CORSAIR ICUE LT100 A LS100 PODSVIETENIE

CORSAIR ICUE LT100 A LS100 PODSVIETENIE

8.5

RGB všade navôkol

Test

Corsair expanduje v ponuke PC hardvéru a doplnkov a najnovšie sa pustil aj do externého podsvietenia vašej pracovnej plochy. Ponúka totiž iCUE LT100 a LS100 zariadenia, pričom LT100 sú veže, ktoré si postavíte na stôl, a LS 100 sú pásiky na podsvietenie monitora. Vďaka prepojeniu s iCUE softvérom dostanete pôsobivé a customizovateľne RGB podsvietenie.

Konkrétne základné balíky ponúkajú:

iCUE LT100  - starter kit

- dve RGB podsvietené veže so 46 LED diódami
- výška 42cm
- držiak na headset
- USB pripojenie k PC
- zdrojové napájanie

Viete si dokúpiť expansion kit a rozširovať o ďalšie veže. Maximálne však na štyri.

iCUE LS100 - starter kit

- štyri LED RGB pásiky, dva kratšie 25cm s 15 LED, dva dlhšie s 45cm s 27 LED
- USB pripojenie k PC
- držiaky s lepkou a magnetkami
- zdrojové napájanie

Podobne aj tu si viete dokúpiť ďalšie kratšie a aj dlhšie LED pásiky a pospájať ich a rozšíriť podsvietenie napríklad na dva monitory.

Corsair iCUE LT100 a LS100 podsvietenie
Corsair iCUE LT100 a LS100 podsvietenie Corsair vám umožní vytvoriť svetelnú atmosféru k vášmu hraniu
Corsair vám umožní vytvoriť svetelnú atmosféru k vášmu hraniu


Corsair iCUE LT100 a LS100 podsvietenie Ponúka LT100 RGB veže
Ponúka LT100 RGB veže


Corsair iCUE LT100 a LS100 podsvietenie Pridáva LS100 LED pásiky na monitor.
Pridáva LS100 LED pásiky na monitor.





Samotné LT100 veže si viete pekne postaviť vedľa monitora s tým, že vám môžu robiť prakticky rozšírené podsvietenie monitora, alebo aj celého stola, ak si zapojíte štyri veže. Pritom hlavná veža má napájanie a pripojenie cez USB do PC a káblik na prepojenie s ďalšou vežou. Doplnkové veže majú už len prepojenie základným káblom. 

K tomu balenie má v sebe doplnkový držiak na headset, ktorý si môžete nasunúť na ľubovolnú vežu. Nie je nastaviteľný a teda musíte si vystačiť s výškou, akú vám ponúkne. Možno škoda, alebo mohli byť aspoň dve dĺžky, lebo osobne by som ho zavesil trochu vyššie. 

Čo sa týka LED podsvietenia, obe veže sú podsvietené zozadu po celej výške a rovnako aj naspodu, kde je malý polcentimetrový priesvitný kryt. Všetky LED svetlá sú prekryté difúznym plastom, ktorý rozptýli svetlo pre čo najlepší efekt.  

Corsair iCUE LT100 a LS100 podsvietenie
Corsair iCUE LT100 a LS100 podsvietenie Môžete si vybrať vlastné typy podsvietenia
Môžete si vybrať vlastné typy podsvietenia


Corsair iCUE LT100 a LS100 podsvietenie Držiak na headset sa zíde
Držiak na headset sa zíde


Corsair iCUE LT100 a LS100 podsvietenie LED pásiky môžete nainštalovať kam len chcete, nemusia byť na monitore.
LED pásiky môžete nainštalovať kam len chcete, nemusia byť na monitore.





Zatiaľ čo inštalácia LT100 je jednoduchá, len prepojíte a prakticky ste hotoví, LS100 je už náročnejšie. Máte len štyri samostatné LED pásiky, množstvo káblikov, veľa lepiek, magnetiek, hlavný ovládač, samozrejme USB prepojenie a zdroj. Je toho už viac a nie je to jednoduché ani pohodlné. 

Musíte si to dobre rozplánovať, totiž monitor má určitú veľkosť, LED pásiky majú určitú veľkosť a musíte to tam nejakým spôsobom dostať. Pritom pásiky majú magnetické úchytky, na upevnenie ktorých musíte nalepiť na monitor rovnako malé magnetické plôšky. Problém je, že sa vám z nich budú kĺzať dole. Trochu mi uniká ich význam. Našťastie sú tu ešte nalepovacie úchytky na káble, kde si môžete v rohoch káble RGB pásikov upevniť, a minimálne v tých bodoch budú držať. Následne môžete skúsiť použiť magnety a pridať ich toľko, aby pásik držal aj v strede. Podobne riešite aj zvislé pásy a spodný pás.

Len netreba zabudnúť na to, že nakoniec musíte niekam nalepiť aj hlavnú riadiacu jednotku. Tá má v sebe pripojenie na sieť a USB a musí sa vám tam zmestiť. Zároveň nemôže byť na zaoblenom mieste, keďže sa rovnako pripína magnetickými plôškami a tie na zaoblenom mieste neudržia celú jednotku. Ideálne rovnako aj tu prichytiť ešte káble doplnkovými lepkami. 

Je to trochu neohrabané, ale po chvíli hrania sa s tým to dostanete. Len tu by som povedal, že LS100 je primárne na 27 palcové monitory, už naň sa mi to len tak tak vopchalo, na 25-24 to už môže byť problém. Na druhej strane nemusíte si dať všetky pásiky, alebo nemusíte si dať všetky pásiky na jeden monitor. Corsair tam má rôzne konfigurácie. Nakoniec nemusíte si ich dať vôbec na monitor, ale nalepiť vzadu na stôl, alebo kde len chcete. 

Corsair iCUE LT100 a LS100 podsvietenie
Corsair iCUE LT100 a LS100 podsvietenie Primontovanie zadných LED pásikov nie je pre slabé magnety jednoduché, ale zvládnete to
Primontovanie zadných LED pásikov nie je pre slabé magnety jednoduché, ale zvládnete to


Corsair iCUE LT100 a LS100 podsvietenie iCUE aplikácia umožní detailné nastavenie nasvietenia, aj synchronizáciu s monitorom
iCUE aplikácia umožní detailné nastavenie nasvietenia, aj synchronizáciu s monitorom


Corsair iCUE LT100 a LS100 podsvietenie Nie vždy synchronizácia s monitorom funguje ako by mala, niekedy načíta farby aké by ste čakali
Nie vždy synchronizácia s monitorom funguje ako by mala, niekedy načíta farby aké by ste čakali





Po nainštalovaní môžete veže a aj RGB pásiky používať v dvoch režimoch. Prvý je základný bez pripojenia na PC, kde máte na výber sériu základných svietiacich módov, ktoré prepínate podržaním tlačidla. Alebo použijete druhý už plný režim, kde si ich cez USB pripojíte na PC a cez iCUE aplikáciu plne nakonfigurujete. 

iCUE umožňuje veľmi pekné nadefinovanie a buď si vyberiete základné efekty, ako prechody, rôzne blikania, pulzovania, ale je tu aj statická farba, alebo hlavné, a čo je najzaujímavejšie, synchronizovanie farby podľa farieb na monitore, pričom si viete vybrať aj ktorý monitor. Je tu synchronizovanie podľa zvuku a zaujímavé je aj prepojenie s teplotou komponentov PC, či už procesora, alebo grafiky. Môžete si určité elementy pásikov aj vypnúť, alebo nechýba ani synchronizácia s ostatnými iCUE zariadeniami. Nakoniec, ak by vám bolo svetlo silné, môžete si ho stlmiť, aj keď nie je tu automatika, ktorá by vám vo večerných hodinách automaticky stlmila svetlo. 

Čo sa týka hlavne prepojenia vizuálu na monitore s podsvietením, nie je to úplne dokonalé. Niekedy podsvietenie nezachytí úplne dobre aktuálne farby na obrazovke, chytá určité pixely a niekedy to nie je presne to, čo sa deje v rohoch alebo celom obraze. Hlavne zospodu veží to je niekedy príliš výrazné a nie je tam nevyhnutne tá farba, akú by ste čakali. Pri vežiach si viete aj nastaviť, ktorú časť obrazovky majú zachytávať, ale len trochu neobratne. Možno to ešte chce detailnejšie nastavenia.

Celkovo je to pekný krok od Corsairu k podsvieteniu aj mimo samotného PC, veže sú dizajnovo veľmi pôsobivé a navyše majú držiak na headset. Pritom ak chcete základné podsvietenie, úplne vám môžu stačiť tieto veže. Ak však chcete viac, LED pásiky vám možnosti ešte rozšíria. 

iCue LS 100 u nás kúpite za 72 eur, veľký expansion kit je za 42 eur a menší za 24 eur
iCue LT 200 ešte nie sú na skladoch, ale mal by byť za 130 eur.


napísal saver 10.7.2020
Páči sa mi!
8.5
CORSAIR ICUE LT100 A LS100 PODSVIETENIE
+ pôsobivé RGB podsvietenie
+ prepojenie s iCUE softvérom a aj obrazom na monitore
- magnetické uchytenie LED pásikov na monitore nie je najideálnejšie.

Zaradené pod: Corsair, iCue, RGB


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19879)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk