ALIENWARE HEADSET AW510H

ALIENWARE HEADSET AW510H

8.5

Kvalitný zvuk od Alienware

Test

Alienware má slušnú ponuku aj v headsetoch, ktorú ďalej rozširuje. Už minule sme si priblížili nižšiu verziu AW310H, Alienware však má aj high-endovú wireless AW920H verziu, k tej sa možno tiež neskôr dostaneme, ale teraz je na rade stredná trieda v AW510H verzii.

Zatiaľ čo základná 50-eurová AW310H bola štandardná stereo verzia, 100-eurová AW510H vás posunie do 7.1 sféry a zároveň okrem analógového 3,5mm pripojenia ponúka aj USB pripojenie. 

Špecifikácie:

  • Zvuk: 50mm drivery
  • Odpor: 32 Ohmov
  • Priestorový zvuk: 7.1, Hi-res audio
  • Maximálny tlak zvuku: 105 dB
  • Rozsah pásma: 20Hz-40KHz
  • látkové pokrytie s pamäťovou penou
  • Konštrukcia: pevný umelohmotný rám, otočné náušníky
  • Pripojenie: 3,5mm / USB kábel
  • Kompatibilita:  Mobil, PC, Xbox, PS a Switch konzoly
  • Mikrofón: zasúvateľný mikrofón, Discord certifikácia
  • Váha 350 gramov

Headset tak ponúkne možnosť buď hrať štandardne cez 3,5mm jack, kde pôjdete stereo, alebo pripojíte cez USB, kde už získate získate plnú kontrolu nad headsetom a aj 7.1 zvuk. Môžete tak hrať ako na konzolách, kde sa jednoducho pripojíte cez jack, rovnako na mobiloch ak ešte máte mobil s jackom, ale aj na PC, kde si môžete vybrať, ako sa pripojíte.  Je to skok oproti 310Hz verzii.

Alienware headset AW510H
Alienware headset AW510H Alienware AW510H vo svetlej verzii.
Alienware AW510H vo svetlej verzii.


Alienware headset AW510H Headset má mäkké náušníky s kombináciou látky a koženky.
Headset má mäkké náušníky s kombináciou látky a koženky.


Alienware headset AW510H Vysúvací mikrofón nechýba.
Vysúvací mikrofón nechýba.





Alienware headsety idú v dizajne monitorov a ďalších zariadení a aj tento kombinuje jemne šedú a čiernu farbu doplnenú čiernym logom mimozemšťana (je dostupná aj druhá verzia so strieborno-šedou a čiernou kombináciou). Tu však logo nie je podsvietené. Rátajte s tým, ak vyžadujete od headsetu aj RGB podsvietenie. Na to má Alienware vyššiu 920H verziu.

Konštrukcia je tak primárne plastová, ponúka pevný rám z jednej strany potiahnutý umelou hmotou, z druhej je pena potiahnutá gumeným povrchom. Je to mäkké a nebude tlačiť na hlavu. Samotné slúchadlá sú pripojené na hlavnej konštrukcii otočným pántom a môžete ich otáčať v 90 stupňoch, hlavne pre spratnosť pri odkladaní, ale natočia sa náležite aj na hlave.  

Náušníky sú z mäkkej peny a obvinuté sú ako koženkou po krajoch, tak látkou zvnútra. Je to zaujímavá kombinácia, ktorá na jednej strane zaistí, aby sa vaše uši toľko nepotili a zároveň zabraňuje prílišnému presakovaniu zvuku do okolia. Aj keď v tomto ohľade čakajte, že zvuk počuť aj mimo headsetu, nie je vyslovene zvukotesný.

Mikrofón headsetu nechýba. Je zasúvací, vstavaný do ľavého náušníka a vytiahnete si ho len vtedy, keď potrebujete. Teda keď pozeráte filmy, alebo počúvate hudbu, nemusí vám zavadzať. Keď idete online do multiplayeru alebo na míting, tak vytiahnete. Mikrofón nie je výrazne filtrovaný a zachytí aj okolité zvuky, tak s tým rátajte. Napríklad spoluhráči môžu počuť ťukanie klávesnice. Samotná kvalita je však na slušnej úrovni headsetov v tejto triede, nesklame ani neprekvapí, ale hlavne ostatní hráči vám budú rozumieť.

Alienware headset AW510H
Alienware headset AW510H Sedia dobre a netlačia, aj keď nie sú zamerané na tlmenie okolitých zvukov.
Sedia dobre a netlačia, aj keď nie sú zamerané na tlmenie okolitých zvukov.


Alienware headset AW510H Náušník je mäkký a obtiahnutý kožou.
Náušník je mäkký a obtiahnutý kožou.


Alienware headset AW510H Káble máte na výber 3,5mm jack a USB pre možnosť zapojenia do rôznych zariadení.
Káble máte na výber 3,5mm jack a USB pre možnosť zapojenia do rôznych zariadení.





Čo sa týka pripojenia, headset má len jeden vstup, a to na 3,5 mm jack, ale tam bude na vás, ktorý kábel si do neho zapojíte, či analógový s 3,5mm jackom aj na druhej strane, alebo digitálny USB. Jackový má na kábli analógové ovládanie hlasitosti a zapnutie a vypnutie mikrofónu. USB má to isté, ale v digitálnej podobe s tlačidlami. Oba káble sú obšité látkou a príjemné, aj keď ohybné mohli byť viac. Kábel nie je ani tvrdý, ale ak ho zle uložíte, môže vás ťahať.

Samotná kvalita zvuku slúchadiel je na vyššej úrovni. Basy sú dostatočne výrazné a dunivé, hlasy postáv zase čisté, ale v hrách, špeciálne vo FPS multiplayerovkách oceníte 7.1 zvuk, kde dokážete rozoznať, odkiaľ niekto strieľa, alebo kde niekto chodí. Nezahanbí sa ani pri filmoch, ale ak ak ste audiofil, na hudbu si zoberte vyššiu verziu headsetu. Zároveň ak vám zvuk nebude sedieť, vďaka USB pripojeniu si ho viete doladiť.

Po zapojení do PC vám headset spozná Alienware Command Center aplikácia. Tá je stále dosť chaotická a potrvá, kým sa v nej zorientujete a nájdete všetky možnosti pre zariadenia a rovnako aj všetky možnosti pre tento headset. Keď to však nájdete, zistíte, že ponúka hlboké možnosti nastavení. Sú tu nastavenia zvuku a napájania pri nepoužívaní (ale keďže nemá RGB podsvietenie, nebude míňať batériu notebooku).

Dôležité sú hlavne nastavenie zvuku, kde si môžete upravovať hlasitosť slúchadiel, hlasitosť mikrofónu, ale vyberať aj profil zvuku z preddefinovaných, prípadne vytvoriť vlastný.  Preddefinované sú pre rôzne hry, ako stratégie, strieľačky a ďalšie žánre, ale aj pre hudbu alebo film. Každý profil má nastavenie efektov, ako úprava basov, výšok, čistota hlasu, automatickú úpravu hlasitosti a aj reverb efekt. Plus hlavne zapnutie 7.1 zvuku, ale to je zapnuté vo všetkých profiloch.  Viete si detailnejšie upravovať aj ekvalizér, mikrofón, jeho filtre a aj lepšie nastavovať 7.1 zvuk pre hry. Alienware to nazvalo Audio Recon a umožňuje vám lepšie zvýrazniť priestorové zvuky a nastaviť najlepšie umiestnenie zvuku.

Alienware headset AW510H
Alienware headset AW510H Alienware aplikácia ponúka možnosti nastavenia profilov.
Alienware aplikácia ponúka možnosti nastavenia profilov.


Alienware headset AW510H Nechýbajú hlbšie úpravy zvuku.
Nechýbajú hlbšie úpravy zvuku.


Alienware headset AW510H Môžete si nastaviť aj zvýraznenie zvukov v hrách so 7.1 podporou.
Môžete si nastaviť aj zvýraznenie zvukov v hrách so 7.1 podporou.





Celkovo je Alienware AW510H veľmi slušná ponuka v headsetoch. Ak máte radi masívnejšie pevné headsety a chcete výber USB a 3,5mm pripojenia, tu to všetko nájdete. Zároveň nechýba prekvapivo dobrý virtuálny 7.1  zvuk. Je to celé dobrá ponuka v danej cene.

Alienware AW510H

Na heureke kúpite od eur


napísal saver 3.6.2022
Páči sa mi! (+1)
8.5
ALIENWARE HEADSET AW510H
+ dobrý dizajn
+ príjemné nosenie
+ možnosť pripojiť cez 3,5mm jack a aj USB
- stále nedotiahnutá aplikácia


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19947)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk