NEXTGEN EXPO

NEXTGEN EXPO

Čo vás čaká a neminie

Článok

V dňoch 12. - 13. november v bratislavskom klube Dopler organizuje Sector prvú digitálno-lifestylovú show NextGen Expo.

Budúci víkend sa tak bude niesť v duchu moderných technológií, odborných prednášok predstavujúcich horúce, ale aj obľúbené produkty. Dva dni sú naplnené k prasknutiu turnajmi, súťažami o hodnotné ceny, hosťami, niekoľkými slovenskými premiérami a predovšetkým zábavou. A keďže ide o show a priestory nám to umožňujú, tak tomu bude prispôsobený aj program. NextGen Expo nie je určená výhradne hráčom, ale predovšetkým vyznávačom moderných technológií, hračiek, videohier a všeobecne zábavy.

Program NextGen Expo sme rozdelili medzi oba dni tak, aby sa aj tí, ktorí plánujú prísť v piatok, mohli zapojiť do turnajov, nasať nové informácie a pozrieť sa na novinky, ktoré prichádzajú v týchto dňoch na trh, vrátane motion systémov Kinect od Microsoftu, Move od Sony a 3D zobrazovacích technológií. Program bude súbežne bežať v troch sálach s prestávkami, aby ste si mohli odbehnúť na malý snack do baru a podebatovať s odborníkmi v obore, vývojármi hier, redaktormi, predýchať nádielku na čerstvý vzduch alebo si v kľude prečítať magazíny PC Revue, LEVEL, Fantázia a ďalšie, ktoré sa budú rozdávať zadarmo.

Piatkový program začína pomerne skoro, je určený pre základné školy (od rána do 12.00), ktorým bude prednášať Microsoft o bezpečnosti na internete, zdarma distribuovaných produktoch pre Windows a svoj priestor dostane aj náš čestný hosť - Tomáš Bujna, ktorý sa priamo podieľal na vývoji Kinectu. Tomuto motion zariadeniu bude venovaný aj celý blok na hlavnom pódiu, kde bude predvedené ovládanie Xboxu pohybom rúk a hry, medzi ktorými nebudú chýbať JoyRide, Kinectimals a Kinect Adventures. Oživením na hlavnom pódiu budú moderované mini turnaje o vecné ceny. Vyvrcholením piatkového večera bude slávnostné zahájenie NextGen Expo, ktoré sa ponesie v tanečnom duchu Dance Central aj so špeciálnym hosťom. 


V sobotu sa môžete tešiť okrem prezentácií Kinectu aj na predstavenie herných zariadení od Logitechu, elektronických kníh pod taktovkou Martinus a lahôdku v podobe live demonštrácie aplikovania technológie Motion Capture v praxi. Večerný blok s odovzdávaním cien víťazom turnajov a vyhlásením tomboly, z ktorej si môžete odniesť konzoly PS3, Xbox, sady Move, tlačiareň Lexmark a kopec hier, bude doplnený Miss Expo. Takže ak plánujete prísť s priateľkou alebo manželkou, môže byť korunovaná. Sobotňajší program uzatvorí približne o 20.00 vystúpenie kapely TANX.

V hlavnej sále s pódiom bude po celý čas k dispozícii technika od Microsoftu, Sony, Storm a Samsung. Celkovo bude pripravených 40 stojanov vrátane priestoru pre vyskúšanie Kinect na vlastnej koži, pohodlné sedenie v militarizovanej zóne s Halo Reach, Fable III. Na vyskúšanie tu budú všetky možné aj nemožné hry, ktoré vyšli v týchto dňoch. Na 3DTV Samsung budete môcť pocítiť 3D výbuchy v Call of Duty: Black Ops a aby toho 3D nebolo málo, tak prevetráte v špeciálne upravenom kokpite aj tisícku koní v Gran Turismo 5. Sony nás zásobí aj stojanmi s Move, takže si pripravte päste a rýchle reflexy, bude sa strieľať v The Shoot a bojovať v The Fight.

Aby tých herných stojanov nebolo málo, tak pre fanúšikov ostrej grafiky bude pripravený tucet PC od herne Storm, na ktorých sa odohrajú turnaje vo FIFA 11 a Call of Duty: Black Ops. Na voľné hranie bude k dispozícii Fallout: New Vegas, Mafia II, Gothic 4 a ďalšie.

Susediaca miestnosť bude zaplnená stojanmi, na ktorých pobežia hry od EA a to vrátane tých pre Wii a DS. Sekundovať im bude exkluzívna slovenská premiéra XBLA hry Rush N Attack od tvorcov Silent Hill 8. Celý deň tu budete môcť hrať do odpadnutia a to virtuálne, aj fyzicky s diaľkovo ovládanými modelmi vrtuľníkov, lietadielok a autíčok od Conquestu.

V piatok a sobotu prebehnú turnaje v nasledovných hrách: Call of Duty: Black Ops, Guitar Hero: Warriors of Rock, The Shoot, The Fight, Halo: Reach, Kinect Adventures, Dance Central, Kinect Sports a Gran Turismo 5. Zápis do turnajov bude priamo na mieste, treba brať ohľad na zvýšený záujem, čiže sloty do turnaja sa budú deliť systémom, kto skôr príde, ten skôr môže vyhrať hodnotné ceny.  


Pre tých, kto si bude chcieť oddýchnuť od hlučných prezentácií a projekcí na veľkých plátnach, bude určená prednášková miestnosť. Pripravili sme spolu 14 odborných prednášok a diskusií. Z piatkového programu určite treba vypichnúť Martina Bacha, viceprezidenta Asociácie herného priemyslu, ktorý sa bude venovať hlavne ochrane pred nevhodným obsahom, ale aj témam či sú videohry skutočne škodlivé. Ondrej Macko z PC Revue vás prevedie svetom moderných technológií a odprezentovaná bude aj nádejná slovenská descentovka Miner Wars. Cauldron sa bude venovať svojej tvorbe loveckých hier. Piatkový program bude uzatvárať prednáška o najlepších a najhorších sci-fi filmoch nášho kolegu zo sesterského webu Kinema.sk.

Sobotu otvorí blok Microsoftu, v ktorom sa dozviete zaujímavé a vtipné tipy a triky pre Windows 7 a Office 2010, z iného súdku bude segment nášho kolegu Petra Konečného z Kinema.sk, ktorý sa postará o dobrú náladu premietaním najlepších reklám (aj herných). Žiadny hráč by si nemal nechať ujsť exkluzívny pohľad do pozadia vývoja Mafie II od producenta Jarka Kolářa z 2K Czech. Prednáške sme vyčlenili štedrí priestor na otvorenú diskusiu, tak ho môžete vyspovedať.

Z Brna k nám zavíta aj Vatra Games, ktoré bude predvádzať Rush N Attack a ak ich trochu pomučíme, tak ukáže aj niečo z pripravovaného Silent Hillu 8. Zástupcom hostí z Čiech bude aj Mikoláš Tuček, ktorý predstaví prvú požičovňu hier Frag.cz a v premiére bude ukázaná jej nová podoba. Sobotňajší večer bude patriť Cauldronu a najnovšej hre Dangerous Hunts 2011, live demonštrácia sa nezaobíde bez mimoriadne presných zbraní Top Shot Elite. Vyvrcholením posledného dňa NextGen Expo bude prednáška Tomáša Bujnu z Microsoftu, ktorý bude hovoriť o tom, ako sa pracovalo na Kinecte. A keď už sa bude hovoriť o zákulisných informáciách, tak Sector si pre vás pripravil vtipnú prezentáciu o vývoji a práci pre herný web.

Z neherného segmentu budete môcť prísť do styku s telefónmi Windows Phone 7 a tabletmi od Samsungu, produktami Apple, hernými myškami, klávesnicami. A ak náhodou niečo zmeškáte, z NextGen Expo bude zhotovený video záznam a v priebehu akcie sa budú streamovať priamo na web tie najdôležitejšie udalosti ako zahajovací ceremoniál.

My vieme, čo budeme robiť budúci víkend, viete, ako budete tráviť vy?

NextGen Expo – prvá digitálno-lifestylová show
Miesto konania: Dopler, Bratislava
Cena lístka: 4 EUR (jeden deň), 6 EUR (dvojdňový)
Otváracia doba: piatok 12:00 – 22:00, sobota 10:00 – 22:00.

Zmena programu je vyhradená.


napísal redakcia 5.11.2010
Páči sa mi!
NEXTGEN EXPO


NextGen Expo
PC
PS3
PSP
Xbox 360
PS Vita
3DS

Vývoj: Sector
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 24. november 2012
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19774)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk