Gamescom 2018: Ylands rozširuje svoj editor

Možno ste doteraz ani netušili, že české štúdio Bohemia Interactive vyvíja túto farebnú sandboxovú stavačku pre všetky vekové kategórie. Ak by ste si radi zároveň vytvorili vlastné jednoduché hry, zbystrite pozornosť.

pridal rolan 30.8.2018 o 19:04 pod hry
Gamescom 2018: Ylands rozširuje svoj editor

HRY > NOVINKY >

České štúdio Bohemia Interactive netreba predstavovať. Na tohtoročnom Gamescome sme zavítali do ich stánku, o čom sme v krátkosti hovorili aj v našom vlogu z druhého dňa. Povedzme si ale niečo viac o ich titule Ylands, ktorý je možno trocha iný, než to, na čo sme od tohto štúdia zvyknutí, no skrýva za sebou viac než sa možno zdá. Titul je od decembra 2017 v Early Access a autori nám predviedli jeho aktuálne štádium, ako aj plánované vylepšenia. Finálneho vydania sa máme dočkať niekedy v štvrtom štvrťroku 2018.

Gamescom 2018: Ylands rozširuje svoj editor

Vo svojej podstate je to hra určená pre publikum všetkých vekových kategórií, ktorá ale osloví asi hlavne mladších hráčov. Základom je hravá, sandboxová hrateľnosť, v ktorej so svojou postavičkou začínate na jednom z množstva procedurálne vygenerovaných ostrovov. Zbierate veci, vylepšujete svoje náčinie, staviate a meníte krajinku naokolo. Ponúka sa tu veľké množstvo nástrojov, ktorými jednoducho zmeníte tvary a farbu všetkého okolo vás. Vzhľad a dostupné suroviny sa menia s biómom, v ktorom sa nachádzate a tých je hneď niekoľko. Následne si aj vybudujete vlastnú loď na pohyb medzi ostrovmi. To všetko môže zabaviť na dlhé chvíle a najlepšie to je vidno na videách a obrázkoch.

Tu to ale ani zďaleka nekončí. Vo verzii 1.0 má byť súčasťou Ylands vylepšený skriptovací editor na tvorbu vlastných hier. Ten bol v ukážke spracovaný veľmi prehľadne a spoločne s farebnou grafikou pôsobí sympaticky a lákavo. Ak ste niekedy programovali hry, alebo skúšali podobné editory, akým je napríklad populárny Scratch, tak by ste sa tu cítili ako doma. Ak ste ale aj nič podobné nikdy nevideli, rozhranie má byť dostatočne intuitívne na to, aby ste sa už behom pár sekúnd dostali do procesu tvorby. Veľkou výhodou napríklad od spomínaného Scratchu je fakt, že tu máme 3D grafiku bez obmedzení a na pozadí to istí solídny Unity Engine.

Gamescom 2018: Ylands rozširuje svoj editor

Takýto editor môže nielen výborne poslúžiť samoukom, ale sa aj priamo dostať do vyučovania informatiky a programovania na školách. Samozrejmosťou budú ifové podmienky, cykly, reagovanie na eventy a všetky ostatné potrebné nástroje, ktoré vám ponúknu veľkú voľnosť. Navyše vďaka blueprintom budete schopní celé takto vybudované kusy kódu uložiť a zdieľať. Do svojho diela tak bude každý schopný rýchlo priniesť napríklad podporu multiplayeru, alebo inú funkcionalitu, ktorú si sám pripraví, prípadne od niekoho stiahne. Autori musia naďalej pracovať na optimalizácii, aby sa hra dostala k čo možno najväčšiemu publiku. Ylands je teda rozhodne pôsobivý titul, pri ktorom sa budete môcť dobre zabaviť, ale aj naučiť niečo nové.





Gamescom 2018: Ylands rozširuje svoj editor  Gamescom 2018: Ylands rozširuje svoj editor  Gamescom 2018: Ylands rozširuje svoj editor
Gamescom 2018: Ylands rozširuje svoj editor  Gamescom 2018: Ylands rozširuje svoj editor
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (10)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19928)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk