Kto vládne Glass mestu a celému štátu v Mirrors Edge?

DICE priblížilo pozadie štátu Cascadia, v ktorom je aj Glass mesto zachytené v Mirrors Edge Catalyst.

pridal saver 1.5.2016 o 20:21 pod hry
Kto vládne Glass mestu a celému štátu v Mirrors Edge?

HRY > NOVINKY >

DICE priblížilo pozadie štátu Cascadia, v ktorom je aj Glass mesto zachytené v Mirrors Edge Catalyst. Do hry sa totiž dostávame 15 rokov po udalostiach, ktoré štát zmenili a po ktorých sa vlády zmocnili korporácie v konglomeráte.

Kto vládne Glass mestu a celému štátu v Mirrors Edge?

Ale ešte dlho predtým povstal z regresie národ nazvaný OmniStat. Štát bol inšpirovaný príbehmi o utópií a beztriednej spoločnosti, kde každý občan má rovnakú hodnotu. Rozmáhal sa a rozširoval a dobrovoľne alebo nasilu pripájal okolité územia. Stával sa najsilnejším národom na planéte. Problém ale bol, že nie každý chcel žiť v perfektnej spoločnosti. Štát vedený Stranou na takéto protesty reagoval zvýšenou kontrolou a sledovaním nespokojných občanov. Z utópie sa stávala tyrania.

Kto vládne Glass mestu a celému štátu v Mirrors Edge?

Neprimerané reakcie Strany mali za následok najskôr vnútorné a neskôr aj vonkajšie nepokoje. Vnútorne nepokoje rozpútala rodina Krugovcov. Tá bola pôvodne za Omnistat ale bola proti Strane, ktorá mu začala vládnuť a svojou filozofiou ho ničila. Krugovci dokázali zozbierať dostatok rodín, ktoré boli proti a keď následne občania povstali, boli tieto rodiny v čele revolúcie.

Kto vládne Glass mestu a celému štátu v Mirrors Edge?

Boje trvali niekoľko rokov a vtedy už aj vedúce rodiny Strany uznali, že toto nebola ich vízia ideálnej spoločnosti. Ale boli tam aj ini, ktorí zbadali príležitosť a keď sa usadil prach, z toho čo raz bolo najsilnejšou civilizáciou sveta vznikli tri národy. Najväčšia časť bola stále Omnistat vedený Stranou, druhou sa stala Cascadia, vedená rodinami spojenými pod Krugovcami, treťou bol Sabaeus, tajomný národ vedený cirkvou. Medzi všetkými zavládol dočasný mier.

Kto vládne Glass mestu a celému štátu v Mirrors Edge?

Pre nás je dôležité čo sa ďalej dialo v Cascadii. Štáte, ktorý mal byť pôvodne demokraciou ale samotné rodiny mali vlastné plány a demokracia bolo len slovo zapracované do nových zákonov. Tie aj tak preferovali tých, ktorí si pri prevrate nazhŕňali naviac bohatstva.  Náležite tomu dostali aj hlasovacie práva a spolu s tým, že niekoľko starých rodín sa nechcelo vzdať svojej sily, začala cesta tyranie naberať svoj smer.

Kto vládne Glass mestu a celému štátu v Mirrors Edge?

Najbohatšie rodiny začali byť známe ako korporácia. Bolo ich dvanásť a spolili sa do Konglomerátu s cieľom určovať budúcnosť Cascadie. Nakoniec vytvorili vlastný systém obchodnej vlády, v ktorej vždy bude sedieť 9 z nich podľa toho koľko trhu ovládajú.  Malo to oživiť trh a zabrániť stagnácii. Rozširovali sa a aj bez toho aby boli vo vláde začali meniť štát ... k horšiemu.

Konglomerát však mal aj svoju opozíciu a to hlavne v obyvateľstve, ktoré sa začalo ozývať, protestovať proti zhoršujúcim sa pracovným a sociálnym podmienkam ako aj zvyšujúcemu sa zastúpeniu korporácii vo vláde. Toto všetko vyvrcholilo v novembrovej vzbure v meste Glass. Tu bolo najviac idealistov, ktorí v studenom novembri vyšli do ulíc. Boli ich stotisíce a uberali sa smerom na Zephyr Station. Ale niečo sa zvrtlo a protesty sa zmenili na krvavý boj. Boje trvali tri dni a mesto horelo.

Kto vládne Glass mestu a celému štátu v Mirrors Edge?

Po potlačení povstania vláda zatkla prežitých organizátorov a brutálne ich popravila. Vtedy konglomerát pocítil možnosť rastu a rodiny rozhodli, že vláda, ktorá toto pripustila už nie je schopná vládnuť. Zvrhli ju a prebrali vedenie krajiny. Hneď investovali do opravy celého Glass mesta a vytvorili z neho vlastnú baštu svojej sily. Prekonávala ho jedine Cascadia Prime hlavné mesto krajiny, kde konglomerát vládne.

15 rokov neskôr vychádza Faith z väzenia, aby pokračovala v boji proti konglomerátu.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20133)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk