Gamescom 2017: Skyrim na cesty môže byť pre Switch veľkým lákadlom

Vyskúšali sme si jednu z najpopulárnejších RPG v prenosnom balení

pridal matus_ace 25.8.2017 o 9:27 pod hry
Gamescom 2017: Skyrim na cesty môže byť pre Switch veľkým lákadlom

HRY > NOVINKY >

Bethesda vydala Skyrim už v roku 2011, no stále patrí medzi tie najobľúbenejšie RPG. Dokonca aj medzi tie najpopulárnejšie hry. Roky po vydaní hru stále držala komunita a neskôr aj samotná spoločnosť prispela k jej znovuoživeniu vydaním The Elder Scrolls V: Skyrim – Special Edition. A tento rok sa o nej bude opäť hovoriť vo veľkom. Bude totiž prvou hrou od Home Alone z roku 1991, ktorú Bethesda vydá na Nintendo platformu.

O Skyrime pre Switch sa síce veľa hovorí, no relatívne málo naozaj vie. Posledné mesiace však bola táto verzia čoraz častejšie dostupná na vyskúšanie a my sme sa k nej dostali v stánku Nintenda na Gamescome. Nenápadný jeden stojan, dokonca bez TV, keďže táto verzia bežala v handheldovom režime, no aj tak stále s veľkou pozornosťou. Na vyskúšanie sme veľa času nemali, dojmy tak budú stručné, no to najdôležitejšie je, že toto je presne tá hra, ktorú dobre poznáte a asi aj zbožňujete.

 

Tieto slová to vystihujú celé. Bethesda totiž priniesla Skyrim so všetkým, čo k nemu patrí. Navyše bez kompromisov a to aj napriek tomu, že si konzolu s hrou môžete strčiť o vrecka a zobrať niekam so sebou. Prvý raz si tak Skyrim môžete zobrať na cesty. Obsahovo hre nič chýbať nebude. Graficky je na tom dnes už slabšie, no jej veľký svet stále dokáže zaujať a keď si uvedomíte, že má hra 6 rokov, vlastne až tak zle nevyzerá. Príjemným prekvapením pre mňa osobne bol plynulý chod hry.

Naozaj ste tu nenarazili na žiaden prepad, či moment, kedy by ste mali dojem, že to hardvér nestíha a hru to spomaľuje. Zúčastnili sme sa niekoľkých súbojov s početnejšími skupinami nepriateľov a neprišiel ani náznak framedropu. Taktiež pri prepínaní perspektívy snímkovanie nekolísalo. Loading napríklad vstupu do budov nepatrí k veciam, ktoré by sme dnes od hry čakali, no táto verzia ho nemá výrazne horší ako iné, aj keď presne sme to nemali možnosť porovnať.

Navyše Skyrim na Switchi ponúkne exkluzívny obsah a niektoré exkluzívne možnosti. Zo sveta Zeldy si hra požičia niekoľko ikonických predmetov, ktoré budete môcť získať. Ponúkne tiež amiibo podporu, aj keď tú sme si bohužiaľ nemohli vyskúšať. Vyskúšať sme si však letmo stihli pohybové ovládanie. To zjavne nebude hlavným spôsobom, ako sa hre budete chcieť venovať, no v zásade funguje dobre. Pravý Joy-Con ovládač viete intuitívne využiť na útoky a chvíľku to baví. Na predvádzanie pred priateľmi na telke to bude fungovať taktiež. Hlavne si však teraz budete môcť zahrať jedu z najlepších hier posledných rokov priamo od Bethesdy kdekoľvek, či ste doma, alebo na cestách.





Páči sa mi! (+1)






PC
PS3
Xbox 360

Vývoj: Bethesda / Bethesda
Štýl: RPG
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 11. november 2011
 17.11. 2017 (,Switch)
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19890)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk