POLICE TACTICS: IMPERIO

POLICE TACTICS: IMPERIO

4.5

Policajná stanica pod vaším dohľadom

Recenzia na PC verziu

Kto číta mnoho detektívok a pozerá kriminálne seriály, nemá príliš veľa možnosti siahnuť po alternatíve v podobe počítačovej hry. V minulosti sme tu síce mali L.A. Noire a pár ďalších nevýrazných titulov, lenže spomenúť si na stratégiu, kde máte na starosti policajnú čatu, ktorej velíte, je veľmi zložité. Dieru na trhu sa pokúša vyplniť práve recenzovaný titul.

Police Tactics: Imperio je stratégia, kde máte na starosti bezpečnosť jednotlivých časti mesta. Ovládate všetkých členov polície, viete si ich pomenovať podľa vlastného uváženia. Sú rozdelení do viacerých kategórií, pričom najlepšie je mať niekoľko tímov. Musíte mať strážnikov, vyšetrovateľov, technikov, detektívov, ale aj obyčajné hliadky. Každý policajt sa vylepšuje a môžete mu rozdeľovať body schopností.Je lepšie mať viacero odborníkov ako všeobecných policajtov. Takisto poteší veľký vozový park. Môžete nakupovať motorky, osobné autá, dodávky, vozidlá na meranie rýchlosti atď. 

Police Tactics: Imperio
Police Tactics: Imperio Hliadka a trasa po ktorej má ísť.
Hliadka a trasa po ktorej má ísť.


Police Tactics: Imperio Spýtali sme sa na cestu.
Spýtali sme sa na cestu.


Police Tactics: Imperio Príbeh je rozprávaný zaujímavou formou.
Príbeh je rozprávaný zaujímavou formou.





Je tu viacero možností, ako chytať páchateľov. Tí páchajú zločiny snáď neustále - od drobných výtržníctiev, cez bitky, až po vraždy. Ak nestihnete chytiť zločinca počas jeho výkonu, treba ho vystopovať. Tu prichádza na scénu skúmanie miesta trestného činu a následné rozprávanie sa so svedkami. S tými by sa mal zhovárať len ten najpovolanejší, ktorým je spravidla vyšetrovateľ. Môžete použiť hoci aj strážnika, ale ten obvykle odíde s neúspechom. Zo všetkého najdôležitejšie je vybudovať si status bezpečnej mestskej štvrti. 

Plníte príbehové misie, ktoré sú rozprávané cez okienka komiksov. Sú pekne nakreslené a vtipne vysvetľujú skromný dej. Ten vôbec nie je dôležitý, ale aspoň ste vďaka nemu v obraze, prečo práve vy máte za úlohu spravovať podriadených. Postupne odomykáte nové a nové štvrte a prsty zločinu sa rozrastajú po väčšej ploche. Čim ďalej tým viac je hra zložitejšia a je nutné častejšie ju zapauzovať a rozdeľovať policajtom prácu. Misie si vyžadujú splnenie určitých podmienok. Napríklad musíte mať určitý počet detektívov, aspoň tri policajné autá, vyšetriť úspešne desať vrážd a podobne. Príbehové misie sa vám potom otvoria a odkazujú aj na detektívne filmy.

Po čase sa dostaví stereotyp. Je to stále o jednom a tom istom - dookola tá istá aktivita, ktorá časom omrzí. Neskôr sa už nejedná o zábavnú hru, ale o nudnú pracovnú činnosť. V podstate okrem väčšej rozlohy a viacerých tímov nič nové neprichádza. Misie vôbec nie sú nápadité a stále sa točia v kruhu, sú podľa tej istej šablóny. Navyše sa staráte aj o financie, ktorých nikdy nie je dostatok, ľudia vám aj umierajú a treba zamestnávať nových. A tí nenastupujú ako vyškolení odborníci. Keď vám niekoho zabijú, tak sa síce po nejakom čase na centrále oživí alebo uzdraví, ale trvá to dlho a zločin sa zatiaľ poriadne rozrastá.

Grafika neohúri a svojím na dnešnú dobu podpriemerným spracovaním ani nezaujme. Svoj účel však splní, napokon som aj tak takmer všetko sledoval v strategickom režime, kde to je ešte menej detailné, ale o to prehľadnejšie. Hneď viete, kde sa čo deje. Na technické problémy som nenarazil, hra je svižná a bez chýb. Rovnako dobre je na tom užívateľské rozhranie. Stratiť sa v ňom nedá a vôbec nie je komplikované. 

Zvuky a ruch veľkomesta sú na tom taktiež priemerne. Z vysielačiek sa hlási každú chvíľu nová udalosť, výstrel zo zbrane vás prinúti byť v strehu a hudba je úplne nevýrazná. Čo však našinca poteší, sú české titulky, vďaka ktorým hre budú rozumieť aj tí, ktorí majú s cudzím jazykom problémy.

Police Tactics: Imperio by sme na spoznávanie policajnej činnosti rozhodne neodporúčali, ale na nejaký čas dokáže obstojne zabaviť. Navyše sa pri hre možno zamyslíte a poviete si, že aj policajti sú len ľudia a je to práca ako každá iná.

Police Tactics: Imperio
Police Tactics: Imperio Pôjdeš do basy!
Pôjdeš do basy!


Police Tactics: Imperio Ruch mesta je poznať na prvý pohľad.
Ruch mesta je poznať na prvý pohľad.


Police Tactics: Imperio Veliteľstvo obsahuje všetky potrebné oddelenia.
Veliteľstvo obsahuje všetky potrebné oddelenia.






napísal Possol 13.3.2017
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
4.5
Ohodnotiť
POLICE TACTICS: IMPERIO
+ dobrý nápad
+ manažment policajtov
- len priemerná herná náplň
- po čase stereotyp
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: Quad-Core CPU 3 GHz, 4 GB RAM, VGA 1 GB GeForce GTX 700, OS Win 7


RECENZIE HRÁČOV
PC

Vývoj: astragon Entertainment GmbH / CyberphobX
Štýl: Stratégia
Web: domovská stránka hry
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18410)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk