Eco sa pripomína novým trailerom

Prví hráči už skúšajú, či sa dá malá civilizácia vybudovať aj bez zničenia ekosystému.

pridal roberto 8.9.2016 o 7:18 pod hry
Eco sa pripomína novým trailerom

HRY > NOVINKY >

Na PAX West sa stretli členovia viacerých malých štúdií, predvádzali svoje hry a teraz sa k nám postupne dostávajú jednotlivé trailery. Tento je z hry Eco, o ktorej sme písali, keď vlani bojovala na Kickstarteri. Vtedy mala ešte iba video, v ktorom sa jelene pásli na strechách budov i po uši zaborené v piesku pri vode. Kampaň ale bola úspešná a takto vyzerá Eco dnes:

Keď bude Eco dokončené, majú sa na serveroch stretávať hráči, ktorých úlohou bude nielen zabezpečiť svoje prežitie a nielen postaviť stavby a infraštruktúru potrebnú k civilizovanému životu, ale zároveň budú musieť dohliadať na malý spoločný svet a jeho ekosystém. Svet na serveri pobeží 24/7, rastliny budú rásť, bylinožravce ich budú spásať, dravce budú loviť bylinožravce. Konflikt vznikne medzi potrebou chrániť ekosystém a čo najmenej do neho zasahovať na jednej strane a túžbou budovať a ovplyvňovať svet okolo seba na strane druhej. Okrem toho, svetu hrozia katastrofy, k mini-planéte sa môže prirútiť meteorit a všetko zničiť, takže zostať niekde utiahnutí ako jaskynní ľudia nebude pre členov komunity na serveri riešením. Ísť bezhlavo vpred ale pravdepodobne znamená pretrhnúť potravinový reťazec a možno umrieť od hladu. Komunikáciu a spoločný postup hráčov podporia zákony, o ktorých budú hlasovať všetci obyvatelia sveta (servera) a ktoré môžu napríklad zakázať či obmedziť lov jeleňov.

Toto všetko je už ale ďalej než vo fáze sľubov, štúdio Strange Loop Games privítalo podporovateľov i ďalších záujemcov v hrateľnej alfa-verzii. Momentálne sa hrá alfa 4.2, kde sa už dajú budovať cesty i využívať povozy.

Od veľkej aktualizácie 4.0 je alfa-hráčom dostupné aj varenie, elektrina, voľby, dane a server browser, keďže servery sú hosťované hráčmi. Tých momentálne nie veľa, ale ich počet by mohol prudko stúpnuť, keď hra príde na Steam, kde už má vlastnú stránku. Nedostatok spoluhráčov nemusí byť neprekonateľný problém, keďže vytvorenie vlastného servera umožňuje aj hranie sólo. "Alpha access" sa dá kúpiť za $40. Keďže ide o kooperatívnu hru, autori ponúkajú aj balíčky pre dvoch a štyroch hráčov i pre celú školskú triedu. Okrem hry pre jedného hráča a kooperácie sa prežívanie na spoločnej planéte dá vziať aj za PvP koniec, ak hráči proti sebe využijú prijímanie zákonov a tresty za ich porušenie.





Páči sa mi!






Eco sa pripomína novým trailerom
PC

Vývoj: Strange Loop Games
Štýl: Managementová / Survival
Web: domovská stránka hry
Early Access od: 6.2.2018

Dátum vydania:  2018
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19663)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk