Prečo Rock Band 4 nepríde na PC?

Harmonix oživuje svoju Rock Band sériu novou časťou, no v príprave je len na obe nové konzoly. Prečo hra nepríde aj na PC?

pridal matus_ace 5.6.2015 o 7:29 pod hry
Prečo Rock Band 4 nepríde na PC?

HRY > NOVINKY >

Harmonix oživuje svoju Rock Band sériu štvrtou časťou, ktorá je v príprave pre konzoly Xbox One a PS4. Vedúci projektu Daniel Sussman v rozhovore pre Eurogamer priblížil, prečo sa rozhodli Rock Band 4 nevydať aj na PC. Najskôr uviedol, že ich problémom nie je pirátstvo. Na PC už hry vydali a rozhodne túto platformu nechcú opustiť. Konkrétne minulý rok vydali A City Sleeps pre PC, Mac a Linux. Problém ale vidia niekde úplne inde.

V prvom rade, na PC nevidia trh pre podobné tituly. Veľa ich na PC nevyšlo, najmä v porovnaní s konzolami. Na Xboxe a PlayStation už majú svoj trh. Ak sa pozerajú na PC, sú tam hráči, ktorí tieto hry predtým nehrali. V Harmonixe jednoducho nevedia, v akej miere je medzi týmito hráčmi publikum, ktoré by do novej Rock Band hry bolo ochotné investovať.

Druhým problémom je, že PC je otvorená platforma. Nemajú síce problém s pirátstvom, ale s iným bezpečnostným rizikom, ktoré na uzavretých konzolových systémoch neexistuje. Hovoria o riziku v prípade licencovanej hudby pre hru, čo je veľmi dôležité pre ich partnerov z hudobného biznisu. Na konzolách sa o to starajú ich výrobcovia, teda Sony a Microsoft. Na PC by sa o to museli starať v Harmonixe. Pravdepodobne sa boja toho, že by komunita na PC našla cestu, ako si do hry preniesť vlastné skladby, čo je rozhodne škrtom cez rozpočet ako štúdia, tak aj poskytovateľov licencií.

Aj napriek tomu úplne nezavrhujú možnosť, že by sa niekedy v budúcnosti hra na PC objavila. Sám Sussman hovorí, že by boli hlúpi, ak by na PC videli trh pre hru a nevydali by ju tam. Teraz sa ale sústredia na to, aby na Vianoce vydali čo najlepší titul na konzolách.





Páči sa mi!






Prečo Rock Band 4 nepríde na PC?
Xbox One
PS4

Vývoj: Harmonix / Harmonix
Štýl: Párty hra
Dátum vydania: 6. október 2015
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19911)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk