GIOTECK SOLO CHARGING STAND - XBOX A PS5

GIOTECK SOLO CHARGING STAND - XBOX A PS5

Elegantné nabíjacie stanice

Ak hráte hry dostatočne dlho, asi ste si všimli, ako sa herný trh za tie roky zmenil. Pomaly sa pozornosť presúva aj na oblasti, ktoré boli kedysi úplne v úzadí, prípadne vôbec neexistovali. Len si spomeňte napríklad na éru prvých dvoch PlayStation konzol – potrebovali ste konzolu, ovládač, pamäťovú kartu a hry. Ak ste mali šťastie, mali ste aj druhý ovládač. A hry? Tí starší si pamätajú, ako sa k nim zväčša dostávalo. Dnes je oveľa viac príslušenstva a aj jeho výrobcovia sa snažia byť čo najlepší. Spolupracujú s konzolovými firmami, mnohí majú oficiálne licencie, snažia sa dopĺňať dizajn konzoly. Dokonca aj pri takých veciach, ako sú nabíjačky gamepadov.

Vec, ktorá pár rokov dozadu neexistovala, nikoho netrápila, dnes sa ale jej výrobcovia naozaj snažia. Na trhu je kopa harabúrd, ale aj niekoľko zaujímavých kúskov. Svoje novinky nám teraz poslal výrobca Gioteck a hneď uvidíte, kam sa s nimi zaradí. Vyrába stanice pre Xboxy aj PS5, rovnako sólo a aj duo vyhotovenia, takže tam môžete nabíjať aj dva gamepady naraz. My sme do rúk dostali sólo verzie z oboch. V niektorých oblastiach je to klasika, v iných zase milo prekvapia. Navyše stoja každý okolo 20 eur.

SOLO Charging Stand – Xbox One & Xbox Series X|S

Gioteck drží balenia jednoduché a tomu zodpovedá aj obsah, no zároveň tu nájdete jedno milé prekvapenie. V balení tak nájdete nabíjací stojan, USB-C kábel na napájanie stojana (s dĺžkou 1 meter), dokumentáciu, dve vymeniteľné predné kryty (biely a čierny), akumulátor pre ovládač a 3 zadné kryty pre Xbox ovládač. Dostávate tam kompletné balenie na to, aby ste si Xboxový ovládač pretvorili na nabíjateľný a nemusíte tak používať klasické AA baterky. Zároveň si môžete kryt doladiť k ovládaču a nabíjaciu stanicu k svojmu Xboxu. Nabíjacia stanice má 15x13,7x6,6cm a váži len 95 gramov. Na spodnej strane sú gumené nožičky, aby držala na mieste.

Prvky nabíjacej stanice sú naozaj jednoduché. Na prednej strane nájdete LED, ktorá infikuje nabíjanie a stav batérie, takže podľa farby viete, ako na tom je batéria v ovládači. Vzadu sú potom dva USB-C porty. Jeden na nabíjanie nabíjacej stanice, druhý na pripojenie kábla pre nabíjanie nejakého ďalšieho zariadenia. Môžete si takto napríklad káblom nabiť headset alebo niečo iné. Nenájdete tu žiadne tlačidlá ani nič. Gamepad sa automaticky nabíja po položení do kolísky, kde kontakty na zadnej strane ovládača pekne zapadnú. Ovládač tak jednoducho vkladáte a vyberáte, aj keď by v kolíske mohol sedieť pevnejšie. Vyhotovenie stanice je ale slušné a matný plast pôsobí fajn.


Predné vymeniteľné kryty sú dva – biely a čierny. Aby ste mali farbu sediacu k vášmu Xboxu. Kryt drží dobre, ale vyberá sa trošku ťažšie a chce to aj trochu správne namierenej sily. Je na ňom motív, ktorý chce napodobniť chladiace mriežky na Xboxoch. Zadné kryty na gamepad sú 3 – dva čierne, jeden biely. Je v nich presný otvorený priestor, kde je kontaktná plocha na nabíjanie. Tiež si tak vyberiete farbu podľa vášho ovládača. Priložený akumulátor má 800mAh kapacitu, nabíjanie trvá zhruba 2 hodiny a na jedno nabitie vydrží maximálne 10 hodín. To síce nie je zlé, ale ani žiaden zázrak.

SOLO Charging Stand pre PS5

Gioteck prináša aj nabíjaciu stanicu tvarovanú pre DualSense ovládač a aj keď je v mnohom podobná Xbox súrodencovi, má svoje špecifiká. Koniec koncov presne ako samotný PS5 ovládač. Stanica je vyššia, ale kratšia, rovnako DualSense v nej sedí trochu inak. V strede kontaktných bodov má kolík, aby ovládač v kolíske lepšie držal, čo musím pochváliť. Taktiež ovládač jednoducho vkladáte aj vyberáte.

Dizajn je tvorený tak, aby sadol k PS5, ale mohol by viac pripomínať špecifiká dizajnu konzoly. Sadne k nej síce fajn, ale pri prvom pohľade si nepoviete, že toto je oficiálne licencované PS5 príslušenstvo, čo je trochu škoda a možno aj premárnená príležitosť. Taktiež na prednej strane nájdete LED indikujúcu stav a nabíjanie a vzadu dvojicu USB-C portov. Ich využitie je rovnaké. Rozmery sú 15x14,2x6,6cm a hmotnosť nabíjacej stanice je 100 gramov, čo je o máličko viac, ale stále je váha dosť nízka. Na spodnej strane sú opäť gumené nožičky proti šmýkaniu po polici.


V balení nájdete samotnú nabíjaciu stanicu, metrový kábel na napájanie, dokumentáciu a hneď 6 vymeniteľných plastových predných krytov. Gioteck tak reflektuje to, že Sony ponúka niekoľko vymeniteľných krytov pre PS5 a tu tak k nim dodáva zodpovedajúce farby, aby stojan pekne sadol ku konzole, nech už máte akúkoľvek farbu krytov. Sú to však oficiálne farby, takže ak máte nejaký 3rd party kryt konzoly, farba nemusí presne zodpovedať – sú tam biela, čierna, červená, ružová, fialová a modrá. Nabíjanie gamepadu trvá približne 3 hodiny, čo taktiež nie je práve najkratšie. Vyhotovenie je tiež veľmi slušné, plasty príjemné na pohľad aj na dotyk. Navyše nepôsobia práve jemne, takže ak sa vám aj stane nejaké nehoda pri vyberaní ovládača, pády by nemali byť problém. Mám doma viac podobných nabíjačiek, ale tieto sú medzi tými lepšie pôsobiacimi, navyše za pár drobných.


napísal matus_ace 5.1.2023
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
GIOTECK SOLO CHARGING STAND - XBOX A PS5


Gioteck SOLO Charging Stand - Xbox a PS5

+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19492)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk