AKO KORONAKRÍZA OVPLYVNILA GOG.COM?

AKO KORONAKRÍZA OVPLYVNILA GOG.COM?

Ako pandémia ovplyvnila digitálne nákupy?

Interview

Pandémia koronavírusu je tu s nami už niekoľko týždňov a aj keď pomaly prichádza postupné uvoľňovanie opatrení, ešte sa jej nejakú dobu nezbavíme. Vplyv má prakticky na každú oblasť nášho života a hry nie sú výnimkou. V mnohých oblastiach situáciu komplikuje - vývojári sa s prácou presunuli domov, to ich trochu spomalilo a výsledkom sú odložené hry, zrušené kampane a možno sa koncom roka dočkáme aj menších dodávok konzol. Na druhej strane sú doma aj hráči, ktorí hraním trávia viac času, čo zas pomáha obchodom a v tejto dobe najmä digitálnym.

My sme preto oslovili Marcina Traczyka, komunikačného manažéra GOG.com, aby nám priblížil situáciu vo firme a aj na digitálnom trhu z jej pohľadu.Spoločnosť chce totiž podporovať hráčov po celom svete skvelými novými hrami a dokonca priniesla aj hry zadarmo. Ktoré hry sa teda aktuálne predávajú najlepšie?

Ako môžete vidieť aj v zozname najpredávanejších hier na hlavnej stránke GOG.com, veľké RPG a strategické hry, ktoré ponúkajú dlhé hodiny hrania, stále vedú naše predaje. Taktiež sme nezaznamenali žiadne drastické zmeny v našich komunitných wishlistoch, kde hráči hlasujú za hry, ktoré by radi videli v ponuke GOG.com."

Z Marcina sme však nedostali detaily ohľadne predajov na GOGu, keďže: „Čo sa týka špecifických výsledkov obchodu, nemôžem zverejňovať detaily. Ako súčasť verejne obchodovanej spoločnosti CD PROJEKT Group zverejňujeme detaily o našich finančných výsledkoch len v určitý čas roka." Budeme si tak asi musieť počkať na finančnú správu za posledný štvrťrok, aby sme sa dozvedeli detaily.

Ako koronakríza ovplyvnila GOG.com?

Na druhej strane sa nám z Traczyka podarilo dostať rebríček desiatich najpredávanejších hier na GOG na Slovensku za mesiac marec, kedy pandémia aj u nás bola už v plnom prúde. Top 10 vyzerá nasledovne:

  1. The Witcher 3: Wild Hunt - Game of the Year Edition
  2. Divinity: Original Sin 2 - Definitive Edition
  3. Thronebreaker: The Witcher Tales
  4. Pillars of Eternity II: Deadfire - Obsidian Edition
  5. Heroes of Might and Magic 3: Complete
  6. XCOM 2
  7. Warhammer: Mark of Chaos - Gold Edition
  8. RimWorld
  9. Divinity: Original Sin - Enhanced Edition
  10. Diablo + Hellfire

Marcin tiež prezradil, ako vlastne teraz GOG funguje: „Za zmienku tiež stojí, že všetky súčasné operácie sú plne riadené tímom GOG na diaľku, napríklad jarný výpredaj, ktorý sme uskutočnili v marci. Počas tohto eventu sme zaznamenali veľký záujem hráčov a médií o našu zbierku hier zadarmo. Výsledkom bolo viac ako 9 miliónov stiahnutí bezplatného obsahu počas 2 týždňov výpredaja. Hry zadarmo sú stále k dispozícii na stiahnutie na stránke GOG.com a vyzývame všetkých, aby ich vyskúšali."

Ako koronakríza ovplyvnila GOG.com?

Už je to viac ako 6 týždňov, čo GOG tím funguje takýmto štýlom a pracuje z domu, čo by, samozrejme, nemohlo fungovať bez podpory zamestnancov ani bez podpory IT tímu, tak sme vyzvedali aj o tom, čo vlastne robí pre svojich zamestnancov a či je problém prevádzkovať digitálnu distribúciu prakticky z domu.

Vytvorili sme virtuálnu kuchynku, kde sa môžeme kedykoľvek počas dňa stretnúť pri káve a chatovať. Už sme sa niekoľkokrát stretli na pive po pracovnej dobe. Spoločnosť tiež podporila všetkých z nás rúškami na tvár a rozposlala zamestnancom ovocné koše, ktoré ste mohli vidieť na našich sociálnych sieťach.

Náš administratívny tím nám posiela pravidelné správy o vírusovej situácii v Poľsku, zatiaľ čo IT tím zaisťuje, že naša infraštruktúra hladko zvláda prácu na diaľku aj pravidelnú prevádzku všetkých služieb GOG. Práve teraz sú skutočnými hrdinami GOG!"

Nie je to však jednoduché. Navyše GOG tím nepracuje len na digitálnom obchode, ale stále rozširuje svoju klientskú aplikáciu GOG Galaxy 2.0. Práve v tejto súvislosti Marcin na záver dodal: „Ako tím zostávame silní, udržujeme plynulý chod GOG.com a pokračujeme v práci na GOG Galaxy 2.0 bez oneskorení. Pravdepodobne ste už dostali e-maily, že sa chystáme v nasledujúcich týždňoch prepnúť používateľov z verzie GOG Galaxy 1.2 na verziu GOG Galaxy 2.0. Dokončujeme tiež práce na najnovšej aktualizácii, ktorá prinesie množstvo nových funkcií a opráv chýb."

Ďakujem za rozhovor.


napísal matus_ace 29.4.2020
Páči sa mi! (+4)
AKO KORONAKRÍZA OVPLYVNILA GOG.COM?


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19627)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk