Gamescom 2016: Čo nového prinesie Q.U.B.E.²?

Na vlastnej koži sme si vyskúšali ranú verziu Q.U.B.E.² a novinky, ktoré hra prinesie

pridal matus_ace 30.8.2016 o 9:27 pod hry
Gamescom 2016: Čo nového prinesie Q.U.B.E.²?

HRY > NOVINKY >

Portal pred niekoľkými rokmi rozpútal mániu first person logických hier a na jeho úspech sa pokúsilo nadviazať niekoľko ďalších štúdií so svojimi hrami, ktoré koncept obmenili. Portaly vymenili za magnety či iné sily, na ktorých založili mechanizmy. Jedným z tých úspešnejších projektov bol Q.U.B.E. od britských Toxic Games a my sme sa s nimi na Gamescome stretli, aby sme si mohli vyskúšať dvojku.

Predstavili nám hneď úvod Q.U.B.E.². Ten je podľa slov jedného z tvorcov skôr lineárny, aby takouto cestou hráčov naučili princípy a základné mechanizmy hry. A môžem to potvrdiť. Úvod naozaj pripomína skôr prvú časť a snaží sa vás naučiť používať vaše schopnosti od tých najzákladnejších. Potom by sa však hra mala viac otvoriť a umožní vám aj oveľa viac skúmania ako prvá hra. Taktiež sa viac rozbehne príbeh, ktorý nadväzuje na Director’s Cut prvej časti, ktorý prvý raz predstavil nejaký komplexnejší príbeh do univerza.

Ste novou postavou, ktorá sa prebúdza z kryospánku a zisťuje, že má problémy. Ocitá sa na neznámom mieste plnom prekážok a nástrah, s ktorými si musí poradiť. Našťastie na to nie ste sami, ale získate pomoc od postavy z prvej časti. Musíte tak zistiť, ako sa z cudzej planéty dostať a čo sa deje v pozadí. Prístup hry k príbehu bude skôr vedecký, nie priamočiary ako v prípade prvej časti. Autori sa inšpirovali titulom Firewatch v oblasti rozprávania príbehu a celkovo chcú pridať viac adventúrnych prvkov.

Hra opäť prinesie späť mechanizmy manipulácie s rôznofarebnými kockami, kde každá farba reprezentuje inú vlastnosť a schopnosť. Niektorými si postavíte rampu pod sebou, inými zas niečo môžete aktivovať. Začínate s jednou farbou, postupne sa pridávajú ďalšie. V ukážke sme videli len známe kocky z minulej časti, neskôr v hre sa ale objavia aj novinky. Hra chce byť ešte viac sugestívna aj vďaka podpore VR, kde už teraz vieme, že príde na Oculus a PSVR. Autori ale ešte nekonkretizovali úplne všetky detaily ohľadne platforiem.

Na druhú stranu, z technických vecí už vieme, že hra pobeží na Unreal Engine 4 a autori potvrdili, že to pre nich predstavuje veľký krok vpred. Vizuál sa zatiaľ až tak nelíšil od jednotky, no mali sme možnosť vyskúšať len pre-alpha verziu, ktorá ešte nemala tieto veci dokončené. Už teraz ale mala kompletný dabing 3 hlavných postáv. Neskôr by do hry chceli zakomponovať aj editor úrovní, no zatiaľ nemohli prezradiť, akým spôsobom sa budú úrovne zdieľať. Nakoniec mi odpovedali aj na jednu zaujímavosť. Spýtal som sa na to, či si Q.U.B.E. predstavujú ako niečo väčšie a odpoveď bola kladná. Už teraz majú mnoho ďalších nápadov a rozhodne chcú vytvoriť výraznú a silnú sériu. Už čoskoro by sme sa o hre mali dozvedieť viac.





Gamescom 2016: Čo nového prinesie Q.U.B.E.²?  Gamescom 2016: Čo nového prinesie Q.U.B.E.²?
Páči sa mi!






PC
PS4
Xbox One
Switch

Vývoj: Toxic Games / Toxic Games
Štýl: Logická
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 13. marec 2018
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19597)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk