Čínska konzola SUBOR dostáva APU procesor s Ryzenom a Vegou

Nová čínska konzola dostane najnovší APU procesor a aj SSD disk.

pridal saver 5.8.2018 o 10:07 pod hardware
Čínska konzola SUBOR dostáva APU procesor s Ryzenom a Vegou

HARDWARE > NOVINKY >

Západné konzoly teraz budú závidieť čínskej konzole SUBOR, ktorá dostane najnovší APU procesor s Ryzen jadrami a VEGA grafikou. Tú práve autori predstavili na čínskej ChinaJoy výstave.

Podobne ako západné konzoly je aj táto konzola viac PC ako konzola, len tu ešte s tým, že bude dostupná aj s plným Windowsom. Totiž v Číne nemá význam dávať tam niečo iné. Presnejšie, jedna verzia dostane plný Windows a bude fungovať ako PC, druhá verzia bude mať upravený systém pre TV, ktorý stále rozbehne štandardné hry. 

Samotný procesor bude Ryzen so 4 jadrami a 8 threadmi taktovaný na 3GHz. Ponúkne 8MB L3 cache, 2MB L2 Cache a TPD bude mať 35W. Grafika bude Vega s 24 CU taktovaná na 1.3GHz a výkonom 4 TFLOPs. Je to teda viac ako dvakrát výkonnejšie ako aktuálne Ryzen 2400G, ktoré má 11CU a skôr pripomína výkon Intel Kaby Lake-G procesora, ktorý mal podobný grafický výkon, respektíve PS4 Pro, ktoré tiež má okolo 4Tflopy, ale so starými technológiami. K tomu podobne ako na Xbox One a PS4 je tu CPU podtaktované a to zo štandardných 3.8GHz na 3GHz, ale sú to stále pekné 3GHz, keďže z konkurencie má Xbox One X len 2.4GHz.

Systém dostane 8GB GDDR5 pamäte, podobne ako majú konkurenčné konzoly. Vytiahne sa však SSD diskom, kde bude mať 128GB SSD a aj 1TB HDD. Celé to doplní aj Xbox kompatibilný gamepad a nechýba plná podpora VR. 

SUBOR vo verzii ako plnohodnotné PC vyjde v Číne koncom augusta a ako konzola koncom roka. Cenu tam má 4998 Yuanov, čo je okolo 630 eur. Nečakáme, že by sa to dostalo aj ku nám, ale pokojne by to ako čistý desktop mohli skúsiť distribuovať. Upgradovateľnosť tam však bude minimálna, otázna by bola podpora ovládačov ako aj to, ako sa v systéme bude správať GDDR pamäť namiesto štandardnej DDR pamäte.





Čínska konzola SUBOR dostáva APU procesor s Ryzenom a Vegou  Čínska konzola SUBOR dostáva APU procesor s Ryzenom a Vegou  Čínska konzola SUBOR dostáva APU procesor s Ryzenom a Vegou
Čínska konzola SUBOR dostáva APU procesor s Ryzenom a Vegou  Čínska konzola SUBOR dostáva APU procesor s Ryzenom a Vegou  Čínska konzola SUBOR dostáva APU procesor s Ryzenom a Vegou
Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19574)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk