PDP GAMING LVL50 WIRED STEREO HEADSET

PDP GAMING LVL50 WIRED STEREO HEADSET

Kompromisy, ktoré neurazia

Test

Pri kúpe herného príslušenstva dávate prednosť radšej licencovaným produktom alebo sa rozhodujete na základe iných faktorov? Americká firma PDP u nás nepatrí medzi najznámejšie, čo ale automaticky neznamená, že jej výrobky nie sú dobré. Ak sa pozriete na oficiálne stránky, uvidíte, že ponuka firmy je dosť široká a ceny nie sú práve najnižšie. Teda nie sú na spodnej hranici, čo by mohlo napovedať, že tieto produkty by sa nemali po pár týždňoch bežného používania rozsypať. Možno pre niekoho nejde o neznámu firmu, no ja som produkt tejto značky držal v ruke po prvýkrát, takže v mojom prípade išlo o absolútnu premiéru.

Na test sme dostali slúchadlá PDP Gaming LVL50 Wired Stereo Headset určený pre konzolu PlayStation 4. Ide o jeden z dvoch modelov, ktoré firma v tejto sérii ponúka. V podstate totožný headset vyrába aj v bezdrôtovej verzii a rovnako tak sú oba modely dostupné aj pre Xbox One. Zásadné rozdiely medzi jednotlivými variantmi by nemali byť, teda aspoň čo sa týka spracovania či mikrofónu, alebo reproduktorov.

Najvýraznejší rozdiel je, pochopiteľne, v cene bezdrôtovej a káblovej verzie. V krátkosti spomeniem dôležité vlastnosti bezdrôtovej verzie. Komunikácia je riešená cez dodávaný USB dongle s dosahom približne dvanásť metrov. Rozdiel v hmotnosti je len približne 40 gramov, no aj takýto nárast hmotnosti znamená prítomnosť batérie s kapacitou, ktorá by vám mala zaručiť nerušené hranie po dobu šestnástich hodín. Podrobnejšie sa budeme venovať káblovému modelu. 


Stávka na plast

S danou značkou som skutočne nemal žiadne predošlé skúsenosti, no nakoľko ide o licencovaný produkt priamo s požehnaním Sony, očakával som, že by ma obsah krabice mohol príjemne prekvapiť. Balenie ako také je pomerne jednoduché, kartónový box však predsa len obsahuje na vrchnej časti nie až také často používané plastové a sklopné ucho, ktoré má skôr význam pri preprave ako pre samotného spotrebiteľa. Každopádne aj takáto maličkosť je v konečnom dôsledku v značnom rozpore s tým, čo už nájdete priamo vo vnútri. Ak si odmyslím igelit, slúchadlá totiž nie sú zabalené v plaste, ale v papieri. 

Po vybalení budete v rukách držať na pocit štandardné slúchadlá lepšej značky do maximálne sedemdesiat eur. Čo sa do týka spracovania, porovnať by som ich mohol napríklad s lacnejším variantom z ponuky SteelSeries - Arctis 1. Lacnejší feeling však neprichádza s menej kvalitným plastom alebo iným prvkom, ale skôr tým, že skrátka nikde na tele výrobku sa nenachádzajú viditeľné kovové prvky. Zároveň ale práve toto znižuje celkovú váhu a to môže mať priamy dopad na komfort pri dlhšom hraní. Slúchadlá aj napriek svojej kompletne plastovej konštrukcii pôsobia pevne, všetko pekne drží na svojom mieste a pri roztiahnutí sú dosť tuhé. Dokonca až natoľko, že som mal až obavy o prípadné bolesti hlavy zo silnejšieho tlaku pri dlhšom počúvaní. Našťastie, nič také sa počas niekoľkých hodín testovania nestalo.

Plastové prvky sú tradične dopĺňané o penovú výplň. Výrobca nikde neuvádza, že by malo ísť o nejaký špeciálny typ peny, čo je však možné zistiť už pri dotyku. Správa sa štandardne, nie je zvlášť pevnejšia, teda minimálne tá, ktorá sa nachádza v okolí ušníc. Pena na hornej strane pôsobí o niečo hutnejšie pre prípadné vyváženie kvality materiálov. Ak by to aj bol zámer výrobcu ako ušetriť, no do istej miery zachovať isté vlastnosti, napriek tomu rozhodne chválim.

Slúchadlá ma nikde netlačili ani po dlhšom hraní, no práve skromnejší objem peny v oblasti ušníc má za následok menšiu izoláciu zabraňujúcu prieniku ruchu z okolia. Ak hráte s hlasitosťou takmer na maximum, počuť svoje okolie nebudete. Ľudia okolo vás už však budú mať takmer dokonalý prehľad o tom, čo práve počúvate.


Priemerný mikrofón, dobrý zvuk

Čo výrobca podcenil o niečo viac, je kábel. Ten je vybavený klasickým 3,5-milimetrovým jackom kombinovaným so zvukom a mikrofónom, ktorý zapájate priamo do ovládača DualShock 4. Nastavenie priamo v konzole je následne maximálne jednoduché, tak ako s akýmikoľvek inými slúchadlami s jackom. Tento druh konektivity zároveň znamená, že sú slúchadlá kompatibilné takmer so všetkými mobilnými zariadeniami a taktiež s PC. Určite je veľká škoda, že kábel je iba pogumovaný a výrobca nepridal látkový výplet, ktorý by viac chránil proti poškodeniu. Rovnako tak mohol byť odnímateľný, no výrobca siahol po pevnom prepojení. Pravá ušnica je domovom pre pomerne neštandardný regulátor hlasitosti, bežné jednoduché koliesko nahradilo nemenej jednoduchý, no už značne menej využívaný otočný systém.

Táto voľba z pohľadu PDP je však pravdepodobne hra s dizajnom, a to tak, aby dopĺňala mikrofón na ľavej strane. Ten je rovnako možné otočiť, pričom otočením ho buď zapnete, alebo vypnete. Zároveň je zavesený na kovovom ramene, a tak si ho môžete bez problémov nastaviť do polohy, ktorá vám najviac vyhovuje. Z kvality mikrofónu určite nepadnete na zadok. Očakával som trošku lepšiu kvalitu, no v skutočnosti dostanete úplný štandard všetkých lacnejších headsetov. Na druhej strane svoj účel dostatočne plní a vaši spoluhráči vám budú bez problémov rozumieť. O reprodukciu zvuku sa starajú 50-milimetrové reproduktory, ku ktorým výrobca neposkytuje žiadne ďalšie detaily. Na rozdiel od mikrofónu ma kvalita zvuku skôr prekvapila. Poradí si so všetkými hlavnými frekvenciami, no najvýraznejšie je to vo výškach. Basy aj napriek tomu nie sú priveľmi potlačené a stále dokážu veľmi slušne vyniknúť. Ak ich navyše budete využívať pri hrách, ktoré majú kvalitne spravené ozvučenie, nebude vás mrzieť ani podpora stereo zvuku.

PDP Gaming LVL50 Wired Stereo Headset je pri stanovenej cenovke zaujímavou voľbou. Cena slúchadiel síce nie je u nás daná, no v zahraničí sa pohybuje do sumy 50 €. Za oficiálne licencovaný produkt to nie je zlá suma, najmä ak viete, že dostanete dobre vyvážený produkt. Spracovanie je aj napriek čisto plastovej konštrukcii solídne, pohodlie je plne postačujúce a kvalita zvuku skôr prekvapí, ako by vás mala sklamať. Ak teda hľadáte dobré slúchadlá pre PS4 a máte obmedzený budget, nejde o zlú voľbu. Otázne je, či by rovnako dobrou kúpou bola aj bezdrôtová verzia, nakoľko v podobnej cenovej relácii by ste už vedeli kúpiť aj lepšie vybavený oficiálny Sony headset.


napísal play3man 7.2.2020
Páči sa mi!
PDP GAMING LVL50 WIRED STEREO HEADSET


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19594)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk