AT SUNDOWN

AT SUNDOWN

6.5

Smrtiaca hra na skrývačku

Recenzia na PC verziu

Discord je nová online služba, kde sa dajú zakúpiť a hrať nové hry. Tam si môžete zhromaždiť aj niektoré tituly, ktoré už máte nainštalované, ale predovšetkým má ponúknuť exkluzívne kúsky či predplatné za lákavú sumu na hry z vlastnej ponuky. Do rybníčka plného konkurencie so Steamom na čele nie je úplne jednoduché skočiť, uvidíme ako to Discordu pôjde, zatiaľ má, mierne povedané, pôrodné ťažkosti.

Aj titul At Sundown sme testovali práve na Discorde a musíme povedať, že to bolo pomerne náročné. Nie preto, že by sa hra nedala spustiť alebo bola taká ťažká, skôr preto, lebo ju nebolo s kým hrať. Sem-tam sa nám po dlhých minútach čakania podarilo zohnať protivníka na zápas, ale to vydržalo vždy len krátky čas. Dokonca bol problém aj zosynchronizovať hru s kamarátom, ktorého sme priamo pozvali.

Kvôli týmto počiatočným ťažkostiam sme skôr volili hru na jednom počítači so živým spoluhráčom, prípadne zápas proti botom ovládaným umelou inteligenciou. Je dobré, že titul ponúka aj túto alternatívu. Úprimne povedané, najviac sme sa zabavili práve ako za starých čias na jednom počítači. Jednému hráčovi prischol gameped a druhý má položené prsty na klávesnici a súboj na život a na smrť môže začať.

At Sundown
At Sundown Jedna zo zaujímavejších arén s metrom.
Jedna zo zaujímavejších arén s metrom.


At Sundown Výstrel zo snajperky je efektný.
Výstrel zo snajperky je efektný.


At Sundown Niekde tam v tme  je ukrytý nepriateľ.
Niekde tam v tme je ukrytý nepriateľ.





Na výber máte zo štyroch postáv, ktorým môžete vybrať farbu a zbraň. Tú môžete po úmrtí v hre meniť aj počas zápasu. Na výber sú štandardné zbrane, ako brokovnica, samopal, ostreľovacia puška, ale narazíte aj na originálnejšie kúsky, ako je katana, prípadne ultra silné zbrane, ktoré vedia zmeniť situáciu. Na bojové pole pozeráte zhora - klasický pohľad kamery charakteristický pre nezávislé tituly.

Arény sú menšie, ale ponúkajú aj rôzne pasce a nástrahy.  Najväčšou nástrahou je hlavný prvok celej hry – hra svetla a tieňov. Hráč je nútený skrývať sa v tieni a musí sa v ňom vedieť pohybovať, snažiť sa ukryť pred zrakom protivníka a zaútočiť v správnom momente. Práve toto je na hre najlepšie, táto kľúčová vlastnosť ju robí originálnou a veľmi zábavnou.

Je niekoľko možností ako odhaliť svoju polohu omylom, alebo pozíciu nepriateľa špecialitou. Často nastávajú aj momenty, kedy sa práve vďaka tme sami odpálite mínou. V horšom prípade nechtiac skočíte pod vlak. Nástrah je neúrekom, kým v jednom zápase môžete byť víťazom, v druhom si ledva nabijete zbraň. Herných prostredí je celkovo šesť a každé ponúka viacero variantov na výber. Herného obsahu je pomerne málo a ocenili by sme, keby bol bohatší, možno aj nejakú kampaň pre jedného hráča. S pravidlami tejto hry by sa dala spraviť zaujímavo.

Grafické spracovanie je jednoduché, ale aj tak hru nerozbehne každý počítač a slabšie zostavy môžu naraziť na nejeden problém, ako aj rapídny pokles snímkovania za sekundu. V konečnom dôsledku sa nám však audiovizuálne spracovanie páčilo a zaujalo nás, najmä hra so svetlami a tieňmi je na vysokej úrovni. Nedajte na prvý pohľad a hre určite dajte šancu.

Momentálne je dôležitá komunita, ktorá tomuto titulu veľmi chýba a práve na hráčoch takýto produkt stojí a padá. Do dnešného dňa sa, žiaľ, stav nijako výrazne nezlepšil. Samotná herná náplň je však viac než chytľavá, len by jej naozaj mohlo byť viac a skutočne je škoda, že je veľká núdza o protivníkov.


napísal Possol 19.11.2018
Páči sa mi! (+2)
6.5
Ohodnotiť
AT SUNDOWN
+ skrývanie sa v tme
+ zábavné pravidlá hry
+ audiovizuálne spracovanie
- málo obsahu
- malá komunita
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: Intel Core 2 Duo, 4 GB RAM, GeForce GTX 780


RECENZIE HRÁČOV
PC

Vývoj: Versus Evil / Mild Beast Games
Štýl: Akcia / Multiplayer
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk