Vývojári Spider-Mana: Rocksteady s Batmanom redefinovali žáner superhrdinských hier, chceme dosiahnuť rovnakú úroveň

Okrem obdivu k Rocksteady kreatívny riaditeľ hry prezradil aj to, ako pristupovali k príbehu a akú úlohu zohrá Mary Jane, ktorá nebude typickým filmovým ani komiksovým príkladom.

pridal Gam_er 12.8.2018 o 9:41 pod hry
Vývojári Spider-Mana: Rocksteady s Batmanom redefinovali žáner superhrdinských hier, chceme dosiahnuť rovnakú úroveň

HRY > NOVINKY >

Bryan Intihar, kreatívny riaditeľ Insomniac Games, ktorý stojí za pripravovaným Spider-Manom, v najnovšom rozhovore hovoril o superhrdinských hrách, kde za to najlepšie považuje Rocksteady a ich Batman: Arkham trilógiu. Štúdio je totiž zodpovedné za tri hry v rokoch 2009 až 2015, kde išlo o Asylum, City a Knight. Všetky tri boli mimoriadne dobre prijaté ako u kritikov, tak u hráčov a čo je najdôležitejšie dokázali, že superhrdinské hry nemusia mať nutne uponáhľané a prvoplánové filmové väzby, pretože si dejovo išli vlastnou cestou. 

Preto je pochopiteľné, že na rovnakú úroveň by sa chcel dostať so Spider-Manom aj Inhitar, ktorý si príbehovo tiež razí vlastnú cestu:

„Dovoľte mi, aby som vás s vašou otázkou predbehol. Áno, hrali sme Batman Arkham hry a mnohí fanúšikovia sa nás pýtali, ako by sme sa mohli porovnávať s kvalitou, ktorú nastavili. Pravdou je, že Rocksteady redefinovali kvalitu superhrdinských hier a my chceme byť na rovnakej úrovni.

Inhitar ďalej pokračoval o tom, aké ťažké bolo naštartovať herný príbeh a najmä úlohu Mary Jane, ktorá sa v hre prezentuje odlišne než vo väčšine komiksov:

„Pozrel som sa späť a pomyslel som si, aké to bolo, keď som promoval. Čo som robil? Bol som novinár, to bola jedna z mojich prvých prác. Počas vysokej školy som písal o videohrách a pamätám si, že šéfredaktor bol pre mňa veľmi dôležitý, keďže som hľadal svojho sprievodcu v tomto smere. Takže som si pomyslel, kto by mohol byť týmto sprievodcom pre Petra? Samozrejme, musel to byť známy charakter, pretože mentor musí byť naozaj relevantnou postavou.

Potom som sa tiež odrážal od toho, ako sa môj život vtedy zmenil. Priateľstvo a vzťahy sa veľmi menia od strednej školy cez vysokú, pretože sa často pohybujete úplne inde. Začnete robiť nové veci a vyrastať ako dospelí. Niektorí vtedy uprednostňujú kariéru a priateľstvá padnú za obeť, čo sa stalo aj mne. No je to vek, v ktorom máte pocit, že môžete robiť všetko, aj keď si potom uvedomíte, že to nie je možné.

Pýtali sme sa, ako odraziť všetky tieto emócie v Petrovom kontexte, pretože je tiež niekym, kto nesie váhu sveta na svojich ramenách a rozhodli sme sa, že je spravodlivé, aby mal superhrdina svoje slabosti. Že by skrátka mohol vyhľadať pomoc u svojho mentora bez toho, aby mal pre to pocit viny. Akonáhle sme navrhli túto situáciu, prvá otázka bola: Kto by mu na tejto ceste mohol pomôcť? Odpoveďou však nemohla byť len Mary Jane, žena, ktorá bola predtým predstavená ako herečka, ako majiteľka klubu alebo v úlohách, ktoré by sa nám do hry nepodarilo vtlačiť.

Takže, akú by sme ju mohli urobiť pre naše potreby? Predstavil som si, že by mohla byť investigatívnou reportérkou. Mala by možnosť nazrieť do vnútorných démonov a toho, čo sa deje v New Yorku po tom, čo je Kingpin a.k.a Wilson Fisk mimo hru. V konečnom dôsledku bolo toto rozhodovanie skôr o tom, čo chceme od Petra a jeho cesty. Úloha Mary Jane bola výsledkom toho, aby sa všetko vyvážilo.





Páči sa mi! (+4)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19862)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk