ALIENWARE HEADSET AW310H

ALIENWARE HEADSET AW310H

6.5

Pozrime sa na headset od Alienware

Test

Alienware popri klávesniciach a myšiach pridáva v doplnkoch aj svoje slúchadlá a konkrétne sme tu teraz mali 310H headset. Je to už starší základný headset v strednej triede. Je pre menej náročných, pričom náročnejší hráči môžu siahnuť po 510H verzii, ktorá ponúka aj 7.1 podporu. Plus teraz začiatkom roka na CES výstave Alienware ohlásilo aj 910H verziu, ktorá je wireless a umožňuje aj prepínanie medzi zariadeniami.

Pri modeli 310H si tiež môžete prepínať medzi zariadeniami, a to veľmi jednoducho, je totiž káblový a len vyberiete 3,5mm jack z jedného zariadenia a vopcháte ho do druhého. Klasika, ktorá funguje stále. Pozrime sa však na jeho špecifikácie: 

Špecifikácie:

  • Zvuk: 50mm drivery
  • Odpor: 32 Ohmov
  • Maximálny tlak zvuku: 107 dB
  • Rozsah pásma: 20Hz-40KHz
  • Látkové pokrytie s pamäťovou penou
  • Konštrukcia: pevný umelohmotný rám, otočné náušníky
  • Pripojenie: 3,5mm jack, 3m vymeniteľný kábel, plus redukcia na rozdelenie na headset a mikrofón
  • Kompatibilita:  Mobil, PC, Xbox, PS a Switch konzoly
  • Mikrofón: Zasúvateľný mikrofón, Discord certifikácia
  • Váha 350 gramov

Dostanete tak relatívne ľahký a pevný headset s príjemnými náušníkmi a vymeniteľným káblom. Toto celé ponúka Alienware za cenu tesne pod 50 eur, čo je na túto značku prekvapivo dobrá cena. Napríklad pred týmto headsetom mali wireless RGB 988H verziu za takmer 200 eur. 

 


 

Alienware v AW310H headset ponúka príjemný zaoblený dizajn, bez svietiacich alebo kontrastných prvkov. Bude tak len šedočierny.  Náhlavník je tu vystlaný s mäkkou pamäťovou penou, ktorá je na jednej strane obotkaná látkou, na druhej uzavretá umelohmotným oblúkom, ktorý celý headset spevňuje.  

Samotné náušníky pokračujú v tomto zaoblenom dizajne, ale sú od náhlavníka oddelené mechanicky. Sú  totiž natáčacie o 90 stupňov a rovnako sa dajú aj pohybovať hore a dole, ako potrebujete, aby vám najlepšie sadli na uši. Nevyťahuje sa tu totiž náhlavník, ale posúvajú slúchadlá. Rovnako sú obkolesené plastom a vo vnútornej strane doplnené mäkkou penou obotkanou látkou. Pritom sú dostatočne veľké. Teda zažijete mäkký príjemný pocit okolo uší. Nečakajte úplnú zvukovú izoláciu, pretože látka veľa prepustí aj keď pamäťová pena je dosť hustá a zvuk relatívne dobre zachytí.

Čo sa týka doplnkov, z ľavého náušníka si môžete vytiahnuť zasúvací mikrofón a ľubovoľne ho natočiť. Okrem toho na headsete nie sú žiadne tlačidlá ani regulátory, len 3,5mm jack na pripájací kábel, ktorým sa spojíte či už s PC, konzolami, alebo mobilom. Pričom kábel má byť výstup  priamo na 3,5mm jack aj s mikrofónom, alebo si pripojíte rozdvojku na dva 3.5mm jacky pre PC.

 


 

Kábel viete plne odpojiť od headsetu a napríklad ho vymeniť za iný, ak by ste potrebovali dlhší alebo kratší, keďže má 3 metre, alebo by sa vám pokazil. Je však prekvapivo hrubý a pevný a teda zlomenie by nemalo hroziť.  Samotný kábel má na sebe mutovanie mikrofónu (je škoda, že tu nie je LED indikátor aktívneho mikrofónu) a aj ovládanie hlasitosti. 

Vzhľadom na základný model je tu len štandardný stereo zvuk, ak by ste chceli viac, môžete ísť do AW510H, ktorá má virtuálny 7.1 zvuk, plus má aj bielu verziu. Zvuk však nie je zlý ani tu, možno trochu dunivý, ale na túto cenovú kategóriu prekvapivo dobrý. Plus samotný mikrofón má aj Discord certifikáciu, a teda ponúkne decentný zvuk. Samozrejme, tiež v rámci tejto ceny. Aj keď čakajte, že zachytí dosť ruchov z prostredia a teda ideálne používať pri tichu v miestnosti.

Keďže ide o analógové pripojenie a nie USB, nečakajte tu žiadne aplikácie ani úpravy priamo headsetu, a to ani v Alienware aplikácii. Zvuk si môžete doladiť jedine cez rôzne externé ekvalizéry. 

 

Alienware headset AW310H

 

Celkovo je na svoju cenu okolo 40 eur Alienware AW310H decentný headset. Ponúka dobrú pevnú konštrukciu,  slušnú kvalitu ako zvuku, tak aj mikrofónu. Neprekvapí, ale ani neurazí, podobne ako jeho konštrukcia, ktorá je pevná a dizajnovo príjemná. Len zvyšuje váhu, ktorá už pre dlhé hranie nie je ideálna.

Alienware AW310H

Na heureke kúpite od eur


napísal saver 18.2.2022
Páči sa mi!
6.5
ALIENWARE HEADSET AW310H


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NAJNOVŠIE NOVINKY
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19551)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk