V Glitched budete starším kamarátom hlavného hrdinu

Glitch mal na hlavného hrdinu tohto RPG zaujímavý vedľajší účinok, umožnil mu komunikovať priamo s hráčom.

pridal roberto 29.9.2016 o 10:28 pod hry
V Glitched budete starším kamarátom hlavného hrdinu

HRY > NOVINKY >

Nie je bežné, aby hra vyrábaná s pomocou RPG Maker-u vyzbierala na Kickstarteri takmer 69 tisíc amerických dolárov, ale Glitched od štúdia En House to dokázala. Čím sa jej podarilo osloviť podporovateľov? Pred pár dňami sme písali o úspechu RPG Undertale a zdá sa, že Glitched by malo mať niekoľko spoločných bodov s ňou aj so starším Earthbound. V jednoduchej 2D grafike má vzniknúť zaujímavý svet a v ňom zaujímavý príbeh a o detailoch i konci príbehu rozhodne hráč. Navyše, pokým niektoré scény z Undertale minimálne na obrázkoch naozaj nevyzerajú dobre, Glitched naopak občas vyzerá celkom k svetu.

Príbeh sa má začať ako pomerne obyčajné dobrodružstvo chlapca Gusa, ktorý sa za podivných okolností prvýkrát odvážil opustiť svoj domov. Objaví sa však glitch, ktorý zo sveta vymaže jeho kamaráta, pokým on vďaka nemu získa schopnosť komunikovať s vami, teda s hráčom. Ďalej budete spolu s Gusom postupovať ako kamarátska dvojica, pričom na vás bude ležať veľká časť zodpovednosti za osudy neskúseného hrdinu. Zaujímavý je aj systém morálky. Namiesto jednoduchých dobrých a zlých rozhodnutí budú rozhodnutia rozdelené do šiestich kategórií. Žiadna z farebne odlíšených ciest nebude dobrá ani zlá, skôr bude vypovedať o hráčovej osobnosti či ideách. Príklon k jednej z farieb ovplyvnia aj rozhovory medzi hráčom a Gusom a budú viditeľné na farbe pokrývky hlavy.

V Glitched budete starším kamarátom hlavného hrdinu

Dizajnových odlišností od bežných výsledkov tvorby hier v RPG Maker-i je ešte viac. Hlavný hrdina nebude levelovať ani zbierať skúsenosti a nebudú ho zdržiavať ani náhodné stretnutia s príšerami. Všetky boje budú zapadať do príbehu a hráč bude robiť voľby, ktoré môžu a nemusia viesť k boju. Prístup k bojom sa bude meniť podľa vybraných členov skupiny a výstroja. Súboj môže ukončiť zabitie príšery, ale aj jej ušetrenie či nájdenie nejakej tretej alternatívy, čo tiež bude mať vplyv na príbeh.

Autori už ponúkli demo vo verziách pre Windows aj Mac, majitelia Linuxu musia čakať na finálnu hru. Šikovným krokom bolo umiestnenie prefinancovania portu na PS Vita medzi vedľajšie ciele kampane. Handheld od Sony by tak mal aj v roku 2018 dostať minimálne jednu novú hru a prefinancované boli aj porty na PS4, PS3 a Xbox One a drobnosti ako animované tváre a nepriatelia, New Game +, systém vzťahov medzi vedľajšími členmi partie a denný/nočný cyklus.





V Glitched budete starším kamarátom hlavného hrdinu  V Glitched budete starším kamarátom hlavného hrdinu  V Glitched budete starším kamarátom hlavného hrdinu
Páči sa mi!






V Glitched budete starším kamarátom hlavného hrdinu
PC
PS3
PS4
Xbox One

Vývoj: En House Studios
Štýl: RPG
Web: domovská stránka hry
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19547)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk