V Konami sa veľký brat stále pozerá

Prehovorili viacerí zamestnanci Konami. Podmienky práce sú vraj pritvrdé aj na japonskú spoločnosť, pripadajú si ako v Severnej Kórei.

pridal roberto 16.8.2015 o 14:22 pod hry
V Konami sa veľký brat stále pozerá

HRY > NOVINKY >

Iste si ešte pamätáte na novinku o pracovných podmienkach v Konami, ktorú sme vám priniesli pred dvoma týždňami na základe článku v japonských obchodných novinách Nikkei. Správa obletela svet a Kotaku vďaka svojím kontaktom zozbieralo ďalšie informácie priamo od bývalých aj súčasných zamestnancov obrieho japonského výrobcu a vydavateľa videohier, stolových hier i herných a výherných automatov. Väčšina z nich sa týka prísneho dohľadu na personál pracujúci na výrobe hier.

  • Konami má vyčlenenú divíziu menom "Internal Audit Office". Jeden zo zamestnancov ju prirovnal k internej tajnej polícii. Okrem kontroly ľudí vstupujúcich a odchádzajúcich zo štúdia kontroluje emaily a sleduje zamestnancov prostredníctvom interného okruhu "bezpečnostných" kamier. Ďalší zdroj uviedol, že Internal Audit Office kontaktuje aj nových zamestnávateľov ex-zamestnancov Konami a informuje ich, akého hrozného človeka prijali do zamestnania.
  • Okrem toho existuje skupina zamestnancov označovaná za monitoring group, ktorá má na starosti iba sledovanie zamestnancov prostredníctvom kamier.
  • Ak potrebuje zamestnanec Konami prístup k internetu, musí oň požiadať IT oddelenie. To isté platí, ak si chce zobrať pracovný notebook domov a pokračovať v práci. Pripájať sa pritom smie iba prostredníctvom VPN. Kontrola potom prebieha prostredníctvom náhodného automatického zachytávania screenshotov.
  • Zamestnanci používajú iba im určené vchody a východy, bezpečnostnej službe sa musia preukázať svojou Konami I.D. a tiež oznámiť dôvod opustenia pracoviska, či už si idú odskočiť do samoobsluhy alebo na fajčiarsku prestávku. To sa samozrejme netýka bežných pracovných hodín, ale nadčasov. Opúšťanie pracoviska počas základného pracovného času sa zaznamenáva a pravidelne vyhodnocuje.
  • Súčasní aj bývalí zamestnanci povedali, že každý pondelok ráno prebieha porada vedenia, ktorá je zaznamenávaná a vysielaná prostredníctvom internej webstránky a jej sledovanie je povinné.

Kotaku uznáva, že pravidelná kontrola a veľmi obmedzené súkromie v práci nie je nič extrémne neobyčajné, no aj pracovití Japonci sa na Konami sťažovali ako na neobyčajne prísneho zamestnávateľa. Takú podnikovú kultúru by vraj očakávali skôr v Severnej Kórei než doma v Japonsku. V Európe vnímame predovšetkým rozchod Konami s Hideo Kojimom, ale spoločnosť v posledných rokoch prišla o viacero známych mien a skúsených tvorcov. Vrcholom ľadovca sú Akari Uchida (Love Plus), Koji Igarashi (Castlevania) a Akira Sakuma (Momotaro Dentetsu).





Páči sa mi!

Zaradené pod: konami






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18484)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk