Battlefield 1 má 19 miliónov hráčov, v EA kraľujú digitálne predaje

EA zverejnili svoju finančnú správu za uplynulý štvrťrok, ktorý stanovil nový rekord v tržbách. Pomohli hlavne digitálne predaje

pridal matus_ace 10.5.2017 o 10:43 pod hry
Battlefield 1 má 19 miliónov hráčov, v EA kraľujú digitálne predaje

HRY > NOVINKY >

Štvrtý štvrťrok finančného roka 2017 bol pre EA veľmi pozitívny a priniesol hneď niekoľko zaujímavých detailov, rovnako ako aj celý finančný rok, ktorý sa niesol v znamení úspechov. Celú správu si môžete prelúskať sami, no badať v nej niekoľko výrazných trendov. Za tým prvým stojí úspešná multiplayerovka Battlefield 1, ktorá potvrdzuje, že sa EA a DICE podarilo staviť na návrat do minulosti. Hra totiž zaznamenala už 19 miliónov hráčov, čo je skutočne vynikajúce číslo a zároveň predstavuje 50% nárast v porovnaní s Battlefield 4 za rovnaké časové obdobie.

Aj globálne čísla boli veľmi slušné. Celkové digitálne predaje v tomto období dosiahli $3.034 miliardy, čo predstavuje 61% celkových tržieb spoločnosti. V porovnaní s rovnakým obdobím v predchádzajúcom finančnom roku je to nárast o 20%. Darilo sa aj FIFA 17, ktorá dosiahla 21 miliónov hráčov. Z nich viac ako 12 miliónov hralo nový príbehový režim The Journey, ktorý v tomto ročníku debutoval. Aj keď v tomto období nevyšla žiadna výrazná Star Wars hra, aj tak sa EA investícia do značky vyplatila.

Mobilný titul Star Wars: Galaxy of Heroes totiž zaznamenal taktiež zaujímavé čísla. Tým najdôležitejším je priemerná denná herná doba. Denne totiž hráči s hrou strávili 162 minút. Okrem toho v EA odhadujú, že boli top distribútorom na konzolách Xbox One a PS4 vo finančnom roku 2017 (ten skončil 31. marca 2017).

EA dodáva, že sa mu páči Switch, keďže jeho launch bol silný a plánujú naň ďalšie tituly. Z ostatných konzol odhadujú, že Xbox One a PS4 do konca roka predajú 107 miliónov kusov. 





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20133)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk