Steam opantala hororová multiplayerovka Dead by Daylight, predala 270 tisíc kópií

Zdá sa, že autorom sa podarilo namiešať dobrý mix hororovej atmosféry a asynchrónnych multiplayerových zápasov. Väčšina hráčov sa pokúša prežiť, jeden vraždí.

pridal roberto 24.6.2016 o 12:02 pod hry
Steam opantala hororová multiplayerovka Dead by Daylight, predala 270 tisíc kópií

HRY > NOVINKY >

Zdá sa, že štúdiu Bahaviour Interactive (Warhammer 40,000: Eternal Crusade, Brave: The Videogame) sa podarilo namiešať nečakane lákavý mix hororovej hry o prežitie a akčnej multiplayerovky. Dead by Daylight necháva štyroch hráčov bojovať o záchranu života, spolu alebo každý sám za seba, pričom ich lovcom je piaty hráč v úlohe vraždiaceho monštra ako vystrihnutého z Béčkového hororového filmu.

Vydavateľstvo Starbreeze prezradilo, že hra počas prvého týždňa na Steame predala 270 tisíc kópií, čím sa dočasne vyšvihla na prvé miesto rebríčka najlepšie predávaných hier. Dead by Daylight už medzitým muselo uvoľniť miesto prvej vlne hier vo veľkej letnej zľave, ale autorov ani vydavateľa to mrzieť nemusí, pretože už behom tých pár dní sa im stihli vrátiť všetky náklady a ešte aj niečo navyše. Hra bola vydaná 14. júna a až do 4. júla sa bude predávať za €17.99.

Hra za potenciálnu obeť a za vraha sú značne odlišné. Hráč-obeť sleduje svoju postavu z third-person pohľadu, takže má dobrý prehľad o okolí, ale je pomalší a vrahovi nemá ako ublížiť, takže má aj veľmi dobrý dôvod báť sa každého zvuku či pohybu v tmavom kúte a snaží sa zostať neodhalený. Na procedurálne vygenerovanej mape sa potrebuje dostať ku kľúčovým bodom a otvoriť si cestu von. Sila prenasledovaných môže byť v početnej prevahe, spoluprácou môžu štyria prenasledovaní vraha ľahšie prekabátiť, ale prežívať na úkor ostatných tiež nie je zlá taktika, pretože posledný prenasledovaný už nemusí plniť úlohu a má dobrú šancu ujsť. Pomocou sú aj perky, itemy a možnosti interakcie s prostredím.

Vrahovia majú viacero podôb vrátane paranormálnej bytosti či maniaka s motorovou pílou. First-person pohľad je skôr nevýhodou, ale hra ho informuje o dianí na mape prostredníctvom užívateľského prostredia. Obete nemá zabiť, ale odniesť ich na obetné miesto. Koncept hry je veľmi lákavý aj pre streamerov, takže na YouTube už nájdete mnoho videí ukazujúcich hrateľnosť i zábavné či dramatické momenty.





Steam opantala hororová multiplayerovka Dead by Daylight, predala 270 tisíc kópií  Steam opantala hororová multiplayerovka Dead by Daylight, predala 270 tisíc kópií  Steam opantala hororová multiplayerovka Dead by Daylight, predala 270 tisíc kópií
Páči sa mi!






Steam opantala hororová multiplayerovka Dead by Daylight, predala 270 tisíc kópií
PC
PS4
Xbox One
Switch
PS5
Xbox Series X|S

Vývoj: Starbreeze / Behaviour Interactive
Štýl: Akcia / Multiplayer
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 14. jún 2016
 6.6. 2017 (Xbox One, PS4)
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19594)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk