Soviet Monsters: Ekranoplans, ani loď ani lietadlo zo ZSSR

Pokúsme sa zvrátiť históriu a dotiahnime do konca jeden z reálnych vojenských megaprojektov sovietskej armády.

pridal roberto 12.6.2015 o 8:58 pod hry
Soviet Monsters: Ekranoplans, ani loď ani lietadlo zo ZSSR

HRY > NOVINKY >

Radi sa v hrách vraciate späť do najzaujímavejších období histórie a meníte dejiny? To vás možno bude zaujímať strategický simulátor Soviet Monsters: Ekranoplans. Že ste o žiadnych ekranoplánoch ešte jakživ nepočuli? To platí pre väčšinu ľudí, keďže existencia týchto monštier bola počas ich vývoja a testov prísne tajná.

Písal sa rok 1966, keď americký špionážny satelit počas preletu nad sovietskou námornou základňou odfotografoval podivnú kovovú príšeru. Ľudstvo žilo v najmrazivejšej studenej vojne a na hladine Kaspického mora sa objavilo gigantické lietadlo s podivným tvarom krídiel. Fotografie sa rýchlo dostali na stôl americkým vedcom a vojenským expertom, ale ich záver bol jednoznačný - netušia, ako by niečo takého mohlo lietať. Obluda však nebola tak celkom lietadlo. Lietala, ale iba pár metrov nad zemou resp. vodnou hladinou. Monštrum využívalo fyzikálny jav známy ako Ground effect - jav ktorý mimoriadne zefektívňuje krídla strojov letiacich tesne nad zemou a vytvárajúcich tak pod sebou akýsi tunel. Ekratoplány boli navrhnuté ak, aby nikdy nevzlietli príliš vysoko a neprišli o Ground effect, ale zároveň sa nedotýkali morskej hladiny a nemuseli prekonávať odpor vody. Američania týmto strojom začali hovoriť "Príšery kaspického mora".

Sto metrov dlhé príšery boli nie len schopné prepraviť celú jednotku na nepriateľské územie, ale boli aj oveľa rýchlejšie než akákoľvek loď a nízko nad vodnou hladinou sa mohli dlho vyhýbať zachyteniu americkými radarmi. ZSSR projekt nedotiahlo do konca a vojenská technika sa vybrala iným smerom, ale my budeme môcť históriu zmeniť.

Soviet Monsters: Ekranoplans nám dá možnosť lietať na dvanástich ektroplánoch, ale samotný let pár metrov nad zemou asi nebude nič tak zvláštne, preto sa zároveň postavíme do čela celého projektu. Dostaneme zdroje a personál a pripravíme monštrum na misie, v ktorých budeme na veľké vzdialenosti prepravovať dôležitý a občas poriadne nebezpečný náklad, zabezpečovať podporu jadrových testov, riešiť krízové situácie a veliť záchranným operáciám. Tiež sa bude treba vyhnúť kapitalistickým sabotérom a získať podporu z najvyšších postov sovietskej armády, to všetko v honbe za ďalšími strojmi, zdrojmi, zbraňami a dokonca Leninovým rádom.

Hru vyvíja štúdio Santa's & Co, vydá ju Merge Games a k súdruhom by sa mala dostať už túto jeseň.





Soviet Monsters: Ekranoplans, ani loď ani lietadlo zo ZSSR  Soviet Monsters: Ekranoplans, ani loď ani lietadlo zo ZSSR  Soviet Monsters: Ekranoplans, ani loď ani lietadlo zo ZSSR
Soviet Monsters: Ekranoplans, ani loď ani lietadlo zo ZSSR  Soviet Monsters: Ekranoplans, ani loď ani lietadlo zo ZSSR  Soviet Monsters: Ekranoplans, ani loď ani lietadlo zo ZSSR
Páči sa mi!






Soviet Monsters: Ekranoplans, ani loď ani lietadlo zo ZSSR
PC

Vývoj: Merge Games / Santas & Co
Štýl: Stratégia / Simulácia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 14. júl 2016
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19904)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk