AIR GUITAR WARRIOR FOR KINECT

AIR GUITAR WARRIOR FOR KINECT

6.0

Prestrelka pre metalistov

Recenzia na Xbox One verziu

Kinect hry už dávno nie sú pompézne oznamované na veľkých konferenciách hercami z Harry Potter série. No to neznamená, že by nevychádzali. Vychádzajú stále, príde ich pravidelne niekoľko ročne, no zväčša menších, ktoré sú v tieni zaujímavejších hier. Stále tu však sú a nemyslím len rôzne tanečné a podobné párty hry. A tu a tam sa dokonca objaví aj bláznivá kombinácia desaťročia známeho žánru s pohybovým ovládaním, ktorá známemu konceptu dáva novú tvár. To je aj prípad nenápadného a neznámeho  titulu Air Guitar Warrior for Kinect, v ktorom vlastne sami vstupujete do hry. Doslova.

Pozná to asi každý z vás, väčšina sa za to možno hanbí, no každý má v živote také chvíľky a také piesne, pri ktorých si predstavuje, že hrá na gitare a len máva rukami vo vzduchu. Dokonca má tento „tanec“ svoj názov. Volá sa to Air Guitar a dokonca v tom existujú rôzne šampionáty, kde spolu súťažia tí najlepší hráči na imaginárnych gitarách. A ako pravdepodobne tušíte, presne to je premisa Air Guitar Warrior for Kinect. Síce už existuje aj verzia, ktorú môžete hrať bežným gamepadom, no to už nie je ono. Táto Kinect verzia má svoje čaro, aj keď je trochu uletené.

Hra však nie je len o tom. Je aj o jazdení na dinosauroch, na tryskových žralokoch a ďalších fantastických zveroch. Ako som spomínal už v úvode, hra je bastardíkom rôznych žánrov. Je tu rytmická hra, je tu pohybová hra, no a nakoniec aj klasická rolovacia shoot 'em up hra, v ktorej sami čelíte stovkám nepriateľov pri preletoch rôznymi exotickými aj pekelnými prostrediami, počas ktorých hráte na imaginárnu gitaru. A aj keď to môže znieť fakt divoko a výsledná známka hore nie je práve najvyššia, ono to funguje. Trošku kostrbato, ale funguje. A občas to vie byť aj jednoduchá zábava.

Air Guitar Warrior for Kinect
Air Guitar Warrior for Kinect Budete čeliť armáde Vikingov, ale aj démonov.
Budete čeliť armáde Vikingov, ale aj démonov.


Air Guitar Warrior for Kinect Stanete sa hviezdou vlastného obalu.
Stanete sa hviezdou vlastného obalu.


Air Guitar Warrior for Kinect Levely sú naozaj rôznorodé.
Levely sú naozaj rôznorodé.





Žiadna vesmírna loď, žiadna stíhačka a ani nič podobné. Len vy sami. Hra Kinectom naskenuje vašu podobu a umiestni vás na nejaké zviera, pri ktorom máte dojem, že by takto vyzerať nemalo, ale možno ste podobné sami kedysi kreslili do školských zošitov. Jednoducho sú to zbrane alebo motory nalepené na tigroch, orloch, krokodíloch a ďalších zveroch. A nejako to k hre pasuje. Je naozaj svojská a podobne vás vťahuje do svojho podivného sveta. Dokonca vás dáva aj na obaly albumov, ktoré si v hre postupne odomykáte.

Poďme ale pekne poporiadku. Air Guitar Warrior obsahuje len kampaň. Bez príbehu a podobných omáčok, len je pred vami séria misií, ktoré postupne prechádzate, aby ste sa prepracovali až na záver, pričom síce rastie náročnosť hry, no zároveň získavate nové možnosti, ako môžete nepriateľom čeliť. Hra je vlastne rozdelená do 10 kapitol, pričom každú kapitolu predstavuje jeden tematický metalový album, ktorý musíte prejsť. Na každom albume je následne 5 skladieb, medzi nimi obyčajné levely a na záver súboj s bossom. Téma albumu ovplyvňuje nepriateľov, grafiku a aj zbrane, ktoré máte. A tie témy sú naozaj klasika, ako keby ste listovali diskografiou napríklad Iron Maiden. Snáď len s výnimkou vianočného albumu. Na záver nechýba Live nahrávka.

Väčšinou proti vám stoja hordy démonov, levitujúcich lebiek, dokonca aj niekoľko druhov pekelných tekvíc a iných kreatúr, ktoré opäť zapadajú do herného koloritu. Neskôr proti vám nepriatelia nasadia silnejšie zbrane, obrnia sa štítmi a inak vám skomplikujú život, aby ste prechádzanie levelov nemali také jednoduché. Musíte tak najskôr preraziť ich obranu, uhýbať ich strelám a prežiť zhruba tú minútu a pol. Každý z levelov totiž trvá zhruba toľko, čo je asi ideálna dĺžka, aby ste tých niekoľko úrovní po sebe zvládli a zbytočne sa neunavili hraním jedného. Navyše je to ideálna dĺžka aj z hľadiska stereotypu, ktorému sa takto predchádza.

Hra však v prvom rade drží palce vám, a tak dostanete do rúk nové nástroje. Mierite a pohybujete sa rukou, v ktorej držíte krk imaginárnej gitary. Útočíte hraním na imaginárne struny. Pritom si sami vyberiete, či ste praváci alebo ľaváci. Hra rozlišuje dve polohy každej ruky a ich kombináciou vznikajú 4 druhy útokov, pričom na rôznych nepriateľov musíte používať iné útoky, aby ste prelomili ich obranu. A navyše si neustálym používaním toho istého útoku míňate „muníciu“, takže striedaním útokov sa postaráte aj o to, že máte neustále nabité. A funguje to dobre, keď si tieto polohy osvojíte. Postupne si navyše odomknete ďalších 7 gitár s rôznymi efektmi a novými útokmi v rôznych štýloch.

Navyše menením polôh meníte aj melódiu, ktorá sa hrá. Niekedy je to rytmická pasáž, inokedy zase sólo. A to všetko sa prirodzene mieša do základnej hudobnej slučky v leveloch. A neznie to vôbec zle. Škoda, že tu nenarazíte na žiadne licencované skladby, ktoré by hre veľmi pomohli. Takto síce počúvate celkom fajn hudbu, no dosť naslučkovanú a neznámu. Za hernými skladbami pritom stoja Mr. Fastfinger a Samppa Siurala, ktorých možno niektorí z vás poznajú. Grafika tu dôležitá nie je, no ani tá nie je na zahodenie. Pozadia sú rôznorodé a pestré, efekty sú naozaj bohaté.

Air Guitar Warrior for Kinect trošku škodí cena. 15 eurodolárov za takúto hru je minimálne o 5 viac, než by sa patrilo. A ani toho obsahu tu nie je až tak veľa. Navyše by si hra fakt zaslúžila nejaký licencovaný obsah a prepojenie na skutočných gitaristov. Takto tu nájdete len citáty známych metalových hudobníkov, čo je trochu málo. Ale ako taká jednoduchá zábava to nie je vôbec zlé. Poslúži veľmi slušne, no nejaký párty režim pre dvojicu hráčov s Kinectom by hru mohol vytiahnuť ešte vyššie.


napísal matus_ace 17.7.2017
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
6.0
Ohodnotiť
AIR GUITAR WARRIOR FOR KINECT
+ zábavný mix rôznych žánrov
+ hudba
+ dobre fungujúci pohybový koncept
+ rôznorodé levely
- menej obsahu
- vyššia cena
- chýba licencovaný obsah
- chýba párty režim
- chvíľku potrvá, kým si zvyknete na menenie nábojov


RECENZIE HRÁČOV
Xbox One

Vývoj: Virtual Air Guitar Company
Štýl: Párty hra
Dátum vydania: 29. marec 2017
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (0)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19867)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk