MOTOROLA RAZR 40 ULTRA

MOTOROLA RAZR 40 ULTRA

9.0

Parádne véčko od Motoroly

Véčkové mobily si našli svoje miesto na trhu, a preto v nich pokračuje ako Samsung, tak aj Motorola, ktorá tento rok priniesla prekvapivo peknú ponuku v Razr 40 sérii. Ohlásila dve verzie a neprináša už len high-endové čipy, ale posúva sa aj do vyššej strednej triedy. 

Motorola tak priniesla Razr 40 Ultra s high-endovým Snapdragon 8+ Gen 1 čipom, ako aj Razr 40 s nižším  Snapdragon 7 Gen 1. Mierne síce zníženie čipu cene pomôže, aj keď nie až tak, ako by sme dúfali. Totiž vyššia verzia ide tesne cez tisícku, nižšia tesne pod 900 eur a to má ešte iné orezania, aj keď na druhej strane aj upgrady.

Pozrime sa na konfiguráciu vyššej verzie:

  • Displej: 6.9" LTPO AMOLED, 1B colors, 165Hz, 1400 nit, 1080 x 2640px
  • Druhý displej: 3.6" AMOLED, 1B colors 1056 x 1066
  • Procesor: Snapdragon 8+ Gen 1
  • OS: Android 13
  • Pamät: 8GB , 12GB / 256GB, 512GB
  • Kamera: 12 MP, f/1.5, (wide), 13 MP, f/2.2, 108˚ (ultrawide)
  • Selfie: 32 MP, f/2.4, (wide)
  • Nabíjanie: 30W 5W wireless
  • Rozmery:  170.8 x 74 x 7 mm 
  • Rozmer zložené:  88.4 x 74 x 15.1 mm 
  • Váha: 185 g
  • Batéria:  3800 mAh
  • plná špecifikácia >>>

V Ultra verzii nájdete rýchly čip, veľký vonkajší displej, 3800 mAh batériu a 12+13 MP kamery. Čo je zaujímavé, nižšia verzia má síce len malý vonkajší displej, ale 4200 mAh batériu a 64 MP a 13 MP kamery.  Sú to nečakané úpravy a ak by ste si vyberali medzi týmito dvomi, tak máte nad čím rozmýšľať. 

Motorola Razr 40 Ultra
Motorola Razr 40 Ultra Nové véčko od Motoroly prichádza aj s obalom a nabíjačkou.
Nové véčko od Motoroly prichádza aj s obalom a nabíjačkou.


Motorola Razr 40 Ultra Čakajte dizajnovo aj konštrukčne veľmi pekný mobil.
Čakajte dizajnovo aj konštrukčne veľmi pekný mobil.


Motorola Razr 40 Ultra Horný kryt je lesklý, sklenený s dvomi kamerami.
Horný kryt je lesklý, sklenený s dvomi kamerami.





Dizajnovo je mobil pôsobivý, Motorola tu použila kvalitné materiály, kde na vonkajšej otváracej časti sa kombinuje sklo, ktoré zakrýva hornú polovicu s displejom a na spodnej je príjemná, mierne pogumovaná plocha. Vrchná časť však je zaujímavá, keďže je tam tónované sklo a nevidíte, kde displej končí a kde začína a pri Allways on prvkoch to pôsobí veľmi dobre. Keď sa rozžiari celý displej, už vidíte ohraničenia, ale zároveň sú dobre dotiahnuté, keďže sú zaoblené a súčasne displej zahŕňa aj kamery a je všade okolo nich. 

Konštrukcia sa zdá pevná, mechanika otvárania rovnako, aj keď neumožňuje ľubovoľný uhol otvorenia a približne po 45 stupňoch sa automaticky vždy otvorí naplno. Je tam určitá poloha medzi 45 a 180 stupňami, ktorú si môžete nastaviť. Nie je to problém, len si na to treba zvyknúť. Otváranie jednou rukou nie je jednoduché, ale viete si to nacvičiť.

Čo je pozitívne, pri zatvorení sú obe strany mobilu vodorovné a je to tak pekne konštrukčne vyriešené. Samsungovský Flip doteraz mal mierny sklon pri uzavretí, ale tiež to už má v novej verzii zmeniť. Vodorovné zatvorenie znamená lepšie riešenie ohybu displeja.

Vnútorný displej je štandardne ohybný, ale podobne ako u konkurencie aj tu je na časti ohýbania viditeľná preliačina a aj u mierne cítiť. Pri používaní to však nie je problém a rýchlo si na to zvyknete.  Displej je rovno 165 Hz a vôbec nevyzerá zle. Samozrejme, bude si potrebné dávať pozor na nechty, aby ste ho neškrabali, keďže stále je to len fólia bez skla. Z ostatných možností má mobil senzor rozpoznania odtlačkov prstov na power tlačidle. Pridávajú sa prekvapivo malé, ale dostatočné tlačidlá na hlasitosť a nechýba USB-C.

Motorola Razr 40 UltraMotorola Razr 40 UltraMotorola Razr 40 UltraMotorola Razr 40 UltraMotorola Razr 40 UltraMotorola Razr 40 UltraMotorola Razr 40 UltraMotorola Razr 40 UltraMotorola Razr 40 UltraMotorola Razr 40 UltraMotorola Razr 40 UltraMotorola Razr 40 UltraMotorola Razr 40 UltraMotorola Razr 40 UltraMotorola Razr 40 Ultra

Samotné kamery sú tu spomínané 12 MP wide +13 MP ultrawide, čo je možno škoda, ale obraz je dostatočne kvalitný. Kamera v hlavnom displeji má pekných 32 MP.  Dve základné kamery ponúkajú ako klasický wide záber, tak ultrawide, ktorý má prekvapivo 0.5x zoom. Je to je širší ultrawide ako štandardné 0.6x a zároveň má aj samostatnú funkciu na makro.

Aplikácia kamery spolupracuje ako s vnútorným, tak vonkajším displejom, viete si nechať zobrazovať obraz aj vonku, keď fotíte, alebo sa rovno fotiť selfie aj kvalitnejšou vonkajšou kamerou. Viete na vonkajšej kamere zobraziť pútač, aby sa fotené osoby pozreli práve do kamery. Plus viete si zo zahnutého mobilu spraviť aj statív a len ho položiť a fotiť alebo natáčať.

Nechýbajú štandardné prvky, ako duálne snímanie vonkajšou aj vnútornou kamerou, spomalenie, nočný režim, panorama, skener, časozber, ale aj fotobúdka. Z videí je tu aj video so zvýraznenou farbou, kde viete všetko zobraziť čiernobiele, okrem vybranej farby. Je tu aj profesionálne nastavenie, portrét a štandardné video so 4K/60 fps.

Motorola Razr 40 Ultra
Motorola Razr 40 Ultra Sklo veľmi dobre skrýva displej a ukazuje len svietiace časti. Notifikácie a Allways on prvky vyzerajú veľmi dobre.
Sklo veľmi dobre skrýva displej a ukazuje len svietiace časti. Notifikácie a Allways on prvky vyzerajú veľmi dobre.


Motorola Razr 40 Ultra Predný displej je veľký a prakticky zobrazí celý systém
Predný displej je veľký a prakticky zobrazí celý systém


Motorola Razr 40 Ultra Viete si tam spustiť aj mapy alebo rôzne hry, samozrejme, aj kameru a Youtube.
Viete si tam spustiť aj mapy alebo rôzne hry, samozrejme, aj kameru a Youtube.





Systém je tu, samozrejme, Android, ale Motorola doň pridala veľmi pekné vylepšenia vo svojej nadstavbe. Vnútorný systém je rovnaký a štandardný ako na bežných mobiloch, ale vonkajší displej má svoje špecifické možnosti. Môžete na ňom nechať zobrazený čas, ktorý sa zobrazí po ťuknutí. Viete však mobil odomknúť priamo na tomto displeji a spustiť sériu aplikácií.

Motorola tu ma kalendár, rovno aj kontakty, volania, ale aj počasie, samozrejme, notifikácie a aj menu nastavení. Nechýba ani Spotify. Ďalej sú tu vybrané niektoré aplikácie, ktoré viete pekne zobraziť na malom displeji, a to maily, kalkulačka, záznamník, ale aj mapy alebo správy. Respektíve si môžete vybrať ľubovoľnú aplikáciu a pripnúť ju rovno sem. Napríklad pekne viete spustiť Youtube a pozerať ho na malej obrazovke. 

Zaujímavosťou je séria minihier, ktoré sú rovno v mobile predinštalované a môžete tak nimi zabiť čas. Sú to jednoduché hry, ako uhýbanie sa, labyrint, minigolf a podobné. Môžete si však vytiahnuť aj veľké hry, ak sa prispôsobia tomuto malému displeju.

Nakoniec je tu aj fotenie, kde si môžete spraviť rovno selfie z hlavných kamier alebo len použiť displej ako zrkadlo. Plus keď mobil otvoríte, viete fungovať cez veľký fotoaparát štandardne, alebo aj zobraziť obraz na vonkajšom displeji, aby ľudia, ktorých fotíte, videli daný záber.

Samotný launcher od Moto je prekvapivo príjemný, pekné fonty, dobre spracované nastavenia. Pritom Motorola tu má niekoľko svojich aplikácií ako Moto, čo je hlavná aplikácia so všetkými nastaveniami a prispôsobeniami, pridáva sa Family Space, dynamické tapety, Moto Secure pre bezpečnosť alebo Ready for na zdieľanie obrazovky.

Motorola Razr 40 Ultra
Motorola Razr 40 Ultra Po otvorení vás čaká štandardné menu.
Po otvorení vás čaká štandardné menu.


Motorola Razr 40 Ultra Je to Android s Moto nadstavbou, ktorá má prekvapivo dobrý dizajn a aj svoje aplikácie.
Je to Android s Moto nadstavbou, ktorá má prekvapivo dobrý dizajn a aj svoje aplikácie.


Motorola Razr 40 Ultra Mobil si viete aj postaviť a použiť aj vonkajší displej ako hodiny, alebo na video
Mobil si viete aj postaviť a použiť aj vonkajší displej ako hodiny, alebo na video





O výkon sa tu stará Snapdragon Gen8+ Gen 1, čo je už dobre na výkon a spotrebu odladený čip (špeciálne oproti prechádzajúcemu Gen 8). Číslami sa v Antutu pohybuje okolo milióna, aj keď vidieť, že ho mierne podtaktovali. Výsledky totiž dosahuje okolo 800 tisíc ale s tým, že sa mobil zahrieva len minimálne. Nakoniec podobne sme to videli aj pri Galaxy Flip, ktorý tiež znížil výkon. Totiž je to tenký mobil s minimom miesta na väčšie chladenie a zároveň je tu menšia batéria, a tak je potrebná optimalizácie výkonu. 

V porovnaní to vyzerá nasledovne:

 

Vidíme tam rýchlu grafiku, aj keď znížený výkon samotného procesora. Nevyhnutne to nevadí, keďže aj tak bude mobil veľmi rýchly a bezproblémový. Ale aj tak tento mobil zrejme nebudete používať na supernáročné hry alebo strihanie videí a podobných vecí, hlavne  s ohľadom na menšiu batériu. Je to lifestylový mobil, ktorý bude rýchly na všetky bežné veci, ale určite ani žiadna hra nebude mať problém.

Čo sa týka pamäte, možno škoda, že je tu len 8GB, ale úplne postačí, ak by vám bolo málo, viete si nastaviť virtuálnu pamäť, ktorá sa pripojí z SSD. Samotné SSD je tu dostatočne rýchle s 1750 MB/s čítaním a 1350 MB/s zápisom.

Batéria  je tu menšia, a to 3800mAh, čo štandard pri týchto véčkach a určite vystačí na deň. Ale ak by vám išlo o batériu, nižšia Razr 40 verzia má 4200mAh, čo môže pomôcť. Nabíjanie pri oboch verziách je 30W s pomalým 5W wireless nabíjaním.

Motorola Razr 40 Ultra
Motorola Razr 40 Ultra Pri polootvorenom mobile sa niektoré aplikácie upravia na pol obrazovky. Napríklad Youtube alebo fotoaparát.
Pri polootvorenom mobile sa niektoré aplikácie upravia na pol obrazovky. Napríklad Youtube alebo fotoaparát.


Motorola Razr 40 Ultra Mobil je veľmi tenký, a to aj v zloženom stave
Mobil je veľmi tenký, a to aj v zloženom stave


Motorola Razr 40 Ultra Zahnutie viete čiastočne upravovať, ale pod 45 stupňami sa už plne otvorí.
Zahnutie viete čiastočne upravovať, ale pod 45 stupňami sa už plne otvorí.




Celkovo je Razr 40 Ultra pekným posunom v týchto lifestylových véčkach. Ponúka ako kvalitnú konštrukciu, tak dostatočný výkon a aj zaujímavé zapracovanie vonkajšieho displeja s dostatkom možností. Pridáva sa pôsobivý vnútorný displej. Jediná škoda menšej batérie, ale na jeden deň plne postačí.


napísal saver 24.7.2023
Páči sa mi! (+3)
NAJLEPŠIE MOBILY
9.5
SAMSUNG GALAXY TAB S9+
13
[22.9. 2023]
9.5
SAMSUNG GALAXY S24+
87
[2.2. 2024]
9.5
SAMSUNG GALAXY S24 ULTRA
97
[9.2. 2024]
9.5
SAMSUNG GALAXY S23 ULTRA
47
[10.2. 2023]
9.0
SAMSUNG GALAXY Z FLIP5
32
[16.8. 2023]
9.0
POCO X6 PRO
27
[19.2. 2024]
9.0
ASUS ROG PHONE 8 PRO
22
[8.3. 2024]
9.0
SAMSUNG GALAXY FIT3
25
[15.3. 2024]
9.0
CREATIVE OUTLIER FREE PRO
12
[15.11. 2023]
9.0
SAMSUNG GALAXY Z FOLD5
19
[25.8. 2023]
9.0
MOTOROLA RAZR 40 ULTRA
32
[24.7. 2023]
9.0
XIAOMI POCO F5 PRO
34
[7.7. 2023]
9.0
SAMSUNG GALAXY S23
85
[3.3. 2023]
8.5
NOKIA G42 5G
20
[8.9. 2023]
8.5
SAMSUNG TAB S9 FE
16
[12.12. 2023]
8.5
SAMSUNG SMARTTAG2
52
[22.11. 2023]
8.5
XIAOMI 14
35
[19.4. 2024]
8.5
XIAOMI WATCH 2
5
[26.4. 2024]
8.5
XIAOMI REDMI NOTE 13 PRO+
41
[23.2. 2024]
9.0
MOTOROLA RAZR 40 ULTRA
+ veľmi dobre navrhnutý dizajn a s parádne zapusteným vonkajším displejom
+ dostatočný výkon
+ kvalitné displeje
- menšia batéria
- len štandardná kvalita kamier


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19969)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk