Gamescom 2018: Shadowgun War Games je rýchla hrdinská strieľačka, ktorá chce dobyť mobilnú esport scénu

České štúdio Madfinger Games nám prezradilo viac o svojej pripravovanej multiplayerovej akcii Shadowgun War Games, no zároveň sme sa dozvedeli viac aj o Switch verzii Shadowgun Legends.

pridal matus_ace 2.9.2018 o 21:26 pod hry
Gamescom 2018: Shadowgun War Games je rýchla hrdinská strieľačka, ktorá chce dobyť mobilnú esport scénu

HRY > NOVINKY >

Brnenské štúdio Madfinger Games je dobre známe na mobilnom poli, kde ich hry nabrali viac ako 200 miliónov stiahnutí. Chcú tam prinášať zážitky v konzolovom štýle a s novým titulom chcú zároveň preniknúť do esportu, no stále na mobilných platformách. Na Gamescome oznámili Shadowgun War Games, čo je nový titul zo Shadowgun série a vlastne aj akýsi prequel, ktorý ponúkne kompetetívnu strieľačku s hrdinami. My sme si hru na Gamescome mohli vyskúšať v rýchlom CTF zápase 5v5, kde boli síce ešte použité mnohé assety z Legends, no tie časom nahradia úplne nové.

Hra je totiž vo vývoji len krátko a je až nečakané, ako dobre po tak krátkej dobe vývoja beží. Ako nám prezradili Oscar Soler FasJakub Vamberský. Na mape samotnej pracovali  mesiace, taktiež majú za sebou 2mesiace programovania a na samotnom Gamescom builde začali pracovať tak 2-3 mesiace pred akciou. Aj preto bol výsledok až prekvapivo slušný. Hra je rýchla, hráči musia spolupracovať na ukradnutí a aj bránení vlajky a prakticky každá trieda tu mala svoje miesto, pričom ja som mal možnosť si zahrať supporta, kde som spoluhráčov healoval, bránil štítom a robil eskortu pri kradnutí vlajky.

Stále je však badať, že je pred autormi hromada práce. Uzavretú betu by chceli vydať ešte koncom tohto roka a hru samotnú niekedy začiatkom budúceho. Zapracovať musia najmä na obsahu. Na Gamescome bola jedna mapa a 5 postáv: assault, support, tank, sniper a runner. Tieto postavy chcú prepracovať aj z vizuálneho hľadiska, takže pracujú na modeloch a mali by sme sa dočkať aj legiend zo Shadowgun univerza. Pri vydaní chcú taktiež ponúknuť 3-4 mapy. Viac nechcú, keďže sa chcú sústrediť na to, aby po vydaní mohli na hotových mapách pracovať na základe spätnej väzby od hráčov. Pri vydaní plánujú zatiaľ len Capture The Flag režim pre kompetetívne hranie, no pre Casual režim zvážia vydanie aj ďalších režimov len pre zábavu. Aj tu ale vydajú len režimy, ktoré sa podľa nich budú hodiť do kompetetívneho hrania, no najskôr ich tu budú potrebovať vybalansovať.

Postavy v rámci hry nijako nevybočujú zo zaužívaných archetypov. Supporta som už opísal vyššie, tank má viac života, je silnejší v obrane, vo výbave má granáty, ktoré náhodne hľadajú najbližší cieľ. Tie sa dajú counterovať pohybom, prípadne aj zničiť, ak po vás idú. Zblízka zase tank dokáže znehybniť súperov, aby sa len neskrýval vzadu, ale bojoval priamo proti nepriateľom. Na opačnej strane spektra je runner ako najslabšia postava, ale najrýchlejšia. Nie je stavaný na hranie jeden na jedného, ale okrem rýchlosti vie tiež dočasne vypnúť schopnosti ostatným. Cieľom autorov je, aby sa všetko dalo nejako counterovať a to aj kombináciami, ktoré sa vhodne dopĺňajú.

To sú prvky, ktoré poznáte z mnohých podobných hier, no hra sa chce od nich aj odlíšiť. Madfingeri nechcú súperiť s Overwatch. Tú hru považujú za založenú na schopnostiach postáv, no War Games má byť aj o strieľaní. Oscar to vidí ako niečo medzi Overwatch a Counter Strike – hra má byť aj o schopnostiach postáv, aj o presnosti streľby, čo sa podľa neho hodí práve na mobilný trh. Jedným dychom ale dodal, že všetci v tíme sú v prvom rade hráči a až potom vývojári, takže skúmajú iné hry a pozerajú sa aj na to, čo by mohlo fungovať v ich hre a čo zase nie.

Zároveň sme sa dozvedeli, že Shadowgun Legends príde na Nintendo Switch budúci rok a tým pádom som sa musel spýtať aj na to, či majú plány s War Games pre Switch. Obaja povedali, že majú radi Nintendo, no zatiaľ nemôžu nič vyvrátiť ani potvrdiť. Samotný War Games bude veľmi prepojený s Legends ako univerzom a taktiež sme sa o Legends dozvedeli aspoň niečo málo. Hra na Switchi pôjde na 60fps a mala by vyjsť ako free to play, no pred autormi je ešte kus cesty, aby hru samotnú vyladili podľa reakcií hráčov a boli si istí, že tam bude v tejto podobe čo najlepšie fungovať.

War Games na Gamescome získala ocenenie najlepšej mobilnej hry výstavy a ak si chcete pozrieť hru priamo v akcii, môžete si pozrieť záznam z Gamescom turnaja na Twitchi.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk