka RPG prvkov, rozmanitosť a rozsiahlosť. Samozrejme všetko online a s mesačnými poplatkami. Beta testing hry práve začal a finálna verzia je na dosah.

All Points Bulletin [karta]

Čo nás čaká v roku 2010?
GTA v Online verzii? Uvidíme ako dokáže zaujať, nápad je to viac ako zaujímavý. Čaká nás voľnosť pohybu v meste, sto hráčov súčasne a hlavne žiadne mesačné poplatky. Pridáte sa ku gangstrom, alebo k bezpečnostným zložkám? Bude to na vás a hlavne bude to čistá akcia, žiadna zložitá RPG MMO, ale odreagovačka bez RPG prvkov, v ktorej nemusíte tráviť dlhé mesiace skillovaním. Zoberiete zbraň a vydáte sa do mesta.

Z ostatných titulov príde veľa ďalších stratégii, ktoré povedie už spomínaný Starcraft 2  a to  Napoleon Total War, Command & Conquer 4: Tiberian Twilight a Supreme Commander 2. Zo simulácii poteší minimálne Silent Hunter 5, z MMO čakajte ešte Lego Universe, určite nám príde aj nová expanzia pre World of Warcraft a samozrejme k tomu ešte multiplatformy, ktoré si ďalej priblížime. 


Xbox360 

Alan Wake [karta]

Čo nás čaká v roku 2010?
Dlho vyvíjaný projekt od tvorcov Max Payne série, je hotový a už len čaká na svoje vydanie. Temnota, svetlo, démoni budú našimi spoločníkmi na ceste za zistením, čo sa to v malom mestečku vlastne deje. Je to celé len sen, alebo Alan Wake prežíva skutočnú nočnú moru? Hra vyjde do leta a bude nasledovaná sériou sťahovateľných epizód. 

Halo: Reach [karta]

Čo nás čaká v roku 2010?
Nová generácia Halo hier môže začať. Reach nám už túto jeseň ponúkne nový engine, temnejšiu atmosféru, nové postavenie hry a aj nového hrdinu so záhadnou minulosťou. Jednotka Spartanov sa vydáva do svojho posledného boja na planéte Reach, ktorá sa ocitá pod útokom nepriateľského spoločenstva Covenant.  

Fable 3 [karta] 

Čo nás čaká v roku 2010?
Doteraz ste boli len bezvýznamným bojovníkom, teraz sa stávate kráľom. Teda stanete sa, ak v prvej časti hry prevediete úspešnú kampaň a ľudia si vás zvolia. Ak sa dostanete na miesto nasilnejšieho muža vo vašej krajine budete vy, ten kto rozhoduje o jej osude, kto rozhoduje o osudoch bežných ľudí, kto ich súdi a vyberá vinníkov. A to všetko budete ovládať nie len gamepadom, ale aj pomocou gest snímaných cez Natal. Fable 3 očakávame koncom roka.

Z ďalších zaujímavých titulov nepremeškajte januárový Mass Effect 2, aprílový Splinter Cell: Conviction,  ktoré prídu aj na PC, fanúšikov akčných adventúr zaujme Crackdown 2 a koncom roka sa môžeme tešiť na motion systém Natal, pri ktorom sú ovládače minulosťou, chýbať nebude ani séria hier, ktorá ho bude doprevádzať.

 

PS3

Gran Turismo 5 [karta]

Čo nás čaká v roku 2010?
Tisíc áut, dvadsať tratí, rozmanité typy pretekov, by už tento rok konečne mali vyjsť. Nečakané odloženie japonskej verzie síce pridáva obavy, ale vraj to európsky letný dátum neohrozí a hráči si budú môcť vychutnať pokračovanie tejto obľúbenej racingovej série, ktorá týmto oficiálne prechádza do novej generácie.

God of War 3 [karta]

Čo nás čaká v roku 2010?
Boh vojny sa vracia, aby rozpútal svoj hnev v HD rozlíšení. Gigantickí nepriatelia, kooperačná hra, novinky v každej oblasti a hlavne zachovaná hrateľnosť v GOW štandarde. Síce hra dostala začiatkom roka ťažkú konkurenciu, ale určite si svoje miesto obháji a svojich fanúšikov nesklame.

Heavy Rain [karta]

Čo nás čaká v roku 2010?
Interaktívna adventúra v netradičnom stvárnení sa na nás hrnie už koncom februára a ukáže nám priam filmový príbeh, v ktorom budeme prenasledovať masového vraha. Čaká nás niekoľko postáv, každá s vlastným príbehom, motiváciou a aj osudom. Všetci spolu nás dovedú k jednému z množstva rôznych koncov hry.

Z ďalších hier príde na jeseň Resistance 3, fanúšikovia God of War nesmú premeškať Dantes Inferno. Teoreticky by už mohli prísť odložené MMO hry ako Agency a Free Realms (aj pre PC). K tomu všetkému má Sony na jar naplánované motion ovládanie zatiaľ kódovo označené Gem.

 

Multiplatformy

Rage [karta]

Čo nás čaká v roku 2010?
Dokáže sa id software konečne zobudiť a prinesie svoj očakávaný killer titul? Na Rage sme počuli z prezentácií samé chvály, dokáže ho už konečne dokončiť a priniesť tento rok? Predstavenie Fallout Vegas začiatkom roka pridáva k vydaniu otázky, keďže obe hry sú podobné a obe hry by Bethseda mohla vydať v priebehu roka. Ak sa tam nevytvorí dostatočná medzera medzi nimi budú si navzájom konkurovať a to by mohlo viesť k ďalšiemu odkladu práve pre Rage.

Crysis 2 [karta]

Čo nás čaká v roku 2010?
Ultimatívne grafická orgie prichádzajú a to ako na PC, tak aj na konzoly. Jedinečný sci-fi gameplay postavený na Nanosuit obleku sa vráti vylepšený a dúfajme, že nie konzolovo orezaný. Príbeh sa tentoraz zmení, z ostrova, ktorý sme nestihli uchrániť sa dostávame do mesta, kde mimozemšťania prichádzajú a rozpútavajú skutočný chaos.

Mafia 2 [karta]

Čo nás čaká v roku 2010?
Dlho sme čakali a do leta by sme sa konečne mali presvedčiť, či sa to oplatilo. Dokáže nová Mafia 50-tych rokov zaujať rovnako ako jednotka? Rozsiahle mesto, zmeny ročných období, príbeh rozdelený do desiatich rokov, počas ktorých uvidíme zmenu mesta, prostredia, vozidiel a aj samotnej mafie. Dôležitá otázka bude, prežijeme?

K tomu si prirátajte Bioshock 2, Split Second, Alpha Protocol, Brink, Prison Break, Prince of Persia: The Forgotten Sands,Max Payne 3, Spec Ops: The Line, Just Cause 2, Battlefield: Bad Company 2 , Lost Planet 2, Alien vs Predator, R.U.S.E alebo aj Red Dead Redemption. Zo zatiaľ nepriblížených titulov čakáme aj nový Ghost Recon, Kane & Lynch 2: Dog Day, možno to stihnú aj I Am Alive a Dead Space 2. Doplniť si môžeme aj nový Medal of Honor a ďalšie Call of Duty tentoraz sa odohrávajúce vo Vietname.

 

Ostatné platformy

Z ostatných u nás menej rozšírených platforiem je tu ešte Wii, kde čakáme hlavne akčný Red Steel 2, príde Epic Mickey, ale aj nitendovský Super Mario Galaxy 2, Metroid: Other M a možno aj nová Zelda. Tu ale očakávame jednu eventualitu a to Wii HD. Vyjde? Určite by už malo, už je čas a bol by to perfektný čas aby sa vyrovnalo konkurencii, ktorá už tento rok pridá motion ovládania a prakticky Wii svojimi možnosťami preskočí.

Z DS a PSP, tam je to dosť rozporuplné a absenciu killer titulov sme už pociťovali aj minulý rok a tento rok to nebude o nič lepšie. Z DS očakávame zväčšené DS XXL, PSP zrejme prinesie len ďalšiu svoju verziu. Do biznisu im ale stále výraznejšie začínajú zasahovať mobily, kde iPhone ponúka síce menšie hry, ale veľa a za nízke ceny, Android prichádza a tento rok to rozbehne aj Windows Mobile 7.

V skratke asi takto, neskôr sa nám firmy poohlasujú ďalšie tituly, ktoré to do jesene s prehľadom stihnú. Treba ale rátať aj s tým, že niektoré z vymenovaných možno budú odložené.


napísal saver 13.1.2010
Páči sa mi!
ČO NÁS ČAKÁ V ROKU 2010?


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19541)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk