Microsoft plánuje v roku 2020 vydať aj cloudovú Xbox „Two'' konzolu

Už od E3 vieme, že Microsoft pripravuje viac Xbox „Two" konzol, momentálne pod kódovým menom Scarlett.

pridal saver 23.7.2018 o 22:13 pod hardware
Microsoft plánuje v roku 2020 vydať aj cloudovú Xbox „Two'' konzolu

HARDWARE > NOVINKY >

Už od E3 vieme, že Microsoft pripravuje viac Xbox „Two" konzol, momentálne pod kódovým menom Scarlett. Jedna bude určite tradičná s plným výkonom, druhá bude cloudová. O tej sme sa teraz dozvedeli viac a tá nebude hry spúšťať lokálne, ale bude využívať cloud. Nebude to však plný streaming, ako ho vidíme teraz v rôznych službách. Bude to niečo medzi lokálnym spracovaním a cloudom.

Bude to kompromis, ktorým Microsoft vraj vyriešil vyššiu odozvu streamovacieho hrania. Konzola bude mať nižší lokálny výkon, ktorý sa bude starať o vstup z ovládača, spracovanie obrazu a detekciu kolízii.  Hra bude totiž spustená naraz ako lokálne, tak na cloude a oba obrazy sa budú spájať. Je to niečo, o čom už Microsoft rozprával pri štarte Xbox One, ale vyzerá, že naplno sa to realizuje až v ďalšej generácii.

Teraz už má Microsoft dátové centrá prakticky všade na svete a teda dostatok výkonu a dostatočne rýchlu odozvu pre prakticky každého. K tomu, ak bude hra multiplayerová a multiplayer danej hry bežať na Azure cloude, bude odozva najrýchlejšia.

Microsoft k tomu plánuje mať v novej generácii v cloude všetky hry, teda tie budete môcť spustiť ako lokálne na veľkej Scarlett konzole, tak aj na cloudovej menšej konzole. Samozrejme, finálnym cieľom Microsoftu je, aby hráči mohli pristupovať na Xbox hry z ktoréhokoľvek zariadenia.

Cloudová konzola je už vo vývoji ďalej ako plná Scarlett konzola a obe budú spolu vydané v roku 2020.  Uvidíme, hlavne akú cenu budú môcť dať cloudovej konzole, keďže pre spôsob spracovania dát tam nejaký výkon musí byť. V každom prípade, určite s tým bude spojený mesačný poplatok na cloudové hranie, zrejme rovno v poplatku bude aj Xbox Live a Game pass.  Môžeme čakať aj to, že do cloudu budú chcieť dať aj všetky staršie hry, aj keď tie zrejme nebudú vyriešené týmto spôsobom spájania obrazu, ale štandardne čistým streamingom.





Páči sa mi! (+7)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19544)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk