ISTROCON TLAČOVKA

ISTROCON TLAČOVKA

Článok

V poradí už šestnásty ročník medzinárodného festivalu fantasy, science-fiction, moderných technológií a nového životného štýlu, ktorý tento rok nesie názov ISTROCON HP 2002, sa uskutoční v dňoch
13. - 15. septembra v Bratislave.

Tradičné medzinárodné stretnutie fanúšikov fantastickej literatúry, filmu, výtvarného umenia, komiksu, internetovej a počítačovej zábavy, ktoré organizuje občianske združenie Fantázia, v ostatných troch rokoch nadobudlo rozmery najväčšieho festivalu tohto druhu v strednej Európe.

Najväčšími hviezdami festivalu ISTROCON HP 2002 budú John Franklin Howe - výtvarník, ktorý pracoval na sfilmovaní románu J. R. R. Tolkiena Pán prsteňov, a Michael Sheard - herec známy o. i. z filmu Hviezdne vojny, kde hral admirála Ozzela.

Program festivalu  ISTROCON HP 2002 je rozčlenený do niekoľkých sekcií:
V sekcii KINO organizátori filmovým fanúšikom ponúkajú filmové novinky i klasické filmy. Tento rok predstavia najmä poľskú kinematografiu z oblasti science-fiction a fantasy. Návštevníci sa stretnú s klasikou - vynikajúcimi King size a Sexmisiou; Slovensko-Českú premiéru bude mať sfilmovaná verzia legendárneho Zaklínača od Andrzeja Sapkowského. V piatok trinásteho účastníkov zamrazí pri oživení legendárneho Jasona z filmu Piatok trinásteho. Báť sa môžu aj v sobotu, počas oficiálnej slovenskej predpremiéry hororového filmu Resident Evil. Ani domáca tvorba nezostane nepovšimnutá - slovenská skupina amatérskeho filmu Extreme films sa predstaví premiérou ich krátkometrážneho akčného hororu Miesto smrti. Návštevníci festivalu ISTROCON HP 2002 si okrem premiér budú môcť pozrieť aj staršie diela, ako A. I. Umelá inteligencia, Pán prsteňov: Spoločenstvo prsteňa, Frekvencia... Sprievodnými podujatiami Kino sekcie budú stretnutia s hlavnými hosťami festivalu: Michael Sheard sa s návštevníkmi podelí  o zážitky z nakrúcania Hviezdnych vojen a John Franklin Howe poodhalí zákulisie animácie filmu Pán prsteňov. Svoje komunikátory si môžu pripraviť aj fanúšikovia Star Treku a Babylonu 5, pre ktorých bude na Istrocone HP 2002 vyhradená celá sekcia s prednáškami a videopásmami.

V rámci literárnej sekcie vystúpia hostia, zaoberajúci sa fantastickou literatúrou s prednáškami, autorskými čítaniami, besedami; uskutočnia sa autogramiády, krsty knižných noviniek a workshopy. Lákadlom bude nepochybne Ondřej Neff z Česka, spisovateľ a internetový publicista, zo slovenských autorov napríklad Jozef Žarnay, Alexandra Pavelková, či Štefan Konkol. Slovensko prežilo nedávno preklad Pána prsteňov, dnes sa už chystá aj preklad diela anglického autora Terryho Pratchetta. Aký bude, to sa dozvedia účastníci od vydavateľa na festivale Istrocon HP 2002.

Magnetom sekcie foto bude výstava fotografií Jána Žišku, ktorý zachytil život slovenskej sci fi a fantasy komunity.

Sekciu počítačov a moderných technológií, ktorá nesie názov HP- HyperPriestor, umožní účastníkom festivalu ISTROCON HP 2002 surfovanie na internete, hranie počítačových hier po sieti a pod. K dispozícii budú herné konzoly PlayStation2, X Box a GameCube. Po úspechu sekcie v minulom roku sa vďaka podpore festivalu spoločnosťou Hewlett-Packard Slovakia, ktorá je generálnym partnerom podujatia, počet počítačov s ISDN pripojením a s nainštalovanými hrami dostatočne zvýši.

Celému festivalu bude dominovať fantázia a zábava. Hostia nebudú len vzdialené figúrky na pódiu, ale budú zároveň účastníkmi, s ktorými sa bude dať odfotiť, porozprávať, či posedieť vo fantasyčajovni. V zábavnom duchu sa ponesie otvorenie festivalu, vyhlásenie výsledkov rôznych súťaží, fantastická tombola s hlavnou cenou - tlačiarňou HP... Festival Istrocon HP 2002 je víkendom plným zábavy a dobrodružstva pre každého.

Festival ISTROCON HP 2002 sa uskutoční v SÚZA (Správa účelových zariadení MZV SR), Drotárska 46.

Podrobnejšie informácie
o programe festivalu ISTROCON HP 2002:
www.istrocon.sk





napísal tlačová správa 6.9.2002
Páči sa mi!
ISTROCON TLAČOVKA


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20042)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk