SNAKEBYTE GAME: MOUSE ULTRA

SNAKEBYTE GAME: MOUSE ULTRA

Odolná herná myš strednej triedy

Test

Ako hráči si vždy potrpíme na kvalitné herné príslušenstvo, ktoré síce musí v prvom rade plniť svoj primárny účel, no zároveň má byť pohodlné, kvalitné, prinášať nejakú tú funkciu navyše, no taktiež nám dokáže vďaka svojmu prémiovému spracovaniu zlepšiť výsledky v hrách. Byť lepším hráčom ale automaticky neznamená mať takéto príslušenstvo doma, no ak už sa po nejakom obzeráme, určite chceme pre seba to najlepšie. Aj preto spravidla siahame po overených značkách, ktoré majú v našom regióne dlhú tradíciu, a teda množstvo hráčov s nimi má dobré skúsenosti. Z času na čas sa síce objaví aj nováčik na trhu, ktorý sa snaží získať dôveru u hráčov, no nie vždy sa mu to podarí. Takýto debutant však automaticky nemusí byť vo všeobecnosti neskúsený, nakoľko na iných trhoch môže fungovať už niekoľko desaťročí. Medzi takéto firmy u nás stále do istej miery patrí aj nemecký výrobca herných periférií Snakebyte. Ten na trhu pôsobí už od roku 1997, no na Slovensku ho v obchodoch vídame skôr sporadicky. A ak už aj na nejaké produkty od tejto firmy narazíme, spravidla ide len o obmedzenú ponuku.

Aj aktuálny produkt, ktorý sa mi dostal do rúk, som v miestnych obchodoch hľadal bez úspechu. Google na moje kľúčové slová reagoval zmätene a tak som musel skonštatovať, že ak by ste si chceli myšku, ktorá sa mi tentoraz dostala do rúk, kúpiť, museli by ste tak urobiť z oficiálneho obchodu výrobcu. Ide o myš Snakebyte Game: Mouse Ultra, ktorá sa vymyká zo štandardnej ponuky produktov tejto firmy. Game: Mouse Ultra totiž stojí na e-shope 80€ (+ poštovné 15€), čo z nej robí aktuálne najdrahšiu hernú myš tejto značky. Iné herné myšky Snakebyte stoja maximálne 30€, a tak ma, samozrejme, zaujímal dôvod pre takýto markantný rozdiel v cene. Podľa špecifikácii má práve tento model myšky ponúkať najväčšie možnosti úprav, najvyššie rozlíšenie senzora či najkomfortnejší dizajn zo všetkých modelov.


Na veľkosti záleží

Pred samotným rozbalením som netušil, koľko myš stojí, no už obsah krabice napovedal, že asi nepôjde o úplne najlacnejší kúsok. Zabalená je v obyčajnom kartóne, žiadne diamantmi vykladané ornamenty nečakajte a rovnako tak musíte mierniť svoje očakávania z pohľadu balenia. Teda prípadné nálepky či iné, možno o niečo viac využiteľné bonusy, tam nenájdete. Možno pre niektorých mínus, no výrobca sa trochu pohral s kartónom, do ktorého myš zabalil, tu či tam ho ohol, čo vo výsledku znamená, že pri rozbaľovaní budete vedieť, že rozhodne doma nemáte myš za 10€ z výpredaja v hypermarkete. Keď som si však už myš chytil do ruky, trochu som sa začal obávať a pocit prémiového produktu sa zatiaľ nedostavil. Vyrobená je prevažne z plastu, ten nie je najlacnejší, no nepôsobí ani luxusne.

Dojem však zlepšuje pogumovanie v oblasti, kde myš uchopíte, teda pod palcom a prstenníkom. Rozhodne to celkovému pocitu dodáva bonusové body, pričom plusom je zároveň aj funkčná stránka pogumovania. Myš sa lepšie drží v rukách a máte väčšiu istotu, že sa vám nevyšmykne. Pozitívom taktiež je, že pribalený kábel je chránený pred poškodením aj látkou, čo sa síce dnes stáva pomaly štandardom aj pri nižších cenovkách, určite je ale dobré, že na to výrobca nezabudol. Veľkosťou ide o taký stred. Na trhu nájdete aj ďaleko robustnejšie herné myši, no taktiež aj zopár menších. Mne však sedí dobre, jedine čo mi prekáža, sú o niečo horšie dizajnovo a ergonomicky zvládnuté výstupy po stranách. Tie síce majú pravdepodobne slúžiť ako opora pre istejšie uchopenie, no mne najmä po pár hodinách vyslovene prekážali. Stále som podvedome prehmatával a chvíľu myš držal za pogumovanú časť, inokedy zase len za výstupky a naopak.


Stávka na odolnosť

Práve na ľavej strane, tak ako je zvykom, sa nachádzajú dve programovateľné tlačidlá. Štandardne sú nastavené pre funkciu dopredu a späť, no so všetkými tlačidlami si môžete robiť prakticky čokoľvek. Zo stránky výrobcu si môžete stiahnuť aplikáciu, pomocou ktorej je možné ľubovoľne meniť všetky dôležité nastavenia a funkcie jednotlivých tlačidiel. Na tele myšky sa celkovo nachádza šesť programovateľných tlačidiel, teda okrem už spomínanej dvojice aj tlačidlo pre zmenu DPI, stredné tlačidlo cez koliesko a ľavé a pravé tlačidlo. Nastavovať si môžete skutočne všetky a zároveň aj pridávať makrá či vytvárať kompletné profily pre jednotlivé aplikácie. Aké spínače sa nachádzajú pod hlavným párom, výrobca neuvádza, no životnosť by mala dosahovať až 50 miliónov kliknutí, čo je veľmi dobré číslo na úrovni aktuálnych Omron switchov. Na základe pocitu pri porovnaní s inou Omronmi vybavenou myškou je možné, že firma ich do Game: Mouse Ultra aj osadila, no stopercentnú istotu nemáme. Za seba hovorí aj fakt, že firma na myš dáva až 5-ročnú záruku.

Pod „kapotou" sa ďalej skrýva optický senzor Pixart PMW3360 s maximálnym rozlíšením 16 000 DPI. Cez DPI tlačidlo si môžete meniť až sedem stupňov senzitivity, pričom je možné ľubovoľne zvoliť rozostupy medzi jednotlivými úrovňami. Chýbať, samozrejme, nemôže ani nastavenie obnovovacej frekvencie, ktoré je tu dostupné od hodnoty 125 Hz po 1000 Hz, s medzi-stupňami 250 Hz a 500 Hz. Na spodnej strane, samozrejme, nemôžu chýbať plochy pre lepšie kĺzanie po povrchu. Presnosť myšky som skúšal na rôznych podkladoch, ako je stôl či sedačka a síce to nebolo úplne bezchybné, no dokázala to zvládnuť. Ak teda nebudete mať na výber, optimálny výkon dosiahnete aj na horšom povrchu. Na priame porovnanie som si však zobral bezdrôtovú myš od firmy Corsair, ktorá využíva čipset PMW3325, teda nižší model, no aj napriek tomu podáva o niečo lepšie výsledky. Pocit z presnosti pohybu a väčšej kontroly je cítiť. Je možné, že je to spôsobené dodatočnou optimalizáciou výrobcu aj po softvérovej stránke.


Nakoľko ide o modernú myš, zapracované je tu aj RGB podsvietenie. Prítomné je po celom obvode, pričom je taktiež ľubovoľne nastaviteľné. V softvéri si môžete zvoliť intenzitu svetla, no taktiež rôzne režimy. Od dýchania, cez dúhu až po jednotnú farbu. Konkrétnu farbu si môžete ľubovoľne voliť z plnej RGB škály. Ide o jedno z tých lepších podsvietení, ktoré som mohol u myši vidieť. Navyše naboku je prítomný indikátor aktuálne nastavenej úrovne DPI citlivosti. Samotný softvér je však pomerne jednoduchý, čo sa z istého uhľa pohľadu dá brať ako pozitívum, no samotné spracovanie nepôsobí až tak dobre. Síce všetky nastavenia fungujú bez problémov, no vizuálne už pôsobí skôr ako u low-cost myšiek. Napríklad na iCUE od firmy Corsair sa rozhodne nechytá, no ak vám na tomto aspekte hardvéru nezáleží, lepšie pre vás.

Výrobca sa viditeľne zameral na možnosti úprav, čoho dôkazom sú prítomné závažia na spodnej strane myši. Konkrétne sú tu umiestnené tri kovové krúžky s celkovou hmotnosťou 12 g, čím si môžete mierne upraviť hmotnosť produktu. Druhou vychytávkou je možnosť meniť horné kryty. Od výrobcu si viete objednať kryt s vlastným ľubovoľným logom a upraviť si dizajn aspoň týmto spôsobom. Snakebyte Game: Mouse Ultra sa cenou zaraďuje medzi myši zo strednej a vyššej triedy, čo sa snaží dokazovať aj funkcionalitou či dizajnom a ďalšími možnosťami. Pri súčte všetkých faktorov mi však cena, ktorú si firma za myš pýta, úplne nevychádza. Hlavne niektoré plastové prvky mohli pôsobiť na dotyk príjemnejšie a pri optickom senzore by sa výrobca mal radšej  zamerať na lepšiu kvalitu ako na čísla. Aj keď je pravda, že každému pri hraní vyhovuje niečo iné.


napísal play3man 31.1.2020
Páči sa mi! (+3)
SNAKEBYTE GAME: MOUSE ULTRA


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18483)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk