Zavedie nás Tomb Raider 3 do Mexika?

Tak, ako na konci Tomb Raider z roku 2013, aj tentokrát nám autori ukazujú mapu a pár vodítok. Konečne príležitosť, obliecť Lare Croft jej ikonické šortky?

pridal roberto 11.11.2015 o 12:04 pod hry
Zavedie nás Tomb Raider 3 do Mexika?

HRY > NOVINKY >

Ani majitelia Xbox One a Xbox 360 ešte nestihli dohrať Rise of the Tomb Raider, ktorý u nás na tieto konzoly oficiálne vychádza až pozajtra, a už možno vieme, kde sa bude odohrávať ďalší diel. Pre vysvetlenie sa ale najprv budeme musieť nakrátko vrátiť do minulosti.

Keď ste v roku 2013 končili s prvým Laryným dobrodružstvom, mihol sa vám pred očami náznak destinácie ďalšieho dielu. Na zábere, zachytenom na obrázku nižšie, ste si okrem mapy mohli všimnúť aj slová napísané azbukou. Nejde o ruské slová, ale o anglický text zapísaný ruskými písmenami, ktorý sa dá preložiť ako "stratené dediny", čo nám teda nehovorí toľko, ako samotná azbuka. Už v roku 2013 ste teda mohli vedieť, že archeologička bude potrebovať rukavice a teplú bundu.

Zavedie nás Tomb Raider 3 do Mexika?

Naspäť k Rise of the Tomb Raider a dokonca až na jeho záver, kde si budete môcť opäť všimnúť malú nenápadnú mapu. Tentokrát prevažne Mexika!

Na mape je označený aj konkrétny región a síce polostrov Yucatán, z ktorého väčšina patrí Mexiku a juh štátom Belize a Guatemala. Nás a Laru Croftovú však viac než súčasné hranice zaujíma história tohto polostrova čoby centra mayskej civilizácie a neskôr španielskej kolónie.

Zavedie nás Tomb Raider 3 do Mexika?

Čo všetko nám obrázok ukazuje?

1. V spodnej časti mapy je umiestnený nápis New Spain. Tak sa, samozrejme v angličtine, volala španielska kolónia spravujúca územia od severu Južnej Ameriky až po vnútrozemie súčasných USA. Dobrodružstva rebootu Tomb Raider aj Rise of the Tomb Raider sú obe založené na miestnych legendách a so mayskými mestami na tomto území sa ich viaže viac než dosť.

2. Bay of Campechy je záliv, ktorý dostal meno už v roku 1517 a nevymyslel ho nikto iný ako známy conquistador Francisco Hernández de Córdoba.

3. Časť mapy zakrýva vizitka istého Kennarda Monteza, ktorý je nejak prepojený s Archivio Segreto Vatican, známymi tajnými vatikánskymi archívmi. Postava tohto mena sa prvýkrát objavila v komikse Tomb Raider, ale spomenúť si na neho môžu aj tí, ktorí si prečítali román Tomb Raider: The Ten Thousand Immortals nadväzujúci na dobrodružstvo na ostrove Yamatai a venovaný hľadaniu zlatého rúna.

4. Papierik s nápisom "Location 3" a piatimi symbolmi. Čo sú to za symboly? Možno vy na to prídete.

5. Ďalšou zaujímavosťou je načmáraný nápis Army of the dead v rohu väčšieho papiera, možno súvisiaci s mexickým sviatkom Day ot the Dead. V súčasnosti je to mexický ekvivalent európskej Pamiatky zosnulých a amerického Halloweenu a slávi sa v rovnaké dni, ale jeho korene siahajú až do obdobia pred španielskou kolonizáciou.

Zavedie nás Tomb Raider 3 do Mexika?

Na obrázku ešte nájdete pár ďalších drobností, ktoré môžu a nemusia mať nejaký význam. Nie je dôvod pochybovať, že sa dočkáme aj ďalšieho dobrodružstva Lary Croftovej, ale keďže nejde o sériu, ktorá by sa mohla rozširovať každý rok, aj tak sa ešte dlho nedozvieme, či sa Lara Croft skutočne chystá do horúcej stredoamerickej džungle, alebo nás nejaký nezbedník z Crystal Dynamics úmyselne ťahá za nos.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk