VERTIKÁLNE-ERGONOMICKÁ LOGITECH SÉRIA

VERTIKÁLNE-ERGONOMICKÁ LOGITECH SÉRIA

Hardvérová trojica na šetrenie vašich predlaktí

Test

Keďže som mal nedávno možnosť skúsiť rozkošnú myš Logitech Lift, teda posledný prírastok do ergonomicko-vertikálnej rodiny švajčiarskeho výrobcu, po ponuke vyskúšať predchádzajúce produkty som sa bez váhania vrhol. Lift je kombináciou všetkého, čo sa Logitech naučil práve z predchádzajúcich produktov, ktoré však nijako výrazne nezaostávajú a naopak majú aj zopár funkcií, ktoré by som na nasledujúcej generácii vertikálnej myši či iného ergo zariadenia rád videl. Mal som tak možnosť komplexne a rozsiahlo preskúšať tri zariadenia, ktorými je klávesnica Logitech Ergo K860, vertikálna myš Logitech MX Vertical a trackballová Logitech MX Ergo.

Všetky zariadenia prišli zabalené v tematicky identických, tyrkysovo- grafitových krabiciach, v ktorých nájdete vždy samotné zariadenie, manuál, viacúčelový USB prijímač, batérie - ak sú potrebné alebo kábel Micro USB/USB-C do USB-A určený na dobíjanie. Počas rozsiahleho testovania bolo nutné nabíjať iba myš MX Vertical (možno aj preto, že sa stala mojím osobným favoritom) a batérie v klávesnici vydržali rozsiahlu záťaž bez ujmy. Zároveň všetky zariadenia spolupracujú so softvérom Logitech Options, vďaka ktorému si ich môžete personalizovať o niečo lepšie a, samozrejme, nechýbajú aj nejaké drivery/updaty.

Vertikálne-ergonomická Logitech séria
Vertikálne-ergonomická Logitech séria V balení nájdete vkusnú klávesnicu, USB prijímač, manuál a možno aj nejaké baterky.
V balení nájdete vkusnú klávesnicu, USB prijímač, manuál a možno aj nejaké baterky.


Vertikálne-ergonomická Logitech séria Myš je trošku staršia, a tak namiesto USB-C nájdete v balení iba Micro USB.
Myš je trošku staršia, a tak namiesto USB-C nájdete v balení iba Micro USB.


Vertikálne-ergonomická Logitech séria Balenie MX Vertical je podobne minimalistické ako ostatné produkty, no stále obsahuje všetko dôležité...navyše aj USB-C.
Balenie MX Vertical je podobne minimalistické ako ostatné produkty, no stále obsahuje všetko dôležité...navyše aj USB-C.





Logitech Ergo K860

Ergo K860 je membránová, nízkoprofilová ergonomická klávesnica, ktorá je približne uprostred písmenkovej sekcie klávesnice rozdelená prevýšením, čo tvorí tento atypický vlnový tvar. Model je však predovšetkým kancelárskou klávesnicou, ktorá má natočením vašich rúk znížiť náchylnosť prekríženia kostí v predlaktí a tak potenciálne predchádzať karpálnym tunelom. Ruky budú natočené práve vďaka prevýšeniu uprostred a mäkký vankúš, ktorý je súčasťou periférie, by mal znížiť tlak na vaše zápästia. Rovnako však natočenie klávesnice núti vaše ruky zostať v polohe blízkej písaniu perom, čo by malo umožniť ľahší pohyb krku a ramien. Prejdime si však spočiatku podrobnejšie samotný dizajn, ktorý je pre funkčnosť takejto klávesnice nevyhnutný.

Spomínané prevýšenie uprostred oddeľuje písmená T a Y, G a H, B a N, no a z medzerníku máte rovno dva klávesy. Asymetricky predelené klávesy sú zároveň mierne predĺžené, čo znamená, že ich nájdete o čosi ľahšie. Okrem toho je však ich celkové usporiadanie absolútne identické so všeobecným štandardom. Povrch tlačidiel je mierne prehĺbený, čo znamená, že brušká vašich prstov pekne zapadnú do každého klávesu. F a J klasicky obsahujú aj vodiace výbežky pre správne uloženie prstov na klávesnici, avšak ich zmysel sa v kombinácii s týmto dizajnom mierne stráca, nakoľko vaše prsty sa v podstate uložia správne automaticky.

K680 má kompletne plastové telo s matným, grafitovo zafarbeným povrchom, ktorý má veľmi jemnú a príjemnú textúru. Každý z klávesov má bielym fontom uvedený odpovedajúci znak či funkciu, no podsvietenie by ste tu, žiaľ, hľadali zbytočne. Jedinými LED indikátormi na klávesnici sú zobrazenie zapnutia určujúci aj stav nabitia a zvolené zariadenie. Vrchný rad tlačidiel zdobia funkčné mediálne klávesy, kde nájdete ovládanie jasu, tlačidlo pre organizáciu pracovných plôch, prepínanie medzi oknami, minimalizáciu všetkých okien, vyhľadávanie vo Windowse, hudobné menu, ovládanie hlasitosti a veľmi pohodlné uzamknutie týchto funkcií.

Keyless model rovnako nejestvuje, a tak sa, samozrejme, za písmenami nachádza aj numerická klávesnica. Tu zdobí vrchný rad tlačidiel funkcia pre vyvolanie kalkulačky, ukazovateľ batérie (rozsvieti sa však iba LED indikátor priamo na klávesnici), kliknutie pravého tlačidla myši a v neposlednom rade aj zamknutie zariadenia. Vysoko nad smerovacími šípkami zase nájdete tri tlačidlá určujúce, ku ktorému až z troch možných zariadení je klávesnica práve pripojená. Rovnako podstatným tlačidlom je však aj na vrchnej hrane umiestnené posúvacie tlačidlo pre zapnutie a vypnutie, zdobené červeným a zeleným pozadím. K860 je úplne a žiaľ, iba čisto bezdrôtová, no najviac zamrzí fakt, že budete musieť kupovať dve AAA baterky, ktoré majú vlastnú komôrku zospodu zariadenia. V nej nájdete zároveň aj 2,4Ghz USB prijímač pre jednoduché a rýchle pripojenie, s ktorým som nemal najmenší problém. Klávesnica je extrémne responzívna a s oneskorením si tak vďaka pripojeniu cez prijímač alebo Bluetooth 5.0 starosti robiť nemusíte.

Zo spodnej strany nájdete okrem priestoru pre batérie a USB zároveň aj protišmykové kruhové plôšky a dve, resp. štyri (podobne protišmykové) nožičky určené pre zmenu uhla klávesnice, keď leží na vašom stole. Toto je ale zdravotná počítačová periféria, a tak nožičky nájdete v dolnej časti klávesnice a nie v hornej. To vo výsledku znamená, že uhol vyvýšenia opierky klávesnice zmeníte z 0° na -4° alebo až -7°.  Opierka by mala podľa krabice obsahovať dve vrstvy penového materiálu a údajne uľahčiť tlaku na zápästia až 54% zvýšením podpory. Z vlastnej skúsenosti vám však viem potvrdiť iba to, že opierka je veľmi pohodlná a moje ruky sa po používaní takéhoto uloženia klávesov cítili menej zaťažené.

Ak neovládate prstoklad, neustále pozeráte na klávesnicu, ale chceli by ste to zmeniť, toto je model práve pre vás! Tu sa to totižto naučíte o niečo prirodzenejšie. Všetko je totiž na dosah vašich pohodlne oddychujúcich rúk, a tak ste zároveň nútení (aj vďaka absencii podsvietenia) rukami nehýbať po celej klávesnici, ale naučiť sa ovládať každú polovicu jednou rukou. Zodpovedne tak môžem povedať, že klávesnica ma naučila nielen o čosi rýchlejšie písať, ale zároveň som necítil ani priveľkú vyťaženosť predlaktí ani po dlhšom písaní. Na kancelárske používanie je pohodlná a hranie hier bolo podobne prekvapivo komfortné. Avšak ak ste zarytí programátori, odporúčam zostať pri klasickej, akou je napríklad Logitech MX Keys.

Klávesnica je vzhľadom na svoju veľkosť prekvapivo ľahká (1160g), no pokiaľ ste ju v rukách nedržali, z fotografie jej skutočnú veľkosť odhadnete iba ťažko. Opierka by totižto mohla byť takmer ďalšou samostatnou klávesnicou, a tak môže byť pre vás otázne, či máte vôbec dostatočne veľký stôl. A treba sa zmieriť s faktom, že ak vám niečo zapadne do hrany nachádzajúcej sa medzi opierkou a klávesnicou, vytiahnete to už iba veľmi ťažko... Klávesnica jednoznačne nie je limitovaná svojimi možnosťami pripojenia až na tri rôzne zariadenia a následným prepínaním medzi nimi jednoduchým stlačením tlačidla. Softvér Logitech Options ponúkne zas viacero nastavení pre lepšie prispôsobenie a zároveň vás aj v krátkosti oboznámi s klávesnicou.

Logitech Ergo K860 je úžasne elegantný kus hardvérovej periférie, ktorá má veľmi minimalistický grafitový dizajn zdobený iba jednoduchým nápisom „logi“ uprostred. Je ideálna pre kancelárskych vorkoholikov, ktorí sa snažia popri dlhých hodinách sedavého zamestnania myslieť aj na vlastné zdravie, ale nebude problémom zahrať si s ňou aj nejakú menej náročnú hru. Opačné nožičky sú veľmi mätúce, no zápästia si oddýchli aj v základnej polohe. Škoda absencie dobíjania cez kábel a bodík by som rozhodne strhol aj za chýbajúce podsvietenie. Prepínanie medzi troma zariadeniami je spoľahlivé a veľmi pohodlné a množstvo funkcií stvorených priamo do kancelárie poteší tiež. Za približne 80-90€ tak kúpite veľmi prémiový balík klávesnicových funkcií, ktorý si primárne kladie zdravotné ciele.

Vertikálne-ergonomická Logitech séria
Vertikálne-ergonomická Logitech séria Nožičky na vyvýšenie klávesnice sú dosť atypické.
Nožičky na vyvýšenie klávesnice sú dosť atypické.


Vertikálne-ergonomická Logitech séria Unikátne elegantný dizajn sa Logitechu zaprieť nedá.
Unikátne elegantný dizajn sa Logitechu zaprieť nedá.


Vertikálne-ergonomická Logitech séria Batérie aj USB pohodlne na jednom mieste, tak to má byť!
Batérie aj USB pohodlne na jednom mieste, tak to má byť!





Logitech MX Ergo

Trackballová MX Ergo je podľa mňa najzaujímavejším produktom z celej série, nakoľko ponúka nielen vertikálne-ergonomické možnosti, ale pridáva aj unikátny spôsob ovládania. Priznám sa, že som bol ohľadom jej používania najskeptickejší a napriek tomu, že pre môj spôsob využívania počítača je mierne nepraktickou, najpríjemnejšie ma prekvapila. Nehýbať myšou je predsa len v dnešnom počítačovo zabehnutom svete akousi raritou, avšak ak myslíte na svoje zdravie a ste limitovaní priestorom, možno práve toto by mohol byť váš budúci kandidát.

Takže ak by to ešte nebolo jasné, MX Ergo je myš, ktorú kúpite, rozbalíte, položíte na stôl a v ideálnom prípade s ňou už nikdy nepohnete. Podľa dát priamo od Logitechu by ste oproti bežnej myši mali využiť až o 20% menej svalovej aktivity, ale to či je znižovanie akejkoľvek aktivity pri sedavom zamestnaní vlastne dobre, to netuším. Na jej ľavej strane sa totižto nachádza, presne v miestach kde bežne nechávame položený palec, neprehliadnuteľný guľový nádor. Toto je optickým senzorom s citlivosťou od 512 DPI až po 2048 DPI trackball, teda guľôčka, ktorou ovládate kurzor a samotná myš preto zostáva iba staticky položená na mieste. Okrem tejto čudesnej veci je však myš celkom obyčajným balíkom pravého a ľavého tlačidla, stredného kolieska a nejakých tých bonusových tlačidiel, čo znamená, že na celej myši ich je dokopy presne osem.

Okrem unikátneho ovládanie myši trackballom tu však nájdete aj unikátny nakláňací systém, vďaka ktorému preklopíte myš až o 20°, a tak si k tomu ergonomickému dizajnu môžete pridať aj čiastočne vertikálne vlastnosti. Na pôdoryse myši sa totižto nachádza odnímateľný, protišmykovou vrstvou potiahnutý plech, ktorý tvorí väčšinu váhy zariadenia. Tento unikátny systém vám umožní ako pánt nahýbať myš do jednej alebo druhej strany. Veľmi silný magnet drží plech akoby zrastený s myšou, no v prípade potreby ho pokojne môžete odstrániť. Myš tak ľahko uprostred používania iba zatlačením preklopíte a hneď máte z nej viac vertikálnu perifériu pre zdravšiu prácu. Osobne som myš používal preklopenú vo vertikálnejšej polohe, nakoľko som bol na takúto organizáciu zvyknutý.

Plech tvorí pevnú základňu pre zariadenie a bez neho je akýkoľvek pokus o používanie priveľmi kostrbatý. Na plechu nájdete iba minimalistický nápis „logi“, no a pod ním sú už iba dva magnety a zvyšné plastové telo. Na spodnej strane sa nachádza aj tlačidlo identické s tým z klávesnice, určené pre zapnutie a vypnutie, no a nakoľko sa myš objavila na trhu už v roku 2017, hranu zdobí iba Micro USB port. K nemu, samozrejme, dostanete v balení aj nabíjací kábel Micro USB do USB-A. Myš by však mala pri plnom nabití vydržať až štyri mesiace a keďže sa počas môjho rozsiahleho testovania nevybila, asi by som to Logitechu aj veril.

Celá vrchná časť, na ktorej máte položenú dlaň, je taktiež potiahnutá silikónovým protišmykovým materiálom. Takže si asi viete predstaviť, ako by myš po zopár týždňoch v prachovom prostredí asi vyzerala... To však nič nemení na tom, že celý produkt aj vďaka váhe pôsobí dosť kvalitne a solídne. Samotný trackball je oproti matnému zvyšku myši až neprirodzene lesklý a ak máte sklony k nervozite či k ADHD a neustále máte potrebu sa s niečím hrať, túto guľôčku si rýchlo obľúbite. Guľôčkou budete ľahučko kĺzať v jej výbehu a napriek plastovému povrchu je veľmi príjemné s ňou behať po obrazovke. Trackball môžete vďaka prístupu zospodu taktiež kedykoľvek vytiahnuť a poriadne vyčistiť. Čakal som, že pre mňa bude nemožné si na takéto ovládanie zvyknúť, avšak akonáhle som myš chytil do ruky, ovládal som ňou počítač, akoby som to robil odjakživa.

Myš pripojíte už klasicky cez Bluetooth alebo cez priložený viacúčelový USB prijímač, no ale počas nabíjania nebudete môcť myšou ovládať nič. Zároveň však môžete tlačidlom plynule prepínať medzi dvoma zariadeniami, čo je indikované LED kontrolkou pod číslami 1 a 2, umiestnenou tesne pod stredovým kolieskom. Samotné koliesko, nanešťastie, nemá funkciu nekonečného inteligentného rolovania, avšak nájdete tu aspoň nakláňanie do strán, určené na horizontálne rolovanie. Vedľa trackballu sa zase nachádza tlačidlo určené na presnejšie rolovanie, teda zníži citlivosť a vy tak môžete presnejšie zamerať cieľ. Vrch myši potom zdobia už len dve programovateľné tlačidlá, nachádzajúce sa vedľa ľavého tlačidla myši a primárne sú prednastavené na webovú navigáciu.

Musím sa priznať, že z používania MX Ergo som bol príjemne prekvapený a rozhodne by som tento model odporučil komukoľvek, kto je zvyknutý ovládať média napríklad gamepadom alebo má doma jednoducho príliš málo miesta. Ergo sa dá použiť nielen pri kancelárskej činnosti, ale veľmi drevene si s ním zahráte aj hry. Myš sa pohodlne drží, materiály pôsobia kvalitne a možnosť preklápania medzi vertikálnejším a tuctovejším uchopením je veľmi unikátnym prvkom. Osobne mi tu chýba USB-C, možno by potešila aj kovová guľôčka a, samozrejme, inteligentné rolovanie je podľa mňa nutnosťou pre akúkoľvek Logitech myš. Bluetooth, USB prijímač a prepojenie až na dve zariadenia rozhodne pridáva tejto periférii na funkcionalite. Za približne 85€ vám Alza ponúkne dobre premyslené zariadenie, ktoré navyše nezaberie veľa miesta a spraví niečo aj pre vaše zdravie.

Vertikálne-ergonomická Logitech séria
Vertikálne-ergonomická Logitech séria Micro USB je škoda, ale pri štvormesačnej výdrži batérie vám to bude jedno.
Micro USB je škoda, ale pri štvormesačnej výdrži batérie vám to bude jedno.


Vertikálne-ergonomická Logitech séria Ovládanie trackballom je prekvapivo intuitívne...teda až pokiaľ sa nepokúsite posunúť protišmykovú myš...
Ovládanie trackballom je prekvapivo intuitívne...teda až pokiaľ sa nepokúsite posunúť protišmykovú myš...


Vertikálne-ergonomická Logitech séria Odnímateľný pliešok je veľmi unikátnou súčasťou MX Ergo.
Odnímateľný pliešok je veľmi unikátnou súčasťou MX Ergo.





Logitech MX Vertical

Myš MX Vertical sa pre mňa osobne stala najpoužívanejším zo všetkých zariadení, nakoľko ponúka takmer identický zážitok s mnou preferovaným modelom Lift, no je stvorená pre väčšie ruky. Nakoľko vertikálnu myš používam denne, oproti MX Ergo som jasne vedel, do čoho sa púšťam. Dostanete jeden z najlepších vertikálnych zážitkov na trhu, dobíjanie cez USB-C kábel, poriadnu batériu a celkovo ovládací zážitok, z ktorého budete mať o niečo zdravší pocit.

MX Vertical je modelom, ktorý dokonale reprezentuje pojem vertikálna myš. So svojím 57° uhlom, ktorý by mal byť pre kosti v predlaktí o čosi prirodzenejší, 10% znížením napnutia svalov a úzkym, akoby pyramídovým dizajnom, spĺňa všetky základné požiadavky. Myš sa navyše veľmi pohodlne drží a na väčšie ruky je ako stvorená. Samozrejme, pre lepšie uchopenie je takmer celá myš potiahnutá vrúbkovaným, silikónovým protišmykovým materiálom, ktorý rovnako dokonale plní aj úlohu plnohodnotného magnetu na prach.

Celé telo myši je až na vrchnú hranu oblé a má tmavú grafitovú farbu. Táto vrchná lišta je vizuálne komplementujúcim prvkom, ktorý je skôr striebristo-sivej jasnejšej farby a nachádza sa na nej iba už viackrát spomínané logo „logi“ a jedno oválové tlačidlo. To je určené na zmenu citlivosti optického snímača, ktorého stropom je 4000DPI a vy tak môžete ľahko zmeniť režim ovládania na presnejší. Ako som už spomínal v mojej prvej vertikálnej recenzii, ovládanie takejto myši je o čosi odlišnejšie, a tak vám rozhodne možnosť precíznejšieho pohybu kurzora minimálne zo začiatku pomôže.

Od úzkej vrchnej lišty sa postupne celé telo len rozširuje, avšak nechýba ani priehlbina pre pohodlné odloženie vášho palca, ktorá tvorí unikátne zakrivený tvar zariadenia. Tesne nad palcom nájdete dve programovateľné tlačidlá (opäť prednastavené pre webovú navigáciu) ,s čím vám ochotne pomôže softvér Options od Logitechu. Dosiahnuť na tieto tlačidlá bolo pre mňa, nanešťastie, príliš nepohodlné, a preto som sa k ich obšírnejšiemu používaniu veľmi nedostal. Ukazovák a prostredník sa pohodlne a prirodzene usadia na zvyšné dve primárne, teda pravé a ľavé, tlačidlá, ktoré spolu s rolovacím kolieskom uzatvárajú celkový počet šiestich tlačidiel. Všetky majú príjemne klikajúcu odozvu, no opäť zamrzí absencia inteligentného rolovania. Dosť často som sa však stretol aj s problémom, kedy som pri márnych pokusoch o stlačenie bočných tlačidiel akýmsi divným reflexom stláčal aj tlačidlá primárne.

Tentokrát Logitech vybavil perifériu aj vytúženým USB-C konektorom, pomocou ktorého môžete s priloženým USB-C do USB-A káblom nabíjať vašu myš. Určite každého poteší aj fakt, že môžete myš ovládať aj keď je pripojená káblom a nabíja sa. Samotná batéria by mala pri plnom nabití vydržať až štyri mesiace a minúta v zásuvke vám dá údajne až tri hodiny funkčnosti. Myš som počas celého trvania testu nabíjal iba raz a aj to iba kvôli faktu, že odkedy dorazila do redakcie, na nabíjačke nebola. MX Vertical teda zvláda nielen drôtové, ale aj bezdrôtové pripojenie, sprostredkované buď priloženým viacúčelovým 2,4Ghz USB prijímačom, alebo jednoducho pripojíte zariadenie cez Bluetooth. Odozva je na všetkých typoch pripojenia pocitovo instantná a vďaka možnosti pripojenia až k trom zariadeniam súčasne bude vaša pracovná rutina aj o niečo plynulejšia.

Medzi zariadeniami sa môžete bezproblémovo prepínať pomocou malého kruhového tlačidla, nachádzajúceho sa zospodu myši. Pri ňom sa nachádzajú aj tri drobné LED kontrolky s číslami 1, 2, 3, indikujúce zariadenie, ku ktorému ste sa práve pripojili. Zospodu nájdete aj samotný optický senzor, posuvné tlačidlo pre zapnutie a vypnutie zariadenia a pozdĺž celej myši aj veľmi potrebnú, ľahko-kĺžucu treciu plochu. Ďalšia, tentoraz farebná LED kontrolka, sa nachádza vedľa tlačidiel určených pre váš palec a indikuje stav batérie/zapnutia zariadenia.

A to je v podstate celý dizajn MX Vertical, ktorý sa používa veľmi ľahko, prirodzene a intuitívne sadne aj do väčšej ruky. Váha je ideálna v pomere k jej veľkosti. Medzi zopár detailov, ktoré ma pri jej používaní odradili, ale nijako neznížili celkovú kvalitu ani hodnotenie zariadenia, rozhodne patrí absencia priehradky pre USB prijímač. Na tú som si totižto pri modeli Lift aj s jej magnetickým mechanizmom až príliš zvykol. Rovnako ma trochu rušila aj viditeľná ryha v mieste, kde sa spájajú dva kusy pogumovaného vrúbkovaného materiálu pre lepšie uchopenie povrchu myši. USB-C konektor ma teší, no ocenil by som nejaký spôsob jeho zakrytia, nakoľko táto priehlbinka trochu narúša inak veľmi elegantný dizajn zariadenia...

Pri písaní recenzie pre model Lift som často narazil na internete aj na opis problematickej situácie, pri ktorej ľudia pri presune ruky z myši na klávesnicu zariadenie často kvôli jeho výške a spôsobu uchopenia prevrátili. Priznám sa, že vtedy som takýto problém nezachytil, ale pri modeli MX Vertical som naň, resp. doň, narážal až príliš často. Ale to je iba moja osobná poznámka, ktorá teda na funkčnosti či kvalite samotného produktu nijako neuberá. Aj napriek tomu, že myš bola vydaná ešte v roku 2018, obsahuje množstvo premyslených a dobrých funkcií a rovnako je aj jej celkové vertikále spracovanie pri 90€ cenovke veľmi solídne.

Lgitech MX Vertical je v podstate veľmi nudne konzervatívnym zážitkom, ktorý neponúka žiadnu svetobornú technológiu. Napriek tomu je to však balík veľmi dobre nadizajnovaného tela, inteligentných funkcií a celkovo pôsobí produkt ako vyladená verzia vertikálneho príslušenstva. Osobne by pre mňa bolo ideálne splynutie Lift verzie a MX Vertical do novšej, refresh verzie, ktorá by spojila to najlepšie z oboch svetov, a to pokojne aj za vyššiu cenovku. USB-C, smart rolovacie koliesko, odnímateľný kryt s magnetmi pre úschovu USB prijímača, dlhodobá výdrž batérie a model s väčšou veľkosťou, kombinujúci zdravotný dizajn oboch periférií. A zároveň budem tajne s nádejou dúfať v gaming verziu takejto myši...

Vertikálne-ergonomická Logitech séria
Vertikálne-ergonomická Logitech séria Vrúbkovaný dizajn poskytuje veľmi dobré uchopenie.
Vrúbkovaný dizajn poskytuje veľmi dobré uchopenie.


Vertikálne-ergonomická Logitech séria MX Vertical pripojíte bezproblémovo až k trom rôznym zariadeniam, a to cez Bluetooth alebo aj USB prijímač.
MX Vertical pripojíte bezproblémovo až k trom rôznym zariadeniam, a to cez Bluetooth alebo aj USB prijímač.


Vertikálne-ergonomická Logitech séria Spodná strana ukrýva spínač na zapnutie, avšak z Liftu známu priehradku na USB prijímač tu, žiaľ, nenájdete.
Spodná strana ukrýva spínač na zapnutie, avšak z Liftu známu priehradku na USB prijímač tu, žiaľ, nenájdete.




Záverečné zdravotné uznesenie

Logitech a aj ostatní svetoví technologickí lídri majú už peknú zbierku produktov, ktoré sa pokúšajú zaujať svojím zameraním na ľudské zdravie. Na konci dňa je však pre zdravšiu existenciu potrebné spraviť v sedavom životnom štýle moderného človeka viacero zásadných zmien, ale rozhodne sa oplatí aspoň začať! Či už svoju cestu za zdravším životným štýlom započnete myšou, klávesnicou alebo nejakým drobným skutkom (napríklad maličkosť akou je vzpriamené sedenie), vaše telo sa vám rozhodne poďakuje.


napísal Taiven 26.9.2022
Páči sa mi!
VERTIKÁLNE-ERGONOMICKÁ LOGITECH SÉRIA



Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18491)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk