GAMER ADVANTAGE - STORM

GAMER ADVANTAGE - STORM

Okuliare bez farebného skreslenia

Test

Asi ste si už všimli, že dnes firmy v obľube pridávajú slovíčko „herné“ ku svojim produktom, aby im dodali lepší cveng a vyššiu cenovku. Herné myši, klávesnice a podobné veci sú už roky samozrejmosťou a naozaj hráčom prinášajú výhodu. Máme tu aj herné stoly, kreslá či stoličky. Prišli tiež herné vitamíny, doplnky či dokonca „jedlo“. Jednoducho je toho naozaj veľa a obrovská kopa z týchto vecí sú zbytočnosti. Zaujímavou oblasťou sú však herné okuliare, ktorým pravdepodobne mnoho z vás neverí, no pomaly si získavajú svojich fanúšikov.

Mal som možnosť vyskúšať už viacero modelov od niekoľkých značiek a teraz sa mi do rúk dostala ďalšia – Gamer Advantage. Tá je už zabehnutá v Amerike a osloviť chce aj európskych hráčov. Značka ako taká sa nezameriava len na okuliare, prináša aj príslušenstvo k nim (handričky, spreje, puzdrá...) a tiež vitamíny v podobe želé (chutia pomerne fajn a sú nielen bez cukru, ale aj vegánske) a podobné veci, ale dnes sa pozrieme hlavne na okuliare, konkrétne model Storm, ktorý v ponuke Gamer Advantage patrí k tým lacnejším a stojí 100 dolárov.

Ja osobne okuliare používam, ale keďže mám len nízke dioptrie, tak ich často nenosím. Nie som veľmi zvyknutý mať okuliare pred očami, no musím povedať, že tieto si ma získali a to aj v porovnaní s inými podobnými produktmi. Dokážu zaujať hneď, keďže s nimi nezískate len okuliare, ktoré môžete používať pri hraní či pri práci za PC, ale aj ako slnečné. Stačí si len na ich prednú stranu pripojiť clip so slnečnými šošovkami, ktorý vďaka magnetom na oboch stranách perfektne zapadne a môžete ísť von. Kedykoľvek ho viete jednoducho dať dole a zase máte klasické okuliare k PC. Sklá na ňom sú polarizované a ponúkajú 100% UV ochranu.

Gamer Advantage - Storm

Výhodou tiež je, že ak používate dioptrické okuliare, viete si vybrať okuliare aj so šošovkami na predpis, kde výrobca uvádza, že ponúka dioptrie od -6 do +4. V zásade tak s týmito okuliarmi získate niečo z každej oblasti – okuliare na hranie a PC, ktoré budú zároveň dioptrické okuliare, navyše k tomu aj slnečné. Takáto univerzálnosť mi príde sympatická, nemusíte mať doma viacero zbytočných vecí.

Čoho ale nie som fanúšikom, to je dizajn tohto konkrétneho modelu. Nemám rád okrúhle sklá a okrúhle rámy, príde mi to strašne retro. Navyše v hnedej, čo tiež nie je moja obľúbená farba. Dizajnom si ma tento model fakt nezískal, no viem, že sú ľudia, ktorým tieto okrúhly prvky sadnú a aj pristanú. Musím však pochváliť aspoň fakt, že dizajn veľmi nekričí. Ak by ste niekomu nepovedali, že toto sú „iné“ okuliare, neprišiel by na to. Vyzerajú jednoducho, elegantne a obyčajne, takže s nimi naozaj môžete pokojne vybehnúť aj von. Pochváliť tiež musím ľahkú a aj pomerne flexibilnú konštrukciu.

A to nielen vďaka striedmemu návrhu rámov aj straníc. Je to aj vďaka tomu, že samotné sklá nie sú zafarbené. Bežne totiž herné okuliare majú šošovky, ktoré sú žlté alebo hnedé, aby takto potlačili škodlivé modré svetlo. Tu to tak nie je a šošovky sú číre, vďaka čomu vyzerajú obyčajne, no oveľa väčšou výhodou je, že tak neskresľujú farby, respektíve len veľmi mierne, čo si možno ani nevšimnete. Pri pohľade na obrazovku tak dostanete takmer také farby, aké sú zobrazované. Pritom ale stále redukujú modré svetlo. V tomto má podľa mňa Gamer Advantage výhodu oproti ostatným značkám, ktoré sú vybavené zafarbenými šošovkami.

Gamer Advantage - Storm

Sú značky, ktoré maj technológiu šošoviek ďalej, ale aj za viac peňazí. Napríklad v minulosti recenzované okuliare Gunnar ponúkajú mierne zväčšenie a decentralizovaný optický stred a podobné veci. Tu nič také nenájdete. Žiadne mierne dioptrie, žiaden posunutý stred a podobne. Je to jednoduché a je to aj lacné. Možno to nemá všetky tie výhody ako niektoré iné okuliare, ale dôležité je, že to funguje, čo pocítite hlavne po celom dni sedenia za PC a nezáleží na tom, či tam pracujete alebo hráte hry.

Lebo ide hlavne o to. Modré svetlo, ktoré vyžarujú obrazovky, môže po celom dni spôsobovať bolesť hlavy a tiež narúšať spánok, čo sú dokázané veci. Nielen teda vedcami, ale mám to overené aj na sebe. Tieto okuliare používam od októbra, večerné bolesti očí a hlavy sa zmiernili či úplne zmizli, rovnako sa zmiernili iné problémy s očami a aj po celom dni strávenom za PC sa mi podarí rýchlejšie a lepšie zaspať ako v prípadoch, keď do noci sedím za PC a okuliare nepoužívam.

Šošovky sú tu tiež vybavené kvalitnou povrchovou ochranou, ktorá ich chráni pred poškodením a podľa slov výrobcu sa časom nezošúcha, takže ich bude chrániť dlhodobo a konzistentne. To sa, bohužiaľ, overiť za 3 mesiace nedá. Ale je fakt, že zatiaľ som ich nepoškriabal a ani inak nepoškodil. Možno je to však vina tejto úpravy, že sa šošovky často a ľahko zafúľajú. Žiadne iné okuliare som nemusel čistiť tak často. Nie je to nejaká neprekonateľná prekážka, akurát to je trochu otravné. V samotnom balení okuliarov na to nenájdete prostriedok, ale firma samostatne predáva sprej na čistenie a tiež proti zahmlievaniu, ak si chcete čistenie zjednodušiť. Nutné to ale nie je a vystačíte si aj s klasickou handričkou na okuliare.

Gamer Advantage - Storm

Gamer Advantage – Storm sú kvalitné herné okuliare, ktoré sa mi vlastne nepáčia, lebo nie sú dizajnom môj štýl, no aj tak ich už od októbra používam rád, lebo mi spríjemnili hodiny strávené za PC prácou aj hraním a hlavne boli pohodlnejšie a príjemnejšie aj tie chvíle potom – nebolela ma hlava, nerezali a nepálili ma oči, ľahšie sa mi zaspávalo. Možno sa nezdá, že taká drobnosť ako okuliare dokážu v tomto pomôcť, no ak dlho a často sedíte pred obrazovkou, sami budete prekvapení. Kvalitných alternatív je na trhu dosť a Gamer Advantage sa rozhodne radí medzi ne.


napísal matus_ace 4.2.2022
Páči sa mi! (+1)
GAMER ADVANTAGE - STORM


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19597)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk