Keen Software House oznamuje GoodAI, umelú inteligenciu s open-source nástrojom

V najbližších mesiacoch ju chcú zapracovať aj do Space a Medieval Engineers

pridal play3man 9.7.2015 o 16:39 pod hry
Keen Software House oznamuje GoodAI, umelú inteligenciu s open-source nástrojom

HRY > NOVINKY >

Ste hráči Space Engineers a chýbala vám v hre nejaká poriadna umelá inteligencia? Keen Software House predstavuje zaujímavý projekt vlastnej umelej inteligencie nazvaný GoodAI. Vývoj začal ešte začiatkom minulého roka, pričom mu natoľko dôverovali, že doňho len po prvom polroku investovali 10 miliónov dolárov. V štúdiu sa teda okrem vývoja dvoch hier zameriavajú na vytváranie kvalitnej umelej inteligencie, no v netradičnej podobe.

K dispozícii tak majú celý tím vývojárov, ktorý sa zameriava práve na vývoj AI. V najbližších mesiacoch chcú túto technológiu zapracovať aj do Space a Medieval Engineers, čím opäť rozšíria možnosti hry. Nejde však iba o jednoduchý prídavok, nad ktorým budú mať kontrolu výhradne vývojári hry, no možnosť upravovať a vytvárať vlastnú umelú inteligenciu dostanú aj hráči. Autori totiž vytvorili nástroj Brain Simulator, kde si každý môže doslova nadizajnovať vlastnú "stavbu" virtuálneho mozgu. Tento nástroj si môžete stiahnuť už teraz a to úplne zadarmo. Vydávaný je ako open-source projekt, ale iba pre nekomerčné využitie.

Integrovaním tohto nástroja aj do Space a Medieval Engineers budú môcť hráči vytvoriť vlastnú AI a aplikovať ju na jednotlivé postavy. No a aby toho nebolo málo, takto vytvorené "mozgy" si budú hráči môcť zdielať medzi sebou, ale aj zobrať už vytvorenú umelú inteligenciu od vývojárov a natrénovať ju k tomu, aby robila veci, ktoré práve chcú alebo potrebujú - pracovať, počúvať príkazy nadriadeného a podobne. AI sa navyše bude schopná naučiť, kto ju trénoval a taktiež bude chcieť súperiť s ostatnými.

V Keen Software House tak aj napriek vysokému tempu pokračujú všetky ich projekty podľa plánu (planéty, nový multiplayer a taktiež aj portovanie hry na Xbox One), takže sa fanúšikovia nemusia obávať nejakých odkladov.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19997)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk