SPEEDLINK PARHTICA KLÁVESNICA, LEDOS MYŠ, MARTIUS

SPEEDLINK PARHTICA KLÁVESNICA, LEDOS MYŠ, MARTIUS

Čo ponúkne lacný herný set od Speedlink?

Test

Otestovali sme celý set produktov od Speedlinku, a to klávesnicu, headset a myš. Nie je to kompletný set zakúpiteľný samostatné, ale môžete si ho zostaviť. Vybrali sme Parthica klávesnicu, Ledos myš a Martius headset. Sú to všetko lacnejšie produkty v cenách okolo 20 eur. Ak nepotrebujete super špeciálne funkcie a idete po cenovke, ponúknu dobrý pomer ceny a výkonu.

Parthica Core gaming keyboard

Parthica Core gaming ponúkne dizajnovo peknú hernú klávesnicu. Na svoju cenu v nej spája kvalitné materiály a aj rozšírenejšie herné funkcie. Ponúka plnú šírku klávesnice s numpadom, ďalšie makro klávesy,  tiché membránové spínače, tri farby podsvietenia, doplnkové mediálne klávesy a nechýba ani jednoduchý softvér na upravovanie nastavení.

Presnejšie si podsvietenie na klávesnici môžete meniť medzi červenou, modrou a fialovou, môžete si pridať efekt pomalého zhasínania a rozsvecovania, alebo podsvietenie znížiť na 50%, prípadne ho úplne vypnúť. Vzhľadom na to, že Speedlink ladí všetko do červenej, je tu ideálne červené podsvietenie. Nečakajte výrazne intenzívne svetlo, ale postačí, hlavne večer pekne zvýrazní klávesy. 

Základné klávesy dopĺňa päť predefinovateľných M1-M5 klávesov, kde si môžte nechať uložiť makrá na rýchle aktivovanie či už v programoch, alebo v hrách. Nad vrchu klávesnice tu okrem štandardných mediálnych klávesov na ovládanie hudby, videí a zvuku nájdete aj ďalšie dodatočné klávesy priradené k programom a napríklad spustíte browser, my computer, mail, vyhľadávanie alebo favorites. 

Napriek doplnku týchto klávesov má klávesnica príjemný štandardný dizajn, nie je to žiadny sci-fi extrém, o aký sa snažia v tejto nižšej kategórii iné firmy alebo naopak ani minimalistický dizajn, kde sa firmy snažia ušetriť každý milimeter. Je tak používateľsky komfortná a s dobre nastavenou podopierkou zápästí. K tomu je materiál celý mierne pogumovaný a necítite z toho lacný plast. 

Z herných možností sú tu síce vyznačené herné klávesy, ale len vizuálne šípkami pri podsvietení. Samotné klávesy sú síce membránové, ale majú vysoký zdvih a príjemne sa s nimi píše. Hlavne ticho. Poteší aj látkou potiahnutý USB kábel.

Z iných funkcii si môžete vytvoriť profily na klávesnicu na špecifické hry, ktoré sa vám automaticky zapnú pri danom titule. Rovnako si môžete upraviť pooling rate od 125Hz do 1000Hz, a teda odozvu klávesov nastavíte ako potrebujete, pričom môžete stlačiť naraz 6 klávesov.

Klávesnicu teraz kúpite za 25 eur, je to pekná cena oproti pôvodným 49 eur.  Ak idete práve po cene a chcete za tie peniaze niečo zaujímavé, toto je dobrá ponuka.

Speedlink Parhtica klávesnica, Ledos myš, Martius
Speedlink Parhtica klávesnica, Ledos myš, Martius Dizajnovo decentná klávesnica.
Dizajnovo decentná klávesnica.


Speedlink Parhtica klávesnica, Ledos myš, Martius Nožičky a podložka na zápästie klávesnici nechýbajú.
Nožičky a podložka na zápästie klávesnici nechýbajú.


Speedlink Parhtica klávesnica, Ledos myš, Martius Podsvietenie nie je výrazné, môžete si vybrať červené, modré a fialové.
Podsvietenie nie je výrazné, môžete si vybrať červené, modré a fialové.





Ledos Gaming mouse 

Speedlink má už peknú ponuku myší, ale k tejto klávesnici sme vybrali Ledos Gaming mouse - lacnejšiu, ale funkčne a dizajnovo veľmi dobre zvládnutú myš.

Je to symetrická myš, a teda je ako pre ľavákov, tak aj pre pravákov. Pričom na každej strane má jedno funkčné tlačidlo. Neviete si ich predefinovať, ale navrhnuté sú dobre. Na jednej strane je sniper tlačidlo, ktoré po pridržaní zníži senzor na 500 dpi, a teda budete môcť jemne zamerať nepriateľov, druhé tlačidlo pre zmenu ponúka rapid fire, a teda automatický dvojklik. Možno však mohol byť aj trojklik. Celkom zaujímavé funkcie, ktoré viete využiť aj mimo hier. K tomu nechýba horné tlačidlo na prepínanie DPI, koliesko a dve hlavné tlačidlá skryté pod horným jednoliatym krytom myši. Nečkajte tam extra switche, skôr štandardné spínače.

Samotná konštrukcia je solídna, kryt má červenú metalízovú farbu, ktorú Speedlink rád používa a celé je to jemne pogumované pre lepšie uchytenie. Doplnené je to aj červeným podsvietením, no škoda, že podsvietenie sa neustále stlmuje a rozsvecuje, nie je statické. Zdá sa však, že sa to nedá prepnúť na stále svietenie, čo je škoda. Myši nechýba látkou obalený kábel s 1.8-metrovou dĺžkou. Čo sa týka DPI, minimum je 500 dpi, maximum 3000 dpi, teda štandardná citlivosť pre bežné používanie a hranie.

Ak budete hľadať symetrickú myš s kvalitnými vyhotovením, obzrite sa po tomto modeli. Dizajnovo je veľmi to príjemná myš, veľmi dobre sa drží a na svoju cenu je to pekná ponuka. Myš kúpite za 20 eur

Speedlink Parhtica klávesnica, Ledos myš, Martius
Speedlink Parhtica klávesnica, Ledos myš, Martius Ledos je príjemná symetrická myš.
Ledos je príjemná symetrická myš.


Speedlink Parhtica klávesnica, Ledos myš, Martius Bočné tlačidlá využijete na sniper mód alebo rapid fire.
Bočné tlačidlá využijete na sniper mód alebo rapid fire.


Speedlink Parhtica klávesnica, Ledos myš, Martius Podsvietenie myši má efekt dýchania.
Podsvietenie myši má efekt dýchania.





Martius gaming headset

Nakoniec si k týmto dvom lacnejším zariadeniami pridajme aj tretie, pričom stereo Martius headset kúpite rovnako za 20 eur, za ktoré ponúkne dobrý výkon.

Headset ponúka masívne plastové vyhotovenie, ako už sme zvyknutí aj pri predchádzajúcich produktoch, je to mierne pogumovaný plast, príjemný na dotyk a matný na pohľad. Náušníky sú tak masívne s jemnom penou. Dopĺňa to sklopný mikrofón. Na vrchu je konštrukcia hlavového mosta doplnená čalúnením. Nechýba jeho rozšírenie vysunutím oboch strán.

Osobne sa by mi však nevadilo, keby bol headset silnejšie pritlačený k ušiam. Sila je dostatočná a ani pri prudších pohyboch vám nespadne, neviem však povedať ako to s ním bude po pár mesiacoch alebo po roku. Nezdá sa, že by to malo extra pevné pružiny. Rovnako nečakajte ani nejaké výrazné stlmenie okolitého zvuku aj keď náušníky sú príjemne mäkké.

Headset ponúka 3.5mm pripojenie a aj USB pripojenie. Len rátajte s tým, že USB je čisto na zapnutie červeného podsvietenia headsetu, nefunguje na prenos zvuku. Zvuk ide len cez 3.5mm jack a rovnako vlastný 3.5mm jack má aj mikrofón. Teda je to konfigurácia pre PC. Ak by ste to chceli zapojiť do gamepadu na konzole, potrebujete ešte redukciu, ktorá vám spojí mikrofón a slúchadlá do jedného 3.5mm jacku.

Pripájací kábel je už štandardne obšitý čierno-červeným lemovaním a má 1.8 metra a je predelený ovládačom na stlmenie zvuku a zmutovanie mikrofónu. 

Samotný zvuk neprekvapí ani nesklame za túto nízku cenu ponúkne slušný zvuk a decentné basy.

Martius headset kúpite za 22 eur.

Speedlink Parhtica klávesnica, Ledos myš, Martius
Speedlink Parhtica klávesnica, Ledos myš, Martius Na svojiu cenu ponúka headset slušnú konštrukciu.
Na svojiu cenu ponúka headset slušnú konštrukciu.


Speedlink Parhtica klávesnica, Ledos myš, Martius Mäkké vypchatie náhlavníku nechýba.
Mäkké vypchatie náhlavníku nechýba.


Speedlink Parhtica klávesnica, Ledos myš, Martius Headset má aj USB pripojenie, ale funguje len na podsvietenie.
Headset má aj USB pripojenie, ale funguje len na podsvietenie.





Ak by ste to zobrali všetko máte to za slušných 67 eur. Nabudúce si pozrieme na drahšie verzie Speedlink produktov.


napísal saver 17.8.2018
Páči sa mi! (+1)
SPEEDLINK PARHTICA KLÁVESNICA, LEDOS MYŠ, MARTIUS


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19841)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk